Nieuws van vandaag


Dronten - Ziyech blijft tot 2022 bij Ajax

09-08-19

Voetballer Hakim Ziyech uit Dronten heeft zijn contract bij Ajax verlengd tot 2022. Daarmee heeft hij zijn lopende contract uitgebreid. Zijn vorige overeenkomst met de club uit Amsterdam liep namelijk al tot 2021.

De 26-jarige middenvelder heeft een prima seizoen bij Ajax achter de rug. Met zijn team haalde hij de halve finale van de Champions League. Verwacht werd dat Ziyech deze zomer een transfer zou maken naar een andere ploeg, maar Ajax heeft hem dus kunnen behouden.


Lees meer

Zeewolde - Camping Marina Eemhof wil uitbreiden

09-08-19

Camping Marina Eemhof in Zeewolde wil vanaf volgend jaar flink uitbreiden. Dat zei eigenaar Willem Zijl vrijdagmiddag in Dit is Flevoland.

Naast de huidige vijf woonarken wil Zijl nog tien woonarken in de haven leggen. "Zo hoeven we niemand teleur te stellen en te vertellen dat hun ligplaats verdwijnt. De haven is nu weer vol", zo vertelt Zijl.


Lees meer

Lelystad - Let op: omrijden vanwege werk aan Larserweg/A6

08-08-19

Rij je volgende week met de auto naar Lelystad, let dan goed op. Door werkzaamheden is er maandag, dinsdag en woensdag flinke overlast rond de afrit Lelystad van de A6. Dat komt omdat de Larserweg wordt voorzien van een nieuwe laag asfalt en nieuwe verkeerslichten.


Lees meer

Flevoland - Thuiskapperbeleid mogelijk uitgebreid

09-08-19

Het thuiskapperbeleid in Dronten en Urk vindt mogelijk navolging in andere gemeenten. Dat zegt de Algemene Nederlandse Kappers Organisatie (ANKO) in gesprek met RTL Z. Een thuiskapper die een zaak in Dronten of Urk wil beginnen krijgt alleen een vergunning als er ook een winkelpand aan vast zit.


Lees meer

Dronten - Maximaal 9.400 bezoekers bij Snollebollekes

09-08-19

Maximaal 9.400 bezoekers kunnen vrijdagavond laat genieten van hoofdact Snollebollekes bij de Meerpaaldagen in Dronten. Dat staat volgens de gemeente in de vergunning die is afgegeven.

De organisatie van de Meerpaaldagen verwacht een drukke vrijdagavond met de komst van de feestact. Daarom zal gedurende de avond continu gekeken worden of het maximaal aantal bezoekers wordt bereikt. Mocht dat het geval zijn dan wordt het terrein afgesloten.


Lees meer

Almere - Locatie Forever Young 2020 nog onbekend

09-08-19

Het is nog de vraag waar het Forever Young Festival volgend jaar augustus wordt gehouden. Het plein de Esplanade in Almere Stad, waar het festival wordt gehouden, wordt in 2020 verbouwd. Er is nog geen alternatieve locatie laat organisator Sietse Dugour vrijdagmiddag weten in Dit is Flevoland.


Lees meer

Almere - Meisje (11) spoort eigenaar gevonden pinpas op

09-08-19

De elfjarige Jasmijn Lana van der Wiel fietst dinsdagavond door de Zilvermosstraat in Almere Stad als ze een pinpas ziet liggen. Op een slimme manier komt ze in contact met de eigenaar om de pas weer terug te brengen.

"Ik fietste er eerst voorbij, maar ben toen toch maar omgedraaid", vertelt Jasmijn. Het oranje vierkantje blijkt een pinpas te zijn. 'F van Raam' staat op het kaartje van ING. Ze neemt hem mee.


Lees meer

Almere - Lagere celstraf voor vrouw die huis en man in brand stak

09-08-19

Een vrouw uit Almere heeft in hoger beroep 6 jaar cel gekregen voor het in brand steken van haar huis en echtgenoot. Dit gebeurde in de nacht van 2 op 3 december 2017. Het gerechtshof in Leeuwarden weegt zwaar mee dat zij verminderd toerekeningsvatbaar is.


Lees meer

Almere - Parkeerautomaten in Buiten worden aangepast

09-08-19

Veel bezoekers die hun auto parkeren in het centrum van Almere Buiten zijn niet tevreden over de parkeerautomaten op straat. De snelheid, werking en leesbaarheid van de apparaten laat vaak te wensen over. Het Parkeerbedrijf werkt daarom aan de verbetering van de apparatuur.


Lees meer

Lelystad - Eerste konikpaarden op transport naar Wit-Rusland

09-08-19

Het transport van de konikpaarden uit de Oostvaardersplassen naar Wit-Rusland is begonnen. De eerste 50 paarden zijn vrijdagmorgen vroeg in twee vrachtwagens gegaan. Het is de bedoeling dat ze zaterdagochtend op hun bestemming aankomen.

De paarden hebben maanden in de vangweide gestaan, in afwachting van de importvergunningen vanuit Wit-Rusland. Het was eigenlijk de bedoeling dat ze midden juli zouden gaan.


Lees meer

Flevoland - Blauwalg bij Houtribhoekstrand en Laakse strand

09-08-19

Op twee plekken in de provincie is blauwalg in het water aangetroffen. Bij het Laakse strand in Zeewolde en bij het Houtribhoekstrand in Lelystad. Daarom waarschuwt de Omgevingsdienst bezoekers om niet het water in te gaan.

Eerder deze zomer werd ook al gewaarschuwd voor blauwalg bij het Houtribhoekstrand, maar na een paar dagen werd dit weer ingetrokken. Even verderop in 't Bovenwater is ook een waarschuwing actief voor blauwalg.


Lees meer

Almere - Reuzenwaterlelie bloeit in Almere Jungle

09-08-19

Hij bloeit maar twee nachten per jaar: de Victoria Longwood hybride. In de nacht van donderdag op vrijdag was het zover in de Almere Jungle.

De eerste nacht is de bloem wit en in de tweede nacht verkleurt hij roze. Overdag sluit de bloem niet helemaal en kunnen bezoekers hem bewonderen. Na de tweede nacht gaat de bloem wel dicht en zakt hij onder water. Daar ontstaan dan de zaden.


Lees meer

Dronten - Grote kooi om gevluchte hond Sofia te vangen

08-08-19

Een groep mensen uit Dronten is al enkele weken op zoek naar een weggelopen hond. De Spaanse windhond Sofia zwerft al sinds eind juni door het dorp en slaat op de vlucht als mensen haar benaderen. Dat levert gevaarlijke situaties op, omdat ze ook over de provinciale wegen rent.


Lees meer

Almere - Versterking voor Heren Almeerse Hockeyclub

08-08-19

Bij de Heren 1 van de Almeerse Hockeyclub maken komend seizoen een aantal nieuwe spelers hun opwachting. Als spits is Ignacio Salas aangetrokken. Deze oud-Argentijns international speelde de afgelopen jaren in verschillende Europese competities, onder meer in Spanje bij Santander.


Lees meer



 
U kunt zich indien gewenst weer afmelden.
Afmelden
Bekijk e-mail in browser



© OmroepFlevoland

Email Marketing Powered by Mailchimp