Nieuws van vandaag


Flevoland - Stroomstoring veroorzaakt door een rat

11-01-20

De stroomstoring die zaterdagochtend zuidoostelijk Flevoland platlegde, werd veroorzaakt door een rat bij een voedingspunt in een onderstation, meldt Liander. Duizenden huizen en bedrijven zaten door de actie van het knaagdier uren zonder stroom.

Zaterdagochtend om half 9 kreeg Liander de melding van de stroomstoring binnen. Het probleem lag bij een verdeelstation in Zeewolde. De monteurs die Liander daar naartoe stuurde, troffen een dode rat aan bij een kapotte schakelaar. "Ik doe al heel wat jaren dit werk, maar dit ben ik echt niet vaak tegengekomen", vertelt een woordvoerder van Liander. "Dit is best bijzonder."


Lees meer

Almere - Eerste Flevolandse bloemist met gouden status

11-01-20

Binderij Jeniffersbloemen in Almere Poort is de eerste Flevolandse bloemist die erkend duurzaam werkt. Officieel: de eerste Duurzame Barometer Bloemist met een gouden status. Wethouder Jan Hoek reikte vrijdagmiddag het certificaat uit aan eigenaar Jeniffer Kuck.


Lees meer

Almere - Boymans mee naar Go Ahead Eagles

11-01-20

Almere City FC trainer Ole Tobiasen heeft aanvaller Ruud Boymans opgenomen in de wedstrijdselectie voor de uitwedstrijd tegen Go Ahead Eagles. Boymans, die door slepende blessures de afgelopen drie jaar niet in actie kwam, tekende deze week een contract voor de rest van het seizoen in Almere.


Lees meer

Urk - Eerste deel mountainbikeroute bijna klaar

11-01-20

Het eerste deel van de mountainbikeroute in het Urkerbos is bijna klaar. Leden van de Wielervereniging Urk hebben in de afgelopen maanden het parcours van zo'n vier kilometer fietsklaar gemaakt.

Zo zijn omgevallen bomen weggehaald. Ook is op de drassige kleibodem zand gestort, zodat er overheen gefietst kan worden.


Lees meer

Almere - Ook koninkrijk Bhutan komt naar de Floriade

11-01-20

Het koninkrijk Bhutan heeft vrijdagmiddag een intentieovereenkomst getekend voor deelname aan de Floriade Expo 2022. Bhutan is een land in Azië, dat in de Himalaya ingeklemd ligt tussen China en India.

In Bhutan wonen ruim 750 duizend inwoners. De komende tijd gaan de Floriade en Bhutan uitzoeken hoe ze de vertegenwoordiging precies gaan invullen. "Bhutan is een land met beperkte middelen", legt directeur van de Floriade Peter Verdaasdonk uit. "Ze kunnen bijvoorbeeld meedoen met een klein paviljoen of een tuin, of een combinatie van die twee."


Lees meer

Almere - 450 kerstbomen opgehaald voor het goede doel

11-01-20

Bewoners van de Mauritiusstraat in Almere Buiten hebben 450 kerstbomen ingezameld voor het goede doel: Alpe d'HuZes, dat in juni weer verreden wordt voor KWF Kankerbestrijding. De gemeente betaalt 50 cent per boom en de buurt vult het opgehaalde bedrag aan tot 250 euro.


Lees meer

Almere - Gemeente vindt plek voor extra sociale huurwoningen

11-01-20

De gemeente Almere heeft grond gevonden om ruim 500 extra goedkope huurwoningen te bouwen. Dit aantal is extra, dus bovenop de eerder al gedane belofte uit het college-akkoord om zo'n 2000 tot 2500 woningen bij te bouwen.

18 sociale huurwoningen kunnen worden gebouwd op De Rederij aan de Spectrumdreef in Almere Buiten. 50 woningen komen in het centrum van het Homeruskwartier in Almere Poort en 80 in de Indischebuurt, vlakbij station Oostvaarders.


Lees meer

Flevoland - Stroomstoring in zuidoostelijk Flevoland voorbij

11-01-20

Duizenden inwoners en bedrijven van Zeewolde en delen van Almere en Lelystad zijn zaterdagochtend getroffen door een stroomstoring. Vanaf kwart over 8 kwamen de eerste meldingen daarover binnen en rond kwart voor 11 was de stroomstoring verholpen.


Lees meer

Lelystad - Inditex moet personeel uit Spanje halen

11-01-20

Het Spaanse modeconcern Inditex moet werknemers uit Spanje halen, omdat er in Lelystad te weinig personeel beschikbaar is voor het nieuwe distributiecentrum. Directeur Rob Verhoeff van Lelystad Airport Businesspark ziet daarin een waarschuwing dat de regio zijn best moet doen voldoende personeel op te leiden, om de ambities als logistiek knooppunt waar te maken.


Lees meer

Swifterbant - Veldrijdster Manon Bakker kan weer lachen

11-01-20

Veldrijdster Manon Bakker uit Swifterbant kan na een paar magere jaren eindelijk weer lachen. Ze steekt op dit moment in goede vorm en ze heeft veel zin in het NK van komende zondag.

Het zat Bakker de afgelopen jaren niet mee, ze had veel last van blessures en kon daardoor niet haar gewenste niveau bereiken. Na het halen van de Nederlandse titel bij de junioren in 2017 werd veel van haar toekomst verwacht, maar na een valpartij tijdens een training raakte Bakker in een dip.


Lees meer



 
U kunt zich indien gewenst weer afmelden.
Afmelden
Bekijk e-mail in browser



© OmroepFlevoland

Email Marketing Powered by Mailchimp
</