Nieuws van vandaag


Almere - Leefbaar Almere: "Geen 7e wethouder en gelijke betaling"

07-07-18

Leefbaar Almere roept het Almeerse college van burgemeester en wethouders op om geen nieuwe wethouder te benoemen. De vrijgekomen portefeuille van voormalig wethouder Tjeerd Herrema zou verdeeld moeten worden onder de zes overgebleven wethouders. Fractievoorzitter Kees Ahles van Leefbaar Almere vindt zeven wethouders een "onwenselijke constructie, omdat alle wethouders geacht worden om even hard te werken". Omdat het ambt van wethouder geen "baan van negen tot vijf is", past volgens Ahles volledige betaling. 


Lees meer

Almere - Maaskant: "Beslissing vertrek Overtoom beste voor club"

07-07-18

Technisch directeur Robert Maaskant van Almere City FC betreurt het vertrek van aanvoerder Tom Overtoom naar NEC, maar vindt de beslissing om de aanvoerder te laten gaan het beste voor de club: “Tom wilde zelf weg en dat nam dusdanige vormen aan dat we het beste voor de club hebben besloten. We zijn niet over één nacht ijs gegaan, maar wij denken een beslissing te hebben genomen die op de lange termijn goed is voor de club".


Lees meer

Urk - Warme Obstacle Challenge: "De deelnemers mogen trots zijn"

07-07-18

Het was voor de deelnemers van de Urker Obstacle Challenge een warme en zware dag. Volgens organisator Jacob Hoekstra was de hindernisrace door de hoge temperaturen van zaterdag extra lastig. "Iedereen die de finish heeft gehaald mag erg trots zijn op zichzelf".


Lees meer

Almere - Brandweerdag trekt meer dan 250 bezoekers

07-07-18

De 33ste editie van de Almeerse Brandweerdag voor kinderen met een handicap trok dit jaar weer meer dan 250 bezoekers. Dat is vooral te danken aan het mooie weer, zegt organisator Marjan Heidstra.

Zoals elk jaar was de brandweer Almere gastheer van deze dag voor verstandelijk beperkte kinderen en hun broertjes, zusjes, vaders en moeders. Het thema was veiligheid en dus konden ze mee met de brandweer, politie of ambulance. Maar de kinderen konden ook achterop een echte Harley motor of meerijden in de zijspan. 


Lees meer

Almere - Atleet Oosterwolde grijpt net naast eremetaal op EK -18 jaar

07-07-18

Keitharo Oosterwolde uit Almere heeft net geen medaille gewonnen tijdens het EK voor atleten onder de 18 jaar in het Hongaarse Gyor.

Oosterwolde werd tijdens de finale van de 100 meter sprint vierde in een tijd van 10 seconden en 73 honderdsten.


Lees meer

Flevoland - Tripsen bedreigen uienoogst

07-07-18

Door het langdurige droge en warme weer neemt het risico op schade aan uien door tripsen toe. In Flevoland zijn de dunne insecten half mei al gesignaleerd en dat is eerder dan normaal. Dat meldt boerencoöperatie Agrifirm.

De coöperatie van meer dan 10.000 boeren verwacht dat er dit jaar veel meer tripsen zullen zijn dan andere jaren. De kans op schade door de insecten is daardoor ook groter. Tripsen zuigen de celinhoud van de bladeren van de ui leeg waardoor grijzige vlekken ontstaan. Hierdoor worden de knollen onverkoopbaar.


Lees meer

Lelystad - Hippiemarkt uitgegroeid tot driedaags evenement

07-07-18

De Hippiemarkt die dit weekend in Lelystad wordt gehouden is opnieuw groter dan voorgaande jaren. Het is de derde keer dat de markt wordt georganiseerd, maar het is nu al uitgegroeid tot een driedaags evenement met ruim 150 kraampjes. Iets waar organisator Yvonne Winter nooit van had durven dromen. "Iedereen was zo enthousiast over de vorige editie dat we er een dag bij hebben gedaan", vertelt ze trots. 


Lees meer

Urk - KNVB beker: SV Urk loot SDO uit Bussum

07-07-18

Sv Urk speelt in de eerste voorronde van het toernooi om de KNVB beker thuis tegen SDO uit Bussum. Dit bleek zaterdagmorgen tijdens de loting van de landelijke TOTO KNVB Beker.

De wedstrijd zal worden gespeeld op zaterdag 18 augustus op Sportpark de Vormt. De tegenstander uit Bussum speelt in de Hoofdklasse A van het zondagvoetbal.


Lees meer

Almere - Windesheim Flevoland wil groeien naar 4000 studenten

07-07-18

Windesheim Flevoland wil groeien naar 4000 studenten in 2022. Dat staat in het jaarverslag van de hogeschool. Dat is een redelijke groei, want in 2017 waren er 3262 studenten die een opleiding volgden aan Windesheim in Almere. 


Lees meer

Bant - 123 km te hard gereden met slok op

07-07-18

In de nacht van vrijdag op zaterdag heeft de politie Noordoostpolder een automobilist aangehouden die 253 kilometer reed op de A6 ter hoogte van Bant. Daarmee reed de bestuurder van de Duitse personenauto 123 kilometer te hard.

Ondanks de hoge snelheid wist een politie-agent op een motor de bestuurder aan te houden. Tijdens het onderzoek bleek de automobilist iets te diep in het glaasje gekeken te hebben. De politie heeft het rijbewijs van de verdachte ingenomen. 


Lees meer

Almere - Almere krijgt een Heppie Hotel

07-07-18

Het Heppie Hotel van Het Vergeten Kind komt naar Almere. Dit is een hotel voor kinderen met een onveilige of instabiele thuissituatie. De kinderen kunnen er vakantie vieren of een weekend verblijven. 

Er kunnen 2640 kinderen per jaar een vakantie of weekend naar het Heppie Hotel. Buiten de vakanties en weekenden is het hotel open voor leerlingen van het speciaal onderwijs. Er worden doorlopend verschillende activiteiten georganiseerd. 


Lees meer

Almere - Almere City aanvoerder Tom Overtoom vertrekt per direct naar NEC

07-06-18

Almere City FC aanvoerder Tom Overtoom vertrekt per direct naar NEC. De Nijmeegse club heeft Overtoom voor de komende drie jaar vastgelegd. Hij werd vrijdagavond al bij de club gepresenteerd. 

De afgelopen dagen werd al duidelijk dat NEC belangstelling had voor Overtoom. Hij zou deze week aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen beginnen met Almere City FC, maar hij trainde niet mee omdat hij een kuitblessure zou hebben opgelopen tijdens zijn vakantie.


Lees meer

Almere - Magere oefenwinst Almere City bij Buitenboys

07-06-18

Almere City FC heeft de eerste oefenwedstrijd in de voorbereiding op het nieuwe seizoen gewonnen. De ploeg van trainer Michele Santoni won vrijdagavond van zaterdag derdeklasser Buitenboys met 0-4. 

Bij rust was de eindstand al bereikt op Sportpark Polderkwartier in Almere Buiten. Spits Stijn Meijer was twee maal trefzeker, Ricardo Kip benutte een penalty en Youri Loen scoorde uit een vrije trap. 


Lees meer



 
U kunt zich indien gewenst weer afmelden.
Afmelden
Bekijk e-mail in browser



© OmroepFlevoland

Email Marketing Powered by MailChimp