Nieuws van vandaag


Almere - Boetes voor negeren rood kruis

05-01-20

De politie heeft op de aansluiting van de A6 met de A27 bij Almere de kentekens genoteerd van een aantal bestuurders dat een rood kruis boven de snelweg negeerde.

Een rijstrook was zaterdag afgekruist omdat er een auto met aanhangwagen over de kop was gegaan en in de berm tot stilstand was gekomen. De bestuurder kwam met de schrik vrij.


Lees meer

Noordoostpolder - SC Emmeloord wint Tiendorpentoernooi

05-01-20

De 23e editie van het zaalvoetbal Tiendorpentoernooi is gewonnen door SC Emmeloord. De Emmeloorders waren met 6-2 te sterk voor FC Kraggenburg. De doelpunten van SC Emmeloord werden gemaakt door Gerke Schaap, Bilal Boundati (4x), Wiebe Koopmans. Leon de la Vieter en Joost Potters maakten de treffer voor de Kraggenburgers. SC Emmeloord heeft het toernooi voor de vijfde keer gewonnen.


Lees meer

Flevoland - OVP-activisten dumpen op drie plaatsen hooi

05-01-20

OVP-activisten hebben in de nacht van zaterdag op zondag een grote hoeveelheid hooi gedumpt op drie plekken in en rond de Oostvaardersplassen. Het gaat volgens de activisten om de Grote Praambult, het Kotterbos en het Oostvaardersveld.

In totaal zouden 150 balen hooi zijn verspreid voor de grote grazers, de heckrunderen, konikpaarden en edelherten. De activisten stellen dat de dieren er slechter aan toe zijn dan vorig jaar rond dezelfde tijd. Dat zou blijken uit een verslag op de site van Staatsbosbeheer van een werkbezoek van dierenartsen.


Lees meer

Dronten - ProRail: 'Fietsengooiers spelen met hun leven'

05-01-20

ProRail gaat aangifte doen tegen de vandalen die zaterdagavond in Dronten een fiets op het spoor hebben gelegd. Niet alleen hebben ze schade veroorzaakt aan de trein en het spoor, ze spelen ook met hun eigen leven en dat van omstanders, zegt Andy Wiemer van ProRail.


Lees meer

Marknesse - Chez-eigenaar Mulders: "Stoppen is ook ondernemen"

05-01-20

"Het is jammer," zegt eigenaar Louw Mulders over het sluiten van discotheek Chez Marknesse. Na ruim veertig jaar komt er een einde aan de uitgaansgelegenheid. "Ik vind het eigenlijk het ergste voor de jeugd. De honderden bezoekers die we hadden moeten straks naar een schuur of iets anders verzinnen," aldus Mulders.


Lees meer

Dronten - Trainer Schaap stopt per direct bij ASV Dronten

05-01-20

Trainer Wim Schaap stopt per direct bij asv Dronten. Dat meldt de voetbalclub op zijn website. Schaap had begin december al aangegeven dat hij komende zomer zou vertrekken maar de trainer zet er nu al een punt achter.


Lees meer

Zeewolde - Extra bussen voor scholieren naar Harderwijk

05-01-20

Vervoersbedrijf Connexxion zet komende week extra bussen in om scholieren van Zeewolde naar Harderwijk te vervoeren.

Veel leerlingen maken in de winter gebruik van de veerpont tussen Zeewolde en Strand Horst, maar die is tot 13 januari uit de vaart voor groot onderhoud.


Lees meer

Lelystad - Sfeer en gezelligheid voorop bij winterzaalvoetbal

05-01-20

Aan de vierde editie van het winterzaalvoetbaltoernooi voor 35 plussers in sporthal De Rietlanden in Lelystad hebben zaterdagavond tientallen voetballers meegedaan, verdeeld over negen teams.

De ervaren voetballers komen er vooral voor de sfeer en de gezelligheid. "We hebben jarenlang samen gespeeld op hoog niveau, nu is het voor de gezelligheid", vertelt Heike Bult. "We hebben net 0-3 verloren, dus we gaan de finale maar kijken met een hapje en een drankje", vult keeper Justin Teleng aan.


Lees meer

Urk - Klokkenluiders herdenken verzetsdaad Urkers

05-01-20

In Zwolle herdenkt het klokkenluidersgilde maandag met een speciale luiding een verzetsdaad van Urkers. Die wisten in de nadagen van de Tweede Wereldoorlog te voorkomen dat 226 kerkklokken in Duitse smeltovens terechtkwamen.

De klokken kwamen uit kerken in heel Nederland en waren per boot op weg naar Duitsland. Daar zouden ze worden omgesmolten zodat het metaal voor de oorlogsindustrie gebruikt kon worden. Maar het schip strandde 6 januari 1945 op een zandbank bij Urk. Dat was geen toeval, de vuurtorenwachter van Urk had het licht expres gedoofd toen het schip in de buurt kwam.


Lees meer

Almere - Badmintonners te sterk voor Drop Shot

05-01-20

De badmintonners van BV Almere hebben weer een grote stap gezet op weg naar de finale voor het landskampioenschap. De Almeerders die tot nu toe alle wedstrijden in de kampioenspoule hebben gewonnen waren zaterdagavond in Den Haag ook te sterk voor Drop Shot. De ploeg van coach Dave Khodabux won het duel met 5-3.


Lees meer

Almere - Snackbar in Faunabuurt overvallen

04-01-20

Snackbar Fauna in de Faunabuurt in Almere Buiten is zaterdagmiddag overvallen. Dat meldt de politie.

Wat er precies is gebeurd, is nog onduidelijk. Zeker is wel dat de verdachte probeerde te vluchten, maar de politie de persoon heeft aangehouden.


Lees meer

Emmeloord - Amateurtheatercollectief Sproet wint 25e Polderpioniersprijs

05-01-20

Marian Henselmans en Joos Vos van Amateurtheatercollectief Sproet hebben zaterdagavond de Polderpioniersprijs gewonnen. Dat is een prijs voor iemand die zich op vernieuwende wijze heeft ingezet voor de polder.

Henselmans en Vos schrijven de stukken van het amateurtheater zelf. Met Sproet hebben ze 'een grote bijdrage geleverd aan de leefbaarheid van de Noordoostpolder', oordeelde de jury.


Lees meer

Dronten - Fiets op spoor verstoort treinverkeer

04-01-20

Een trein is zaterdagavond bij Dronten over een fiets gereden. Dat meldt ProRail via Twitter.

De fiets lag op de rails ter hoogte van de Produktieweg. ProRail spreekt van gevaarlijk vandalisme. De dader of daders zijn nog niet gevonden.

Door de aanrijding was het treinverkeer tussen Lelystad en Zwolle verstoord.


Lees meer



 
U kunt zich indien gewenst weer afmelden.
Afmelden
Bekijk e-mail in browser



© OmroepFlevoland

Email Marketing Powered by Mailchimp