Nieuws van vandaag


Zeewolde - 17-jarig meisje schrijft boek over God's Stem

12-02-18

Kan je praten met God? Dat was de grote vraag van de 17-jarige Roos Koelewijn uit Zeewolde. De afgelopen jaren is ze daarom op zoek gegaan naar de stem van God. Over haar zoektocht en de mensen die ze vanuit de kerk sprak over hun ervaringen schreef ze een boek: 'God spreekt! Hoor jij Hem ook?'.


Lees meer

Flevoland - Kinderen uit groep 6 krijgen boek over Flevoland

12-02-18

Alle Flevolandse kinderen die in groep 6 zitten krijgen binnenkort een kinderboek over Flevoland cadeau. 'Onder Water' is gemaakt in het kader van 100 jaar Zuiderzeewet


Lees meer

Urk - Twenty Six presteert boven verwachting op hoogste niveau

12-02-18

Dartteam Twenty Six uit Urk presteert boven verwachting goed in de SuperLeague hoofdklasse. De Urkers spelen dit jaar voor het eerst in de hoogste klasse voor teams en kunnen goed meekomen op dit niveau.

Het team van dartclub de Rake Gooier is na zaterdag koploper. Tegen Extreme Tilburg werd er thuis met 8-2 gewonnen.


Lees meer

Lelystad - Extra controles brandveiligheid bij kerstversiering

12-02-18

Samen met de brandweer gaat de gemeente Lelystad deze maand extra controles uitvoeren of bij kerst- en feestversiering de brandveiligheid wel wordt nageleefd.

De gemeente wil steekproefsgewijs bij basisscholen en horecagelegenheden controleren of ze zich aan alle vereiste brandveiligheidsaspecten houden. Zo wordt er gekeken of er brandblusmiddelen aanwezig zijn en of er sprake is van veilig gebruik van verlengsnoeren.


Lees meer

Almere - BV Almere begint kampioenspoule met gelijkspel

12-02-18

De badmintonners van BV Almere zijn de kampioenspoule van de eredivisie met een gelijkspel begonnen. In eigen huis werd het tegen het Haarlemse Duinwijck 4-4.

BV Almere speelde het hele seizoen niet met de sterkste spelers, zo ook vanmiddag niet. De eredivisieploeg kampt met veel blessureleed. Zondagmiddag mistte de ploeg de vaste spelers: Manon Sibbald, Ilse Vaassen en Sebastiaan Li. Het was daarom knap dat BV Almere er een gelijkspel uit wist te slepen.


Lees meer

Lelystad - Tweede kans voor Tiny Housing

12-02-18

Tiny Housing in Lelystad is (nog) niet van de grond gekomen door ongeschikte bouwlocaties en te positieve verwachtingen bij particulieren over de rol van de gemeente. Dat blijkt uit een evaluatienota, die dinsdag in de gemeenteraad wordt besproken. Het advies is om een passend gebied (Warande) aan te wijzen om Tiny Houses te realiseren.


Lees meer

Almere - Biljartvereniging Almere'83 trots op organisatie NK

12-02-18

Biljartvereniging Almere’83 was dit weekend gastheer voor het Nederlands Kampioenschap biljarten. In het clubhuis van de vereniging kwamen niet de allerbeste biljarters van Nederland in actie. Het ging om het kampioenschap libre in de vijfde klasse. Dit is de instapklasse voor amateurbiljarters. 


Lees meer

Almere - Filmwijkkrant bestaat 25 jaar

12-02-18

De Filmwijkkrant uit Almere bestaat in december 25 jaar. Om het jubileum te vieren, wordt er een speciale editie gemaakt. De redactie verzamelt de leukste verhalen van de afgelopen jaren en bundelt die in deze jubileumuitgave. 


Lees meer

Almere - Laagvliegende helikopter zoekt mee bij vermissing

12-02-18

Bij een zoektocht naar een vermiste 80-jarige man in Almere zette de politie zondagmiddag een laagvliegende helikopter in. De man is inmiddels in goede gezondheid aangetroffen.

Rond 13.00 uur verscheen een melding op Burgernet dat de politie naar een 80-jarige man in de omgeving van de Schietwilgsingel in Almere zocht. Hij droeg geen jas en liep rond met een rode rollator. Een uur later had de politie de man gevonden.


Lees meer

Lelystad - Raadsleden vragen om meer waardering

12-02-18

"Inwoners van een gemeente mogen wel wat meer waardering hebben voor het ambt van gemeenteraadslid." Dat zegt de kersverse voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden, Bahreddine Belhaj uit Lelystad.

Belhaj, zelf raadslid voor de PvdA in Lelystad, wijst er in het tv-programma Over Flevoland Gesproken op dat raadsleden bepalen wat er gebeurt in de gemeente. "Daar mag wel wat meer respect voor komen."


Lees meer

Almere - Nieuw busstation 't Oor krijgt een dak

12-02-18

Het nieuwe busstation van Almere krijgt een dak. Busstation 't Oor wordt nu gebouwd bij de McDonalds en komt over de vernieuwde A6 te liggen. De aanlegkosten hiervan zitten in de prijs van de totale verbreding van de A6, maar dat was wel zonder dak.


Lees meer

Flevoland - GGD gaat homo's vragen hiv-zelftesten uit te delen

12-01-18

GGD Flevoland gaat homoseksuelen en transgenders vragen om gratis hiv-zelftesten uit te delen aan vrienden en kennissen die nog niet of lang geleden op hiv zijn getest. Op deze manier hoopt de GGD dat mensen met hiv eerder worden gevonden. Deze maand gaan de GGD en hiv-behandelcentra werven voor dit PREVENT project


Lees meer



 
U kunt zich indien gewenst weer afmelden.
Afmelden
Bekijk e-mail in browser



© OmroepFlevoland

Email Marketing Powered by Mailchimp