Nieuws van vandaag


Biddinghuizen - Max Verstappen racete in diepste geheim op Flevonice

02-08-19

Het duurt nog ruim een maand voordat het Formule 1 seizoen weer begint, maar Max Verstappen en zijn Franse teamgenoot Pierre Gasly komen al in de stemming. Deze week maakten de twee Red Bull Racing-coureurs de schaatsbaan van Flevonice onveilig die daarvoor een hele dag werd afgesloten.


Lees meer

Almere - Gemeente gaat niet tornen aan nieuwe grondprijs Oosterwold

02-08-19

De gemeente Almere gaat niks veranderen aan de verhoogde grondprijs in Oosterwold. Wie een huis wil bouwen in de nieuwe wijk en daar nog geen handtekening voor heeft gezet, moet de nieuwe prijs betalen. Dat zeggen enkele initiatiefnemers na een gesprek met wethouder Veeningen. 


Lees meer

Flevoland - Uitagenda: Freestylen met je paard en Modern Samurai

02-08-19

Freestylen met je paard of je toekomst laten voorspellen voor 2019, het kan dit weekend allemaal. Dus mocht je nog een reden zoeken om van de bank af te komen dan hebben we hieronder weer wat dingen voor je op een rijtje gezet.

Vrijdag 8 februari


Lees meer

Almere - Man in één jaar vijf keer gepakt voor rijden zonder rijbewijs

02-08-19

De politie heeft donderdagavond op de A6 een automobilist uit Apeldoorn aangehouden die zonder rijbewijs over de vluchtstrook scheurde. Een agent zag de man hard en niet echt recht rijden. Vervolgens reed hij de parkeerplaats bij restaurant de Lepelaar op, tussen Almere en Lelystad.


Lees meer

Almere - Roland Niels is conciërge van het jaar

02-08-19

Roland Niels is uitgeroepen tot de Almeerse conciërge van het jaar 2018. Hij werkt op De Bombardon in de Almeerse Filmwijk en werd verrast op zijn werk. 

De verkiezing is een initiatief van D66. De partij kreeg in totaal ruim 100 mailtjes, waarin 18 conciërges werden aangeboden. Op basis van alle verhalen heeft de partij er drie geselecteerd en een winnaar gekozen. 


Lees meer

Dronten - Kat mogelijk met luchtdrukwapen beschoten

02-08-19

De politie in Dronten heeft een man aangehouden die ervan wordt verdacht met een luchtdrukwapen op een kat te hebben geschoten. 

Twee weken geleden werd bij de politie aangifte gedaan van dierenmishandeling. Een kat was met een projectiel in het oog geraakt.


Lees meer

Almere - Inbrekers gooien stoeptegels door ruiten

02-08-19

In Almere zijn de laatste tijd meerdere inbraken gepleegd waarbij dieven een stoeptegel door het raam hebben gegooid. Dat meldt de politie op Facebook. 

Wijkagenten vragen bewoners daarom om alert te zijn op ontbrekende stoeptegels in de straten. Ook vragen ze om verdachte situaties te melden.


Lees meer

Almere - D66 wil straat naar Els Borst vernoemen

02-08-19

D66 in Almere wil dat er in 2024 een straat in de stad wordt vernoemd naar Els Borst. Dat heeft de partij de straatnaamcommissie laten weten. 

Het is vrijdag precies vijf jaar geleden dat de oud-minister van Volksgezondheid overleed. Ze werd thuis vermoord in haar garage. D66 wijst erop dat Borst grote wijzigingen in het zorgstelsel op haar naam heeft staan. Zo werd de basisverzekering ingevoerd voor alle Nederlanders. Ook voerde ze het donorstelsel in waarbij Nederlanders vanaf 18 jaar wordt gevraagd of ze na hun dood organen willen afstaan.  


Lees meer

Zeewolde - Ruim 130 zienswijzen tegen Strand Horst

02-08-19

De gemeente Ermelo heeft 134 zienswijzen ontvangen tegen hun plan voor de verbouwing van Strand Horst. Het idee is om op het strand een conferentiecentrum te bouwen met hotel. De maximale hoogte van het pand is 60 meter. 

Volgens een woordvoerder van de gemeente Ermelo komt de helft van de zienswijzen uit Zeewolde. Een deel van deze zienswijzen komt van hetzelfde adres. Zo zouden verschillende familieleden of verschillende bv's zijn gebruikt om hetzelfde bezwaar in te dienen. Eerder riep de lokale partij Leefbaar Zeewolde op om zienswijzen te sturen naar Ermelo. De partij vreest dat het nieuwbouwpand de aanblik verpest. 


Lees meer

Flevoland - Kandidatenlijsten definitief: 16 partijen, één vrouwelijke lijsttrekker

02-08-19

Er is slechts één vrouwelijke lijsttrekker tijdens de komende verkiezingen. Dat blijkt uit de voorlopige kandidatenlijsten. De definitieve versies worden vrijdagmiddag tijdens een openbare vergadering in Lelystad vastgesteld.

Van de zestien partijen wordt er één door een vrouw aangevoerd: de Partij voor de Dieren. Lijsttrekker Leonie Vestering vindt de politiek ook geen gemakkelijke wereld voor vrouwen. "Als je als vrouw kritisch bent, word je gauw als kenau gezien. Als je als man kritisch bent, ben je meteen een goede debater", aldus Vestering.


Lees meer

Flevoland - Dronten dringt aan op uitstel opening Lelystad Airport

02-08-19

Het college van b en w van Dronten wil dat Lelystad Airport pas open gaat als de herindeling van het Nederlandse luchtruim af is. Dat blijkt uit de concept-zienswijze van de gemeente op het Luchthavenbesluit.

Het college wil deze zienswijze samen met de gemeenteraad voor 21 februari indienen. Om te horen wat de raad vindt, is er op 14 februari eerst nog een extra ingelaste raadsvergadering om 19.30 uur.


Lees meer

Almere - BOA redt parkietje Piri

02-08-19

De dienst van stadswachter Regillio Macnack kreeg donderdag een andere wending. Toen hij nietsvermoedend bezig was met het labelen van een fout gestalde fiets in Almere Buiten Centrum, kwam er plots een groen-geel grasparkietje op het stuur van de fiets zitten.


Lees meer

Almere - Vrachtwagen verliest container met houtsnippers

02-08-19

De weg tussen de A27 en A6 in de richting van Lelystad werd vrijdagochtend bijna vijf uur lang afgesloten. Aan het begin van de bocht bij knooppunt Almere verloor een vrachtwagen een container met houtsnippers.

Het verkeer vanaf de A27 moest daarom omrijden via Almere Buiten-West. De container moest leeggehaald worden voor hij rechtop gezet kon worden. Een veegwagen heeft daarna het wegdek schoongemaakt. Rond half elf werd de weg weer vrijgegeven. 


Lees meer

Almere - D66 en CU willen Koningsdag met koning in 2022 in Almere

02-07-19

D66 en de ChristenUnie willen dat koning Willem-Alexander zijn verjaardag in 2022 in Almere viert. De gemeente zou hem daarvoor wel eerst moeten uitnodigen. De politieke partijen kondigden dit donderdag tijdens de gemeenteraad aan.

D66-fractievoorzitter Martine van Bemmel: "Sowieso is Koningsdag natuurlijk een heel leuk evenement. En wat een mooie start zou dat zijn voor de Floriade!" Het lijkt ChristenUnie-fractievoorzitter Hans van Dijk fantastisch als de koning op deze feestelijke dag met de trein aankomt in Almere Centrum. "Hij komt dan aan op het volledig vernieuwde en duurzame treinstation. Vervolgens loopt hij over de groene loper naar het festivalterrein van de Floriade. Op het Stadhuisplein presenteren de andere gemeenten van Flevoland zich." 

Voor het laatst in 2006
In 2006 vierde prinses Beatrix, destijds nog koningin Beatrix, Koninginnedag in Flevoland. Ze deed toen Almere en Zeewolde aan. Van Dijk: "Het Koningshuis probeert de viering van Koningsdag zoveel mogelijk te verdelen door het hele land. 2022 is dus best een logisch moment om het weer in Almere te vieren." Van Bemmel vult aan: "De koning doet de officiële opening van de Floriade een dag na Koningsdag. Misschien is het zelfs te combineren."


Lees meer

Almere - Mogelijke kopers met wethouder in gesprek over Oosterwold

02-08-19

Toekomstige bewoners van de Almeerse wijk Oosterwold gaan vrijdag in gesprek met wethouder Maaike Veeningen. Ze willen een overgangsregeling hebben voor de verhoging van de kavelprijs. Die steeg begin deze week per direct van 42 naar 74 euro per vierkante meter.


Lees meer



 
U kunt zich indien gewenst weer afmelden.
Afmelden
Bekijk e-mail in browser



© OmroepFlevoland

Email Marketing Powered by Mailchimp