Nieuws van vandaag


83-jarige Almeerse dementerende vrouw doneert haar aan kinderen met kanker

Almere
Een 83-jarige Almeerse mevrouw heeft maandenlang haar haren laten groeien, totdat het lang genoeg was om het te doneren aan kinderen met kanker. Deze week zat ze in de kappersstoel en werden haar lokken naar Stichting Haarwensen gestuurd. 
Lees meer

Hommeles in Hortus: waarom de Floriadewoonwijk maar niet van de grond komt

Almere
De gemeente Almere gaat zelf de nieuwe woonwijk Hortus op het voormalige Floriadeterrein ontwikkelen. Na maanden onderhandelen werd vrijdag bekend dat de gemeente het ontwikkelrecht terugkoopt van Weerwater CV, de combinatie van vastgoedbeheerder Amvest en bouwbedrijf Dura Vermeer.
Lees meer

Nieuw onderzoek naar verwachte verkeersdrukte bij toekomstig kindcentrum

Dronten
Een nieuw onderzoek moet duidelijkheid gaan geven over de verkeerssituatie bij een toekomstig kindcentrum aan de Lijzijde in Dronten. Dat kondigt de gemeente Dronten aan. Omwonenden vrezen voor de verwachte verkeersstroom door de samenvoeging van vijf scholen en twee kinderopvangverblijven onder één dak. De uitkomsten van het onderzoek moeten een antwoord zijn op vragen die onder de omwonenden leven. 
Lees meer

Kringloopwinkel De Groene Sluis geeft 65.000 euro weg aan goede doelen

Lelystad
Kringloopwinkel De Groene Sluis heeft vrijdag 31 goede doelen in Lelystad beloond met een geldbedrag. In totaal is er 65.000 euro uitgedeeld. Stichting Dierenweiden Lelystad ontving het hoogste geldbedrag: 10.000 euro. 
Lees meer

Onderwaterbos in Wolderwijd heeft zware winter achter de rug

Zeewolde
Het onderwaterbos in het Wolderwijd in Zeewolde heeft afgelopen winter veel schade opgelopen, volgens Rijkswaterstaat. Dat komt door de langdurig verhoogde waterstand in het gebied.
Lees meer

Pioniersgeest heerst nog steeds bij GGD, ziet nieuwe directeur

Flevoland
Het eerste wat de nieuwe directeur publieke gezondheid van de GGD Flevoland opviel, was de pioniersgeest. Dat zegt Simone Kukenheim, die net een maand aan de slag is bij de Gemeentelijke Gezondheidsdienst Flevoland. "Heel snel zeggen de mensen: Wat gaan we doen?" 
Lees meer
YouTube
Instagram
Twitter
Facebook
U kunt zich indien gewenst weer afmelden.
Afmelden
Bekijk e-mail in browser



© OmroepFlevoland