Nieuws van vandaag


Noordoostpolder - Nog veel vragen over plotseling vertrek burgemeester

08-10-19

Een dag na de mededeling dat Harald Bouman al na 10 maanden ontslag neemt als burgemeester van Noordoostpolder, blijven nog veel vragen onbeantwoord. Wat is de directe aanleiding voor zijn besluit? Had hij problemen met het bestuur van de gemeente of andersom? En waarom is er niet eerst een debat geweest voordat hij opstapte?


Lees meer

Almere - Voedselloket krijgt 50.000 euro om financiële problemen op te lossen

08-10-19

Het Voedselloket Almere (VLA) heeft 50.000 euro gekregen van de gemeente Almere om dit jaar zijn activiteiten voort te zetten. In mei werd bekend dat het geld van de organisatie vrijwel op was. Op dat moment waren ruim 400 arme gezinnen afhankelijk van het voedselloket voor eten.


Lees meer

Noordoostpolder - Zuidermeerdijk weer veilig dankzij op-handen-lopende Johan van Dijk

08-10-19

De Zuidermeerdijk tussen de Ketelbrug en Urk is bijna weer helemaal beschermd tegen het komende stormseizoen. Dat komt door onder anderen Johan van Dijk uit Kampen, die het oude ambacht van steenzetter uitoefent. Urk en de gehele Noordoostpolder zijn geen onbekend terrein voor hem.


Lees meer

Emmeloord - Verbazing over vertrek burgemeester

08-10-19

Inwoners van de gemeente Noordoostpolder reageren met ongeloof op het vertrek van burgemeester Harald Bouman. Na nog geen jaar nam Bouman maandag plotseling ontslag terwijl een termijn van een burgemeester zes jaar duurt.

"Nou, ik ben er nogal van geschrokken want zo lang was hij er nog niet", vertelt een mevrouw uit Bant. "En omdat we nog niet weten wat er is gebeurd is het nogal een verrassing. Ik vond hem wel betrokken. Hij is al vrij snel op bezoek in ons dorp geweest."


Lees meer

Almere - Almeerders snel uitgeschakeld tijdens Dutch Open Badminton

08-10-19

Almeerder Aram Mahmoud is tijdens het kwalificatie-toernooi van de Dutch Open Badminton gesneuveld. De speler van BV Almere moest in de Almeerse Topsporthal zijn meerdere erkennen in Kiran George uit India. De gamestanden waren 21-15 en 21-19.

Ook Almeerder Alex Vlaar wist in de heren-dubbelspel niet door te dringen tot het hoofdtoernooi. Vlaar moest met zijn Bulgaarse dubbelpartner Nenchev het onderspit delven tegen het Deense koppel Holst en Toffersen: 21-15 en 21-13.


Lees meer

Flevoland - Twee jaar voor steekpartij Maerlant

08-10-19

Een 32-jarige man uit Lelystad is veroordeeld tot twee jaar cel voor het neersteken van een man aan de Maerlant in zijn woonplaats. Hij moet het slachtoffer, die blijvende zenuwschade opliep, ook een schadevergoeding betalen van 6.320 euro, zo besliste de rechtbank dinsdag.


Lees meer

Almere - City FC wint oefenduel van FC Utrecht

08-10-19

Een combinatieteam van het eerste elftal en het beloftenteam van Almere City FC heeft dinsdagmiddag een oefenwedstrijd gewonnen van een combiteam van FC Utrecht. De Almeerders waren uiteindelijk op eigen veld met 3-2 te sterk voor de Domstedelingen.


Lees meer

Flevoland - Treinproblemen duurden hele middag

08-10-19

Er reden de hele middag weinig treinen tussen Almere Oostvaarders en Dronten als gevolg van een eerdere verstoring. Begin van de middag reden er helemaal geen treinen. Reizigers waren ongeveer een half uur langer onderweg.

Aan het begin van de middag moest ProRail acuut onderhoud plegen aan het spoor rondom Almere. Daardoor was het treinverkeer verstoord richting Weesp en Hilversum.


Lees meer

Almere - Zes jaar cel voor poging tot doodslag

08-10-19

Een 37-jarige Almeerder heeft zes jaar cel gekregen wegens poging tot doodslag. Hij schoot op 26 mei 2018 op een 33-jarige plaatsgenoot. De twee hadden ruzie over 1500 euro.

De schutter vertelde de rechtbank dat hij met het slachtoffer had afgesproken bij een autodealer in Almere om te praten. Dat liep uit de hand, waarop hij van dichtbij op het hoofd en lichaam van het slachtoffer schoot.


Lees meer

Noordoostpolder - 'Dagelijks bestuur gemeente is niet stabiel'

08-10-19

Het vertrek van burgemeester van Noordoostpolder Harald Bouman is bijzonder en raar. Dat zegt John Bijl die zich als directeur van het Periklesinstituut bezighoudt met alles wat met ons democratisch bestel te maken heeft. "Buiten gezondheidsredenen om is het nog niet eerder voorgekomen dat een burgemeester na zo'n korte tijd al vertrekt", vertelt Bijl. Bouman maakte maandag bekend af te treden na de ambtsketen maar tien maanden gedragen te hebben. En de reden voor zijn vertrek blijft in nevelen gehuld.


Lees meer

Flevoland - Ruim 26.000 kilo oud landbouwgif ingezameld

08-10-19

De actie 'Bezem door de middelenkast Flevoland' van Waterschap Zuiderzeeland heeft 26.500 kilo aan verouderd landbouwgif opgeleverd. In totaal hebben 523 agrariërs tussen november 2018 en mei dit jaar de kans genomen om kosteloos en anoniem oude voorraad gewasbeschermingsmiddel in te leveren.


Lees meer

Noordoostpolder - Oppositie wil onderzoek naar vertrek burgemeester

07-10-19

De PvdA, SP en ONS in Noordoostpolder willen een onderzoek naar het plotselinge vertrek van burgemeester Harald Bouman. De partijen zeggen ontdaan te zijn over zijn besluit om weg te gaan.

De fractievoorzitters in de gemeenteraad werden maandag aan het eind van de middag door Bouman zelf op de hoogte gebracht. Volgens fractievoorzitter Bert-Jan Aling van ONS deed de burgemeester slechts een korte mededeling en was er geen ruimte voor het stellen van vragen. Een precieze reden werd niet gegeven. Bouman gaf aan dat "een verschil van inzicht met zijn directe werkomgeving" de reden van zijn afscheid is. Daarna vertrok hij; de aanwezigen in vertwijfeling achterlatend.


Lees meer

Lelystad - Tegenstribbelende verdachte steekpartij toch naar PBC

08-10-19

Een 23-jarige man uit Lelystad moet zich van de rechtbank toch laten onderzoeken in het Pieter Baan Centrum (PBC). De tegenstribbelende man stak eind vorig jaar in jeugdgevangenis Intermetzo een medegevangene neer met een fruitmesje. Op een eerdere zitting zei hij dat hij zich niet wilde laten onderzoeken, maar de rechtbank heeft dinsdag anders besloten.


Lees meer

Almere - Lange file door ongeluk op A6

08-10-19

Een ongeluk op de A6 Lelystad-Noord - Almere Oostvaarders heeft dinsdagmorgen voor een lange file gezorgd. Bij de afslag naar de Hajé reden kort voor 06.30 uur vijf auto's op elkaar, meldt de ANWB. Er waren geen gewonden.

Eén rijstrook werd afgesloten voor het verkeer. De file was op het hoogtepunt 7 kilometer lang, met een wachttijd van bijna 1,5 uur. Rond 07.15 uur was de weg weer vrij.


Lees meer

Almere - Ondernemers: water staat ons aan de lippen

07-10-19

Ondernemers aan de Zadelmakerstraat in het centrum van Almere Stad klagen steen en been over wat zij een slechte winkelstraat noemen. "Het water staat ons aan de lippen", zo omschrijven zij de situatie. De ondernemers maken zich onder meer zorgen over de hoge huren die ze moeten betalen.


Lees meer



 
U kunt zich indien gewenst weer afmelden.
Afmelden
Bekijk e-mail in browser



© OmroepFlevoland

Email Marketing Powered by Mailchimp