Nieuws van vandaag


Flevoland - Gevolgen boerenprotest voor avondspits nog onduidelijk

01-10-19

Het is nog onduidelijk of verkeer in Flevoland dinsdag tijdens de avondspits veel hinder gaat ondervinden van boeren op tractoren.

- Rond 17:45 uur stond er een file van 5 kilometer op de A6 tussen Almere en Lelystad.

- Om 17:20 uur was het vooral op de A12 erg druk. Tussen Den Haag en Utrecht stond er over een afstand van 59 kilometer verkeer in de file.


Lees meer

Lelystad - Geen uitstel beslissingen over Lelystad Airport

01-10-19

Beslissingen over het openen van Lelystad Airport hoeven niet te worden uitgesteld, totdat de commissie Remkes een advies geeft over de stikstofuitstoot door de luchtvaartsector. De Partij voor de Dieren, de SP en GroenLinks in de Tweede Kamer hadden om uitstel gevraagd. Maar een motie die de drie partijen indienden heeft het niet gehaald.


Lees meer

Almere - CDA: Garandeer verkeersveiligheid in de stad

01-10-19

CDA Almere is bang dat de verkeersveiligheid afneemt als er digitale reclameborden komen in de stad. Daarom stelt de partij schriftelijke vragen aan het stadsbestuur. De gemeente Almere wil de borden plaatsen om meer inkomsten te genereren.


Lees meer

Flevoland - Boeren protesteren in Den Haag

01-10-19

Honderden Flevolandse boeren waren vandaag aanwezig bij een groot landelijk boerenprotest in Den Haag. De boeren zijn het beu om als milieuvervuilers neergezet te worden.


Lees meer

Flevoland - Elektriciteitsnet is vrijwel helemaal vol

01-10-19

Het elektriciteitsnet in Flevoland kan bijna overal geen nieuwe zonneparken en windmolens meer aan. Volgens netbeheerder Liander is in grote delen van de provincie de maximale capaciteit van het net bereikt.

Uit een nieuw overzicht van Liander blijkt dat het probleem de afgelopen maanden in het hele land is toegenomen, maar Flevoland spant de kroon.


Lees meer

Lelystad - Centrada zoekt huurders die kleiner willen wonen

01-10-19

Woonstichting Centrada in Lelystad zoekt twintig huurders die willen verhuizen naar een kleinere woning. Volgens de stichting neemt het aantal verhuisbewegingen binnen de sociale sector af en bestaat de kans dat de sociale huurmarkt op slot raakt. De gemiddelde wachttijd voor een sociale huurwoning bedraagt in Lelystad inmiddels zo'n 5,5 jaar.


Lees meer

Lelystad - Voormalig pand Openbaar Ministerie gebruikt voor testen zwakke vloeren

01-10-19

Het voormalige pand van het Openbaar Ministerie aan de Schepenen in Lelystad gaat gebruikt worden als testgebouw. Het Rijksvastgoedbedrijf gaat daar de impact van herstelwerkzaamheden aan breedplaatvloeren testen. Het nu leegstaande gebouw heeft zo'n breedplaatvloer.


Lees meer

Flevoland - Regionale omroepen te zien bij NLZIET

01-10-19

De programma's van Omroep Flevoland zijn voortaan ook te zien bij NLZIET, het gezamenlijke online platform van Talpa TV, RTL Nederland en de Nederlandse Publieke Omroep.

Ook de programma's van de andere twaalf regionale omroepen zijn voortaan live en on demand te zien bij NLZIET. Samen maken de regionale omroepen dagelijks ongeveer 9,5 uur aan nieuwe programma’s. Daarnaast zenden ze jaarlijks meer dan 200 evenementen en ruim 70 documentaires uit.


Lees meer

Flevoland - GGD wil hogere opkomst meningokokkenprik

01-10-19

De GGD Flevoland is nog niet tevreden over de opkomst voor de vaccinatie tegen meningokokken. Jongeren van 14 tot en met 18 jaar konden de prik de afgelopen maanden halen omdat er een nieuwe variant van de ziekte is opgedoken.

In Dronten was de opkomst met 89,3% naar wens, maar Almere (76,1%) en Lelystad (77%) lopen achter, meldt de GGD op basis van de voorlopige vaccinatiecijfers. Urk scoort het laagst met 47,9%. "Het is belangrijk om gevaccineerd te worden tegen deze voor jonge mensen gevaarlijke ziekte, maak dus gebruik van deze maatregel", zegt GGD-jeugdverpleegkundige Maria van der Zee. "Het is niet voor niets dat vanaf volgend jaar het vaccin tegen meningokokken vast onderdeel is van het Rijksvaccinatieprogramma."


Lees meer

Ens - Jaarlijkse test balgstuw maand later dan gebruikelijk

01-10-19

De jaarlijkse test van de balgstuw bij Ens wordt dinsdag gehouden. Dat is een maand later dan gebruikelijk. Normaal gesproken wordt de balgstuw de eerste dinsdag in september opgeblazen. Dit jaar kon dat niet omdat de alternatieve vaarroute via het Zwolle-IJsselkanaal en de Spooldersluis niet gebruikt kon worden.


Lees meer

Emmeloord - Raad NOP niet overtuigd van zorgplan

30-09-19

De gemeenteraad van Noordoostpolder is er nog niet van overtuigd dat de zorg in het gebied ook echt beter wordt door de aanbevelingen van zorgverkenner Bas Leerink. De raad wil graag meer concrete voorstellen om de spoedzorg en acute verloskunde voor Noordoostpolder en Urk te verbeteren.


Lees meer

Lelystad - Bouw Kop de Veste begonnen

30-09-19

In Lelystad is maandag de eerste paal geslagen voor de nieuwe woonwijk Kop de Veste. In de wijk komen 30 sociale huurwoningen van woningcorporatie Centrada en 55 huurwoningen, die bouwbedrijf Trebbe en Leyten planontwikkelingen via beleggers gaan verhuren.


Lees meer

Zeewolde - 150.000 tulpenbollen de grond in op tulpeiland

30-09-19

De gemeente Zeewolde heeft maandag duizenden tulpenbollen op het tulpeiland in het Wolderwijd geplant. In totaal zijn 150.000 bollen de grond ingegaan. Volgend voorjaar moet het gaan zorgen voor een grote bloemenzee.

Het tulpeiland is een schiereiland in de vorm van een tulp en is aangelegd ter hoogte van de Polderwijk. Er is een passantenhaven met plek voor 80 boten en er komen voorzieningen voor toerisme, horeca en watersport op het eiland in het Wolderwijd.


Lees meer

Lelystad - Jonge cineasten in de prijzen op scholierenfilmfestival

30-09-19

Finn van den IJssel en Isa Bakas van Scholengemeenschap Lelystad hebben maandag de eerste prijs gewonnen in de categorie '1-Minute' tijdens het Nationale Filmfestival voor Scholieren (NFFS).

Zij wonnen met de titel 'Who am I'. De film gaat over jonge mensen die kans lopen op een burn out.

[Youtube:https://www.youtube.com/watch?v=ygNXn8NeCzQ]


Lees meer



 
U kunt zich indien gewenst weer afmelden.
Afmelden
Bekijk e-mail in browser



© OmroepFlevoland

Email Marketing Powered by Mailchimp