Nieuws van vandaag


Almere - Koolhaas en Visser Europees Kampioen Triatlon bij Challenge

09-09-23

Menno Koolhaas uit Amstelveen is zaterdagmiddag Europees Kampioen geworden op de Long Distance van de Challenge Almere-Amsterdam. Koolhaas kwam over de finish in 7 uur, 36 minuten en 36 seconden, een nieuw record. De triatleet uit Amstelveen werd tegelijkertijd Nederlands Kampioen.

Een totaal uitgeputte Brit Kieran Lindars sleepte zichzelf als tweede over de finish, Milan Brons uit Almere werd derde. Bij de vrouwen werd Els Visser Europees en Nederlands kampioen in 8 uur, 36 minuten en 24 seconden.

De triatleten doken tussen 7:00 uur en 7:30 uur het Weerwater in om 3,8 kilometer te zwemmen.[youtube:https://youtu.be/A44h9JpyLj8]
Daarna volgde 180 kilometer fietsen op wegen rond Almere.
[youtube:https://youtu.be/8mLHSL3MKT4]
De Long Distance werd afgesloten met een marathon, ruim 42 kilometer hardlopen.
[youtube:https://youtu.be/xZt5_NU_mQE]


Lees meer

Urk - Jaarlijkse benefietmarkt Family Fair opnieuw druk bezocht

09-09-23

De jaarlijkse benefietmarkt Family Fair op Urk is opnieuw druk bezocht. Duizenden belangstellenden bezochten het Wilhelminapark waar 120 vrijwilligers 80 kraampjes hadden ingericht.

De opbrengst gaat, net als voorgaande jaren, naar kansarme kinderen in de sloppenwijken in het Braziliaanse Rio de Janeiro. Vorig jaar werd 55.000 euro ingezameld. Volgens voorzitter Rien Bogerd van stichting Jafet is het geld hard nodig. "Het zijn gewoon krotjes op elkaar die tegen de berghelling zijn gebouwd. Er is drugshandel, prostitutie en dronkenschap. Die kinderen groeien op in een sfeer van onveiligheid. Veel doden zijn er ook door rivaliserende drugsbendes die elkaar te lijf gaan. Dan is het een oase van rust voor die kinderen dat ze in ons clubgebouw worden opgevangen."

In 1994 vertrok de oud-Urker schooljuf Janneke Hulst naar Rio de Janeiro om in de krottenwijken kansarme kinderen op te vangen. Dat doet ze nu dus bijna dertig jaar. "We beginnen met het bijbelverhaal, zingen en bidden", schetst Hulst de dag voor de kinderen. "En daarna krijgen ze lunch. Daarna gaan we spelletjes doen en er wordt naar ze geluisterd." Verder bezoekt Hulst de families om een beter beeld te krijgen van hoe kinderen opgroeien en wat er speelt.

Hoeveel geld dit weekend is opgehaald met de family Fair, is nog niet bekend.


Lees meer

Lelystad - Goochelaar Willem (73) gaat viral met filmpje

09-09-23

Goochelaar Willem van Elmpt, ook wel bekend als Magic Willem weet niet wat hem overkomt. Al dagenlang gaat één van zijn filmpjes die hij regelmatig op sociale media post compleet viral. Het filmpje waarin hij een trucje laat zien met een 1-euromuntje heeft al bijna een miljoen views.

"Ze komen vanuit heel de wereld," zegt Van Elmpt. "Zuid-Amerika, India en veel uit Scandinavië." Voor Willem is het dan ook een compleet raadsel waarom juist deze video viral gaat. "Misschien wordt het wel zoveel bekeken omdat het over geld gaat, maar voor de rest echt geen idee."

Van Elmpt is na zijn pensioen begonnen met goochelen. "Ik vond het fantastisch wat je allemaal op tv zag. Zoals Victor Mids. Ik dacht, dat wil ik ook proberen. Maar dan op mijn eigen niveau."

Eerder werden zijn filmpjes enkele honderden keren bekeken, met soms een uitschieter naar een paar duizend. Nu hoopt goochelaar Van Elmpt wel dat de volgende video's ook nog meer bekeken worden dan eerder "De volgende filmpjes moeten wel meer dan tweeduizend halen hoor."


Lees meer

Lelystad - Sneeuwschuivers en zoutstrooiers in de nazomerhitte

09-09-23

Het was een opvallend gezicht zaterdag in Lelystad. Allemaal sneeuwschuivers en zoutstrooiers stonden klaar op het terrein van Rijkswaterstaat. Ze hielden namelijk de jaarlijkse vlootschouw. Tijdens zo'n schouw wordt gecontroleerd of al het materieel nog goed werkt.

"Ik kan me voorstellen dat het een gek gezicht is, maar we moeten dit nou eenmaal testen. We moeten voor de winter klaar zijn. We kunnen niet wachten tot de eerste strooiactie. Als je dan tegen puntjes aanloopt, kun je niet goed strooien." Op zo'n dag testen ze verschillende dingen uit, zegt gladheidscoördinator Marco Polle. "We gaan kijken of de strooier het doet en dat de sneeuwschuiver alle bewegingen doet wat hij moet doen."

Tijdens de schouw komen ze allerlei verschillende dingen tegen die niet goed kunnen zijn. "Als er wat vrachtwagenwisselingen zijn, zijn er vaak problemen met stekkertjes. Ook moet soms de aandrijfarm van de strooiwagen passend gemaakt worden. En soms is het ook een lampje wat niet goed brandt," zegt Polle.

Polle verwacht op tijd klaar te zijn voordat het strooiseizoen begint op 1 oktober. "Dat gaat zeker goed komen, daar heb ik alle vertrouwen in."


Lees meer

Almere - Laila Youssifou wint met dubbel vier zilver bij WK roeien

09-09-23

Laila Youssifou uit Almere heeft zaterdag bij het WK Roeien in Servië een zilveren medaille gewonnen. De Almeerse, die met Roos de Jong, Tessa Dullemans en Bente Paulis in de Nederlandse dubbel vier zit, finishte na een spannende strijd net achter de dames van Groot Brittannië die het goud opeisten.

De Engelsen en de Nederlanders maakten er een spannende strijd van. De twee boten gingen vanaf het begin met elkaar de strijd aan en namen langzaam maar zeker afstand van regerend wereldkampioen China. Op de laatste meters hadden de Britse dames net iets meer inhoud dan Nederland. De Britten pakten het goud in een tijd van 6 minuten 29 seconden en 70 honderdste. Nederland zat daar een fractie van een seconde achter en pakte het zilver. De bronzen medaille ging naar China.

Niki van Sprang uit Almere slaagde er niet in een medaille te winnen. De Flevolander eindigde in de heren vier zonder op de vierde plaats. Ook in deze klasse werd het goud gewonnen door Groot Brittannië.

Beide Flevolanders wisten tijdens dit WK in Belgrado in hun klasse wel een olympisch ticket te veroveren voor de Spelen van Parijs volgend jaar. De boten zijn dus gekwalificeerd. De personele bezetting daarvan kan nog worden aangepast.


Lees meer

Almere - Stichting Wensjes wint Walk of Fame-tegel

09-09-23

Stichting Wensjes is de winnaar van de Walk of Fame-tegel in Almere. Ieder jaar in september wordt er een tegel in het Stadshart onthuld van een persoon, gebeurtenis of ontwikkeling die in het jaar ervoor belangrijk is geweest voor de stad. De tegel is te vinden aan de Schutterstraat in het centrum. Nadat een jury een top drie heeft samengesteld, kunnen de inwoners van Almere stemmen.

Voor de tegel van vorig jaar heeft Stichting Wensjes Almere de meeste stemmen gekregen. De stichting is in 2013 opgericht door Els van Boxtel en biedt hulp aan huishoudens die het hard nodig hebben. De stichting geeft levensmiddelen, kleding en mentale ondersteuning. De reden dat de jury de stichting voor de top drie van het afgelopen jaar heeft gekozen, is dat in 2022 de hulp voor veel gezinnen meer dan nodig was door de stijgende prijzen en energiecrisis. Ook is de stichting sinds vorig jaar het enige officiële uitgiftepunt voor menstruatieproducten in Almere.

Andere genomineerden
De andere twee genomineerden waarop gestemd kon worden, waren de Floriade Expo en studentenvereniging [‘endzjin] S.V.E.I.A. De Floriade is tweede geworden en was genomineerd omdat veel vrijwilligers, Almeerse ondernemers en organisaties samen hebben gewerkt om de tentoonstelling mogelijk te maken. De studentenvereniging is als derde geëindigd en was door de jury voor de top drie gekozen, omdat de deuren van de grootste studentenvereniging van Almere na de coronatijd in 2022 weer open mochten.


Lees meer

Noordoostpolder - Telefoonverbod voor leerlingen van Vakcollege Noordoostpolder

09-09-23

Het Emelwerda College in Emmeloord heeft sinds dit schooljaar een verbod op mobiele telefoons in één van de gebouwen van de scholengroep. Het gaat om gebouw de Es, waar de leerlingen van Vakcollege Noordoostpolder les krijgen. Het Emelwerda College wil met dit nieuwe beleid een 'positieve leeromgeving bevorderen'.

"Dit nieuwe smartphonebeleid voor leerlingen van het Vakcollege Noordoostpolder wordt gedurende het schooljaar geëvalueerd en we zien het als een test voor onze Emelwerda College leerlingen", vertelt Pieter Brandwijk, directeur onderwijs van het Emelwerda College in een brief aan leerlingen en ouders. Telefoons mogen door dit nieuwe beleid niet meer in het schoolgebouw gebruikt worden en moeten in de kluisjes zijn opgeborgen.

Ook de andere leerlingen van het Emelwerda College die les krijgen in gebouw de Es en geen onderdeel zijn van Vakcollege Noordoostpolder, moeten zich aan de nieuwe regels houden. Dit beleid geldt niet voor de leerlingen die les krijgen in gebouw de Peppel en de Wilg. Daar worden nog steeds de oude regels gehanteerd en moeten leerlingen tijdens de les hun telefoon opbergen in een telefoontas.


Lees meer

Emmeloord - Futsal Emmeloord beleeft valse competitiestart in 1e divisie

09-09-23

De zaalvoetballers van Futsal Emmeloord hebben vrijdagavond in de Bosbadhal een valse competitiestart beleefd in de 1e Divisie. De promovendus ging op het op één na hoogste zaalvoetbalniveau in Nederland hard onderuit tegen Zeemacht uit Den Helder. De ervaren gasten wonnen het duel in de Bosbadhal in Emmeloord met 2-8. Beide Emmeloordse treffers werden gescoord door Jaouad Boundati. Bij de rust keken de Emmeloorders tegen een 1-2 achterstand aan.

Futsal Emmeloord is na het kampioenschap vorig seizoen in de Topklasse na enkele seizoenen weer terug in de 1e Divisie. De ploeg had zich volgens coach Riaz van den Bosch het debuut heel anders voorgesteld: ‘’Dit is zuur. Die 2-8 komt heel hard binnen”.

Tot aan de rust konden de Emmeloorders met een 1-2 achterstand Zeemacht nog goed bijbenen. Na de pauze zakte de ploeg als een pudding in elkaar waardoor de gasten eenvoudig afstevenden op een ruime overwinning. In de slotminuten speelde Futsal Emmeloord met een vliegende keeper. Dit pakte niet goed uit. Zeemacht kon daardoor de score eenvoudig uitbouwen tot 2-8.

Volgens coach Van den Bosch is zijn ploeg nog lang niet fit genoeg. Dit brak het team op in de tweede helft toen ze werden overlopen. Van den Bosch: ‘’ Wil je kans maken tegen een ervaren ploeg als Zeemacht dan moet je de energie van de eerste helft ook in de tweede helft er in leggen. Als je dat niet doet en als je de kansen die je nog krijgt niet afmaakt, dan wordt het een hele moeilijke wedstrijd.’’

Futsal Emmeloord speelt vrijdag het tweede competitieduel in de 1e Divisie. De tegenstander in Egmond aan Zee is dan White Stones.


Lees meer

Emmeloord - Explosie bij winkelpand aan de Noordzijde in Emmeloord

09-09-23

Aan de Noordzijde in Emmeloord is vrijdagavond rond half twaalf een winkelpand beschadigd door een explosie. Volgens de politie zijn er geen omliggende panden beschadigd geraakt.

Wat er precies is gebeurd is nog niet bekend. Bewoners boven de barbershop schrokken van een harde knal. Ook in andere delen van Emmeloord was de explosie te horen. De straat werd vannacht afgezet en politie is gelijk begonnen met het onderzoek. Voornamelijk aan de deur van de zaak is veel schade.

[image:https://d5ms27yy6exnf.cloudfront.net/pictures/899F7F21ED9DFDB4C1258A250026C1BFwhatsapp_image_2023-09-09_at_09.00.30_3475AC058CB69E26C1258A250026C43D.jpg]

Op het moment van de explosie was het nog druk in de stad. Het pieperfestival was vrijdagavond nog bezig dus op terrassen en het horecaplein in de buurt was de knal ook te horen. Veel mensen gingen kijken wat er aan de hand was toen de politie onderzoek deed.


Lees meer

Almere - Geen blauwalg meer in Het Surfstrand en Zwemstrand

09-09-23

Het Zwemstrand en Surfstrand in Almere Haven zijn door de Omgevingsdienst Flevoland Gooi en Vechtstreek vrij van blauwalg verklaard. Er is dus geen negatief zwemadvies meer en in het water bij deze stranden kan er dus weer gezwommen worden.

In augustus werd er blauwalg gevonden in het water bij deze stranden. Bijna een maand later is de bacterie niet meer in het water te vinden.

Voor het Zilverstrand in Almere geldt er nog wel een negatief zwemadvies door blauwalg. Zwemmen in het water kan voor klachten zorgen, zoals huid- en oogirritatie, diarree en braken, zegt de Omgevingsdienst.


Lees meer

Flevoland - Streekomroep krijgt geen subsidie van Stimuleringsfonds voor de Journalistiek

08-09-23

De streekomroep De Flevolandse Media stichting krijgt geen subsidie van het Stimuleringsfonds van de Journalistiek. De subsidiering maakt deel uit van een investeringsprogramma om lokale publieke media-instellingen te professionaliseren.

De streekomroep voor Lelystad, Dronten en Zeewolde laat weten teleurgesteld te zijn dat er geen subsidie komt dit jaar. Het bedrag wordt vaak gebruikt om mensen vast in dienst te nemen. Dit kan de streekomroep nu niet doen. Een woordvoerder laat weten het niet eens te zijn met de beslissing en daarover in gesprek te willen gaan met het stimuleringsfonds. De omroep wil graag weten waarom de subsidie niet is toegekend. Indien nodig wordt bezwaar aangetekend tegen het besluit. [image:https://script.omroepflevoland.nl/docs/1Almere-1694185045.png]1Almere, de lokale omroep van Almere heeft de subsidie van 250.000 euro wel toegekend gekregen. Vorig jaar maakte 1Almere ook al deel uit van de regeling. De lokale omroep is blij dat de subsidie is binnengesleept. Vincent Smit, plaatsvervangend hoofdredacteur van 1Almere benadrukt het belang van deze subsidie: "Dit is een belangrijke stap voor ons in Almere. Met deze subsidie kunnen we niet alleen onze journalistieke activiteiten versterken, maar ook bijdragen aan de lokale berichtgeving die zo essentieel is voor onze gemeenschap."

Met de subsidies kunnen 84 lokale omroeporganisaties nu verder werken aan hun journalistieke professionalisering.


Lees meer

Almere - Verdachte (17) van plofkraak bij juwelier op vrije voeten

08-09-23

Een 17-jarige Amsterdammer die eind juni werd opgepakt na een plofkraak bij een juwelier in Almere, is onder voorwaarden vrijgelaten. Dit betekent dat hij zich onder meer geregeld moet melden bij de reclassering en dat hij zijn paspoort moet inleveren zodat hij het land niet kan verlaten.

De Amsterdammer zat sinds 22 juni vast. Bewoners van de Olstgracht werden die dag vroeg gewekt door een explosie bij een juwelierswinkel in hun straat. Ze zagen twee mannen vluchten in een witte auto.

De 17-jarige werd later op de dag in de regio Amsterdam gearresteerd, op verdenking van diefstal en het veroorzaken van een explosie. Wat de mannen hebben gestolen, is nog niet bekend.


Lees meer



 
U kunt zich indien gewenst weer afmelden.
Afmelden
Bekijk e-mail in browser



© OmroepFlevoland

Email Marketing Powered by Mailchimp