Nieuws van vandaag


Lelystad - Demonstratie tegen 'medische afbraak'

07-08-19

De SP organiseert dinsdag 27 augustus een demonstratie tegen wat de partij de medische afbraak in Lelystad noemt. De demonstratie vindt plaats bij het provinciehuis. Provinciale Staten bespreken daar 's avonds het advies van toekomstverkenner Bas Leerink over de mogelijkheden voor ziekenhuiszorg in Lelystad.


Lees meer

Lelystad - Schade door brand woning Vecht

07-08-19

De brandweer is woensdagmiddag uitgerukt voor een brand op de bovenverdieping van een woning aan de Vecht in de Zuiderzeewijk in Lelystad.

Dankzij snel ingrijpen is het geen uitslaande brand geworden. Om er zeker van te zijn dat het vuur geblust was, werden gevelplaten van de woning getrokken.


Lees meer

Flevoland - EK Rubik's kubus waarschijnlijk naar Topsporthal

07-08-19

Het EK Speedcubing wordt in 2020 waarschijnlijk in Almere gehouden. Op het toernooi moeten deelnemers uit heel Europa zo snel mogelijk een Rubik's kubus oplossen.

Er zijn in totaal 18 onderdelen. Zo moet de kubus ook worden opgelost met één hand en met de voeten. Zo'n duizend deelnemers worden verwacht.


Lees meer

Urk - Eigenaar losgeslagen boot meldt zich, zoekactie voorbij

07-08-19

Op de Urkervaart bij Urk is woensdagmiddag een grote zoekactie gehouden naar een mogelijke drenkeling. De zoekactie kwam op gang nadat iemand een omgeslagen bootje met daarop een peddel had zien drijven.

Hoewel er niemand vermist werd, zocht de brandweer met een sonarboot op de Urkervaart. Ook stonden duikteams paraat om het water in te gaan. Een politiehelikopter zocht een tijdje mee vanuit de lucht. Langs de vaart stonden uit voorzorg twee ambulances klaar.


Lees meer

Lelystad - Chinook-helikopters brengen kort bezoek aan Lelystad

07-08-19

Lelystad Airport kreeg woensdagochtend bezoek van twee Chinook-helikopters. Volgens een woordvoerder van het helikoptercommando was de vlucht onderdeel van een reguliere navigatieoefening.

Hierbij wordt onder meer geoefend op het aanvliegen van diverse luchthavens in Nederland. De helikopters met de karakteristieke tandemrotor trokken flink bekijks.


Lees meer

Lelystad - Tijdelijk importplafond voor buitenlands afval

07-08-19

Er komt een tijdelijk importplafond voor buitenlands afval. Dat heeft staatssecretaris Stientje van Veldhoven besloten. De maatregel moet ervoor zorgen dat Nederlands afval niet op de vuilstort terecht komt, maar zoals gebruikelijk verbrand kan worden.


Lees meer

Biddinghuizen - Nieuwe kaartjes voor uitverkocht Lowlands beschikbaar

07-08-19

Muziekfestival Lowlands in Biddinghuizen biedt 300 extra kaartjes aan voor de uitverkochte editie van volgend weekend. De kaartjes worden vrijdag vanaf 11 uur aangeboden via Ticketmaster.

Volgens de organisatie gaat het om 'niet-gebruikte sponsorblokkades', oftewel kaartjes die achter de hand werden gehouden voor het geval medewerkers of relaties van sponsoren het festival zouden willen bezoeken. Omdat niet iedereen daar gebruik van maakt, kunnen nu 304 extra 'gewone' bezoekers alsnog toegang krijgen.


Lees meer

Emmeloord - Céline van Gerner stopt met turnen

07-08-19

Topturnster Céline van Gerner uit Emmeloord stopt met turnen. Van Gerner zegt dat ze toe is aan nieuwe uitdagingen in haar leven.

"Ik kon niet elke dag 100% geven en dan is topsport een no-go", zegt Van Gerner. "Gevoel en verstand hebben heel lang in strijd met elkaar gestaan, maar ik merkte wel dat ik toe ben aan een nieuwe uitdaging en dat turnen mij dat niet meer gaf."


Lees meer

Flevoland - Dagje uit in de provincie soms flink duurder geworden

06-08-19

De prijzen voor een dagje uit in Flevoland zijn bij verschillende attracties de afgelopen vijf jaar flink gestegen. Dat blijkt uit onderzoek van Omroep Flevoland door de entreekosten van attracties in de provincie in tijd te vergelijken.

Zo is de toegangsprijs van de Orchideeënhoeve in Luttelgeest in vijf jaar tijd met 38% gestegen. Voor museum Schokland moet zelfs 50% meer worden betaald dan in 2014. Grootste stijger is Almere Jungle. Waar de entree vijf jaar geleden nog twee euro bedroeg, moet nu voor een toegangskaartje vijf euro twintig worden betaald, een stijging van 160%.


Lees meer

Emmeloord - Scholieren weer thuis van laatste uitwisseling met Japan

06-08-19

"Het is jammer dat het is gestopt want we hebben het al die jaren met ontzettend veel plezier gedaan." Dat zegt Henk Meijering van de Stichting Vrienden van Japan uit Emmeloord. De stichting organiseerde sinds 1995 uitwisselingen van scholieren tussen de gemeente Noordoostpolder en de Japanse gemeente Mizumaki. De scholieren van de allerlaatste reis zijn net terug. De stichting stopt met de uitwisselingen, zegt Meijering: "omdat het te lastig werd om sponsoren en vrijwilligers te vinden."


Lees meer

Lelystad - Afval wietplantage gedumpt langs Knardijk

06-08-19

In het buitengebied van Lelystad is afval van een wietplantage gedumpt. Het gaat om meerdere zakken met grond en een aantal luchtfilters.

De spullen lagen langs een fietspad bij de Knardijk in de buurt van de Lage Vaartsluis en werden ontdekt door fietsers.


Lees meer

Almere - Danseres en choreograaf Suela wereldberoemd met afro-dansen

06-08-19

Met bijna 37.000 volgers op Instagram en zo'n 12.000 abonnees op YouTube is de Almeerse Suela Wilsterman wereldberoemd met afro-dansen. Dat is een danscombinatie die bestaat uit verschillende Afrikaanse muzieksoorten. Wilsterman wordt inmiddels herkend in steden als Parijs en New York.


Lees meer

Almere - De Fantasie wordt geen jachthaven

06-08-19

Passantenhaven De Fantasie in Almere wordt voorlopig niet uitgebreid met tijdelijke ligplaatsen. Dat heeft het college van burgemeester en wethouders dinsdag besloten. De passantenhaven was in beeld om ruimte te bieden aan boten uit de voormalige jachthaven Haddock. Die moest wijken voor de Floriade die in 2022 op die plek wordt gehouden.


Lees meer



 
U kunt zich indien gewenst weer afmelden.
Afmelden
Bekijk e-mail in browser



© OmroepFlevoland

Email Marketing Powered by Mailchimp