Nieuws van vandaag


Flevoland - AMBER ALERT: Grote zorgen om Ainslie Gilewski

04-06-19

Dinsdagavond is een Amber Alert verspreid vanwege de vermissing van de 16-jarige Ainslie Gilewski. De 16-jarige jongen is dinsdagmorgen vroeg uit het Gelderse Zutphen vertrokken.

Hij is 1.76 meter lang, heeft een blanke huidskleur, donkerbruine ogen en zijn haar is aan zijkant iets korter dan bovenop.


Lees meer

Flevoland - Geen avondvierdaagse in Stad en Haven vanwege verwachte onweer

04-06-19

De tweede dag van de avondvierdaagse in Almere Stad en Almere Haven gaat dinsdagavond niet door vanwege het verwachte onweer. Dat laat de gemeente Almere weten op Facebook.

Voor Flevoland is code geel afgekondigd door het KNMI. Er worden flinke onweersbuien en zware windstoten verwacht.


Lees meer

Almere - Werkende prostituees in woning betrapt

04-06-19

In een woning in Almere Buiten zijn dinsdag twee prostituees betrapt die aan het werk waren. Volgens de politie was een van de dames bovendien illegaal in Nederland.

Bordelen en massagesalons zijn in Almeerse woonwijken niet toegestaan. De eigenaar van de woning riskeert een dwangsom van 10.000 euro, omdat hij al eerder gewaarschuwd is.


Lees meer

Almere - Windsurfster De Geus goed van start bij wereldbekerfinale in Marseille

04-06-19

Windsurfster Lilian de Geus uit Almere is goed van start gegaan bij de wereldbekerfinale in Marseille. Ze staat na de eerste drie races op de derde plek in het klassement.

De Geus kwam in Frankrijk als derde, negende en vierde over de finish, goed voor een totaal van zeven punten. De Japanse Megumi Iseda leidt na de openingsdag met drie punten.


Lees meer

Almere - Tweede stadskrant voor Almere

04-06-19

Almere krijgt er eind augustus een tweede stadskrant bij. Naast de Almere Deze Week komt er dan elke maand een krant van Ons Almere uit.

De krant bestaat al op internet, maar er was ook vraag naar een papieren versie. "Er was grote behoefte aan een tweede krant in de stad. Eerst zeiden we steeds nee. Maar hoe vaker je de vraag krijgt, hoe eerder de 'nee' een 'misschien' wordt. En nu is het dus een 'ja'!" vertelt Richard Verduyn van Ons Almere.


Lees meer

Almere - Politie toont beelden van twee overvallen op fietsenwinkel

04-06-19

De politie toont dinsdagavond in het tv-programma Opsporing Verzocht beelden van twee overvallen die zijn gepleegd op een fietsenwinkel in de Almeerse Muziekwijk. De eigenaar, een fietsenmaker van 54, raakte bij de eerste overval levensgevaarlijk gewond.


Lees meer

Dronten - Korfballers Bruinekreeft en Beckerman vertrekken bij ASVD

04-06-19

De korfballers van ASVD uit Dronten moeten het komend seizoen doen zonder Lejon Bruinekreeft en Lieke Beckerman. De 21-jarige Bruinekreeft en Beckerman (20) stappen over naar ODIK uit Barneveld, omdat ze komend schooljaar in die omgeving gaan stage lopen.


Lees meer

Marknesse - Brand bij school waarschijnlijk aangestoken

04-06-19

De brand die maandagavond woedde bij basisschool De Zeester aan de Noordzoom in Marknesse, is zeer waarschijnlijk aangestoken. Dat meldt de politie.

De school heeft het buitenspeelgoed voor de kinderen in een berging op het plein opgeslagen. In dat gebouw stond een brandende kliko.


Lees meer

Almere - Van der Valk Hotel protesteert tegen vreemdelingenboete

04-06-19

Van der Valk Hotel Almere wil dat de Raad van State een streep zet door een boete van 6.000 euro die het hotel heeft gekregen voor het overtreden van de Wet arbeid vreemdelingen. De boete is opgelegd door het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. (SZW)


Lees meer

Almere - Protest tegen verbouwen kantoren tot woningen

04-06-19

De eigenaren van een bedrijfspand aan de Binderij in Almere zijn naar de Raad van State gestapt om te voorkomen dat twee kantoorpanden worden verbouwd tot tachtig wooneenheden. Ze willen dat de Raad van State een streep zet door het bestemmingsplan Literatuurwijk.


Lees meer

Flevoland - Wietteler moet ruim 2 miljoen euro terugbetalen

04-06-19

Een man uit Almere moet 2,2 miljoen euro betalen aan de staatskas. De man had een grote wietplantage aan de Apolloweg in Lelystad. Daarvoor kreeg hij dinsdag ook zes maanden cel opgelegd waarvan vier maanden voorwaardelijk.

Volgens de rechtbank in Lelystad is bewezen dat de Almeerder ruim 1800 hennepplanten had in juni 2016. Er werd ook 820 gram hennep gevonden in de professionele kwekerij en een enorme hoeveelheid stoffen en spullen om meer hennep te kweken. Volgens de officier van justitie is er veertien keer geoogst en heeft dat 2,2 miljoen euro opgeleverd.


Lees meer

Flevoland - Asbestdaken mogen voorlopig blijven liggen

04-06-19

Het verbod op asbestdaken - dat eigenlijk eind 2024 zou ingaan - is van de baan. De Eerste Kamer ziet het wetsvoorstel niet zitten en stemde dinsdag in meerderheid tegen. Dat is verrassend, want de Tweede Kamer stemde er vorig jaar nog massaal mee in. Alleen de SGP was toen tegen.


Lees meer

Emmeloord - Kinderkledingwinkel Cloffyco sluit na 20 jaar de deuren

04-06-19

Kinderkledingwinkel Cloffyco in Emmeloord sluit in januari de deuren. Dat melden de eigenaren, zussen Jacqueline en Mireille. De winkel is al 20 jaar in handen van familie Reitsma.

Ze schrijven op Facebook dat ze het niet meer vol kunnen houden. Dat heeft volgens hen onder meer te maken met de vele webshops die er zijn.


Lees meer

Lelystad - Vrouw (21) mishandeld bij woonboulevard Palazzo

04-06-19

Een 21-jarige vrouw uit Lelystad is zondagmiddag mishandeld bij woonboulevard Palazzo aan de Zuiderpoort. Een 35-jarige Lelystedeling is aangehouden. Dat heeft de politie dinsdag bekendgemaakt.

De mishandeling vond rond 12:30 uur plaats. Een man stapte daar uit de auto, liep op de vrouw af en sloeg haar meerdere keren in haar gezicht. Een man in een invalidevoertuig probeerde tussenbeide te komen en werd door de dader bedreigd. De vrouw kon zich op dat moment uit de voeten maken.


Lees meer

Lelystad - Corendon stelt ultimatum over besluit opening vliegveld

04-06-19

Als het besluit over de opening van Lelystad Airport na augustus valt, zal Corendon daar volgend jaar niet vanaf vliegen. Dat zegt Corendon-eigenaar Atilay Uslu in een interview in NPO Radio 1 programma 1 op 1.


Lees meer



 
U kunt zich indien gewenst weer afmelden.
Afmelden
Bekijk e-mail in browser



© OmroepFlevoland

Email Marketing Powered by Mailchimp