Nieuws van vandaag


Lelystad - 8 jaar cel voor neerschieten minnaar van vrouw

08-10-21

Een man die in januari een bewoner aan de Rivierenlaan in Lelystad neerschoot, moet acht jaar de cel in. De 41 jarige man uit Leeuwraden was erachter gekomen dat zijn vrouw een affaire had met het slachtoffer. Op 19 januari schoot hij de man in zijn been, borst en schouder.


Lees meer

Almere - Flink hogere straf in hoger beroep voor fatale ontvoering Jdesse Boerenveen

08-10-21

Twee mannen van 39 en 45 jaar zijn vrijdag in hoger beroep veroordeeld tot een gevangenisstraf van 4,5 jaar. De mannen stonden bij het gerechtshof in Amsterdam terecht voor vrijheidsberoving van de 40-jarige Jdesse Boerenveen, die dat met de dood bekocht. Hij verdronk vijf jaar geleden in het Gooimeer bij Almere.


Lees meer

Flevoland - 'Provincie heeft alleen stimulerende rol in creëren opvangplekken Afghanen'

08-10-21

De provincie heeft alleen een stimulerende rol als het gaat om het creëren van opvangplekken voor mensen die uit Afghanistan vluchten. Dat antwoordt Gedeputeerde Staten (GS) op vragen van zeven provinciale fracties. Het is aan de gemeenten, samen met het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA), om de opvang daadwerkelijk te verzorgen.


Lees meer

Urk - Problemen met verlichting op sportvelden SV Urk

08-10-21

De verlichting op sportpark De Vormt op Urk valt soms uit tijdens trainingen en oefenwedstrijden. Volgens wethouder Nathanaël Middelkoop zouden bij het hoofdveld vogels de kabels hebben aangevreten en daardoor ontstaat kortsluiting.

Het onderwerp werd donderdagavond in de gemeenteraadsvergadering aangedragen door het CDA. Raadslid Jurie van de Berg: "Het komt soms zelfs voor dat de verlichting geheel uitvalt en dat trainingen daardoor worden afgelast of afgebroken. (..) We laten onze voetballers toch niet in het donker zitten hoop ik?"


Lees meer

Lelystad - Schoolcampus Porteum opent deuren voor de stad

08-10-21

Feest vrijdag bij de nieuwe middelbare school Porteum in Lelystad. Iedereen die dat wil kon langskomen om de campus te bezichtigen. Er waren zes rondes van 30 minuten en per ronde waren er 750 mensen welkom.

De bezoekers werden op het wandelpad, dat langs gebouwen loopt, verwelkomd met een voorstelling van leerlingen. Daarna konden ze kort één van de zes gebouwen bezichtigen en via de schoolpleinen aan de buitenkant het terrein weer verlaten.


Lees meer

Almere - Gratis tandartsbehandelingen voor klanten voedselbank

08-10-21

Moeite met eten, pijn en je schamen voor je slechte gebit. De gevolgen van verwaarloosde mondzorg zijn groot. Maar sinds de tandarts voor volwassenen uit het basispakket is gehaald, is mondzorg voor veel mensen onbetaalbaar geworden. Daarom krijgen klanten van de Voedselbank Almere een gratis mondzorgbehandeling. Het gaat om een samenwerking tussen Dokters van de Wereld, de Voedselbank Almere en tandartsen.


Lees meer

Lelystad - Gewonde bij aanrijding op Visarenddreef

08-10-21

Twee auto's zijn vrijdag rond het middaguur op de Visarenddreef in Lelystad op elkaar gebotst. Eén van de bestuurders is voor controle naar het ziekenhuis gebracht. De weg is ter hoogte van Noordersluis vanwege onderzoek en het opruimen van de weg afgesloten geweest in de richting van het centrum.


Lees meer

Urk - Grootschalige ondermijningscontrole op industrieterrein Zwolsehoek

07-10-21

Op het bedrijventerrein van Urk is donderdag een grootschalige ondermijningscontrole gehouden. Daarbij werden verschillende overtredingen geconstateerd. Tijdens het controleren van circa vijftig bedrijfspanden is onder andere illegale bewoning, diefstal van stroom en tekortkomingen ten aanzien van de brandveiligheid geconstateerd.


Lees meer

Dronten - Wethouder Korting (VVD) stopt na verkiezingen

08-10-21

Wethouder Irene Korting stelt zich niet opnieuw verkiesbaar voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2022 in de gemeente Dronten. Korting was twaalf jaar actief in de lokale politiek waarvan de laatste vier jaar als wethouder.

In haar politieke loopbaan was zij acht jaar gemeenteraadslid voor de VVD in Dronten, waarvan vier jaar vice-fractievoorzitter en een jaar fractievoorzitter.


Lees meer

Almere - Almeerders met krappe beurs kunnen gratis naar Floriade

08-10-21

Almeerders met een smalle beurs maken aanspraak op een gratis toegangsticket voor de Floriade. De gemeente Almere deelt 2.250 kaartjes uit voor inwoners die het niet breed hebben. Geïnteresseerden kunnen zich vanaf januari melden.

Bij grote belangstelling gaat loting bepalen wie de vrijkaarten krijgt. De tickets worden van februari tot en met juli 2022 verdeeld over de winnaars.


Lees meer

Almere - Stoeptegels door Almere voor aanmoedigen rookvrije generatie

08-10-21

Bij het Flevoziekenhuis in Almere ligt een stoeptegel die moet helpen bij het laten opgroeien van een rookvrije generatie. Wethouder Roelie Bosch ging vrijdagmiddag door de knieën om de tegel te plaatsen. De komende tijd komen er vijftig stuks door heel de gemeente te liggen.


Lees meer

Almere - Mantelzorgwoning mag al worden neergezet voor zorg nodig is

08-10-21

Almeerders mogen eerder beginnen met het bouwen van een mantelzorgwoning. Nu mag dat pas als er daadwerkelijk behoefte is aan mantelzorg, straks kan dat ook als het aannemelijk is dat mensen binnen tien jaar mantelzorg nodig hebben.

Een mantelzorgwoning is een kleine woning op het terrein van iemand anders. De woning kan bijvoorbeeld op het terrein van degene die mantelzorg nodig heeft gebouwd worden, zodat de mantelzorger daarin kan wonen. Maar het kan ook andersom: dat het gebouwtje op het terrein van de mantelzorger komt, en dat degene die de zorg nodig heeft daar gaat wonen.


Lees meer

Lelystad - Uitkijktoren "De Zeearend" nu ook toegankelijk voor rolstoelers

08-10-21

Uitkijktoren "De Zeearend" in Lelystad is nu ook voor mensen in een rolstoel toegankelijk. In 2018 lagen de eerste plannen op tafel om de uitkijktoren aan te passen. Deze vrijdag is hij heropend.

Bij de toren is nu een helling gemaakt, waardoor rolstoelen makkelijker naar boven kunnen. Margriet Doorenspleet van Gehandicapten Overleg Lelystad is er blij mee. "In 2016 was de toren al geopend, maar hij was niet toegankelijk. Nu ligt er een prachtige hellingbaan." Doorenspleet heeft hem meteen uitgeprobeerd, zegt ze. "Het is een enorm uitzicht. Super verrassend."


Lees meer

Almere - Geen polsbandje als QR-alternatief voor Almeerse horeca

08-10-21

De Almeerse horeca zegt dat er geen behoefte is aan de invoering van een polsbandje als alternatief voor de QR-code uit de CoronaCheck-app. In verschillende steden kan de code bij een centrale controlepost worden getoond, waarna je een bandje om de pols krijgt. De app hoeft vervolgens niet meer bij elke voordeur erbij gepakt te worden.


Lees meer

Almere - Regenboogvlag krijgt permanente plek voor stadhuis Almere

08-10-21

De regenboogvlag, die wereldwijd symbool staat voor de LHBTIQ+ gemeenschap, krijgt een permanente plek voor het stadhuis in Almere.

Oktober staat in het teken van 'mogen zijn wie je bent in Almere' en daarom wordt op 11 oktober, op Coming Out Day, deze vlag gehesen. De vlag is opgebouwd zoals de oorspronkelijke regenboogvlag, maar met vijf nieuwe kleuren: de drie kleuren van de vlag van de transgendergemeenschap en een zwarte en bruine streep om LHBTIQ+'ers van kleur te vertegenwoordigen. Daarom wordt het een inclusieve regenboogvlag genoemd.

LHBTIQ+ staat voor lesbisch, homoseksueel, biseksueel, transgender, intersekse en queer. De + staat voor alle andere mogelijke manieren waarop mensen zichzelf, dus hun gender of seksualiteit kunnen benoemen.


Lees meer



 
U kunt zich indien gewenst weer afmelden.
Afmelden
Bekijk e-mail in browser



© OmroepFlevoland

Email Marketing Powered by Mailchimp
</