Nieuws van vandaag


Urk - Inval bedrijfspand op Urk om synthetische drugs

10-07-18

De politie is zondagmiddag een bedrijfspand op Urk binnengevallen. Volgens een woordvoerder liggen er vermoedelijk grondstoffen voor de vervaardiging van synthetische drugs in het pand opgeslagen. Het bedrijfspand ligt op bedrijventerrein Zwolse Hoek. Een aantal straten rond het gebouw is afgezet.


Lees meer

Almere - Klein Zwitserland te sterk voor Almeerse hockeyheren

10-07-18

De heren van de Almeerse Hockey Club hebben zondag in de Hoofdklasse een nederlaag geleden. Hockey Club Klein Zwitserland uit Den Haag was op eigen veld met 3-1 te sterk voor de ploeg van trainer Pasha Gademan. 

De Almeerders keken na twee minuten al tegen een achterstand aan na een score van Koen Bijen. Namens de thuisploeg verdubbelde Ruben Versteeg in de 29e minuut de voorsprong. Valentijn Charbon scoorde daarna voor de Almeerders de aansluitingstreffer. Na een uur spelen bepaalde Koen Bijen vanuit een strafcorner de eindstand op 3-1. 


Lees meer

Rutten - Alpacaworld start met golfen tussen de dieren

10-07-18

Bij Alpacaworld in Rutten kan sinds zondag alpaca golf worden gespeeld. In een weiland is een parcours met negen holes uitgezet en de dieren lopen daar tussendoor. Het spel wordt met zachte ballen gespeeld. 

"Er is één gouden regel", vertelt eigenaresse Jelly Dingemanse. "Je mag niet op de alpaca's richten. Als ze in de weg liggen, dan moet je er maar omheen." 


Lees meer

Almere - Basketballers Almere Pioneers dromen van eredivisie

10-07-18

De basketballers van Almere Pioneers zijn goed begonnen aan het seizoen in de promotiedivisie. Zaterdagavond werd met 71-65 gewonnen van de Red Giants en dat was alweer de vierde overwinning. Daarmee staat de ploeg van trainer Jan Lievaart op een keurige tweede plek.


Lees meer

Almere - Politie zoekt gewapende man in Stripheldenbuurt

10-07-18

De politie is zondagmiddag uitgerukt in de Stripheldenbuurt in Almere omdat er mogelijk iemand met een wapen over straat liep.

Volgens ooggetuigen zou één van de betrokkenen bij een ruzie op straat een wapen bij zich dragen. Daarop ging de politie op zoek naar deze persoon. 


Lees meer

Almere - G-sporters genieten van Modderrun

10-07-18

Mensen met een beperking konden zondag bij Stadslandgoed de Kemphaan in Almere genieten van de Modderrun. Er was een parcours met obstakels van ongeveer drie kilometer uitgezet rondom het landgoed. 

De Modderrun werd voor de vijfde keer gehouden. Het is de tweede keer dat de G-sporters mee konden doen tijdens het evenement.


Lees meer

Almere - Extra geluidsmaatregelen voor 12 woningen Literatuurwijk

10-07-18

Bij twaalf huizen aan de Vondelstraat in de Almeerse Literatuurwijk worden maatregelen genomen om de geluidwering van de gevels te verbeteren. Dat is volgens de provincie nodig om toenemende geluidsoverlast door de verbreding van de Hogering terug te dringen.


Lees meer

Lelystad - Zieke bomen langs fietspad worden vervangen

10-07-18

De gemeente Lelystad gaat volgende maand bomen kappen langs het fietspad dat door De Stelling, De Schans en De Veste loopt.

Veel van de bomen verkeren volgens de gemeente in slechte gezondheid. Om omwaaien te voorkomen worden de bomen weggehaald.


Lees meer

Lelystad - Spanjaard met vals rijbewijs aangehouden

10-07-18

De politie heeft zaterdagochtend op de Larserringweg in Lelystad een Spanjaard en een Colombiaan opgepakt. De twee reden in een bestelbus toen ze door de politie gecontroleerd werden. 

De Spanjaard bestuurde de auto en overhandigde een vals rijbewijs. Ook bleek hij nog een boete open te hebben staan van een eerdere verkeersovertreding. Zijn Colombiaanse bijrijder werd aangehouden omdat zijn visum verlopen was. 


Lees meer

Flevoland - OM richt zich op aanpak internationale cokehandel

10-07-18

Internationale cocaïnehandel in Flevoland heeft de speciale aandacht van het Openbaar Ministerie. In het tv-programma Over Flevoland Gesproken vertelt officier van justitie Karola van Nie dat er grote criminele groeperingen actief zijn in de regio Midden-Nederland die 'vreselijk veel geld verdienen' met de handel in coke.


Lees meer

Lelystad - Zo'n honderd mensen met beperking genieten van truckrun

10-07-18

De 16e editie van de truckrun van buurtcentrum De Joon was zaterdag een succes. Luid toeterend trok een colonne van 83 vrachtwagens door Lelystad. Zo'n honderd mensen met een fysieke of verstandelijke beperking reden mee als bijrijder.

De route ging onder meer langs Bataviahaven en het vliegveld. Bij de brandweerkazerne hadden brandweermannen als verrassing de auto's voor de kazerne gezet met de zwaailichten aan.    


Lees meer

Almere - Hockeysters onderuit in Rotterdam

10-07-18

De hockeysters van De Almeerse Hockey Club wachten nog altijd op de eerste zege in de promotieklasse. Op bezoek bij Victoria in Rotterdam verloren de hockeysters met 3-1.

In de eerste helft kwamen de Almeerse hockeysters al snel op voorsprong. Alexandra Ochsendorf schoot raak uit een strafcorner. Datzelfde deed tegenstander Victoria aan het einde van de eerste helft via Daphne Voormolen. Na rust had De Almeerse kansen op de 1-2, maar die werden niet benut. Daardoor kon Victoria, opnieuw via een rake strafcorner van Voormolen, op voorsprong komen. Vlak voor tijd werd het via diezelfde Voormolen 3-1.


Lees meer

Flevoland - Koen Brouwer is de beste jonge autotechnicus van de provincie

10-07-18

De 22-jarige Koen Brouwer uit Zeewolde is de beste jonge autotechnicus van Flevoland. Tijdens de finale van de Flevolandse monteursverkiezing liet hij vier concurrenten achter zich. "Ik had het niet helemaal verwacht, want ik zag dat de tegenstanders ook heel sterk waren". 


Lees meer

Lelystad - 61 taakstraffen voltooid via Concern voor Werk

10-07-18

61 mensen hebben vorig jaar succesvol hun taakstraf afgerond bij het Concern voor Werk. Het Concern voor Werk voert de sociale werkvoorziening uit voor de gemeenten Lelystad, Noordoostpolder, Urk en Zeewolde. 

In het jaarverslag is te lezen dat er 66 taakstraffen zijn aangemeld in 2017. Daarvan zijn er dus 61 succesvol afgerond. Met Reclassering Nederland is afgesproken dat het Concern voor Werk 60 mensen met een taakstraf de mogelijkheid moet bieden om dit binnen het bedrijf te doen.


Lees meer



 
U kunt zich indien gewenst weer afmelden.
Afmelden
Bekijk e-mail in browser



© OmroepFlevoland

Email Marketing Powered by Mailchimp