Nieuws van vandaag


Zeewolde - PBC over Michael P.: "Grote kans op herhaling"

06-11-18

Maandag was de eerste dag van de rechtszaak tegen oud-Zeewoldenaar Michael P. Hieronder de belangrijkste ontwikkelingen rondom deze zaak.

Michael P. staat terecht voor verkrachting, vrijheidsberoving en moord op Anne Faber. Op 29 september 2017 botsten zij volgens Michael P. tegen elkaar, in de provincie Utrecht. Anne Faber zat op de fiets en Michael P. op de scooter.


Lees meer

Almere - Buschauffeurs gaan opnieuw staken

06-11-18

Buschauffeurs gaan donderdag opnieuw staken in Almere. De stads- en streekbussen van Keolis rijden 14 juni niet, bevestigt vakbond FNV. 

De stakingen zijn onderdeel van de landelijke estafettestakingen die al een aantal weken aan de gang zijn. De vakbonden en de chauffeurs voeren actie voor betere werktijden. "‘De chauffeurs vragen geen extra pauze, ze vragen eens in de 2,5 uur even vijf minuten de tijd voor rust", zegt een woordvoerder van FNV. 


Lees meer

Biddinghuizen - Van Bayeux tot Biddinghuizen

06-11-18

Monnikenwerk wil ze het niet noemen, maar na veertien jaar is het wel een deel van haar leven geworden. “Het is mijn derde kind”, zegt Jenny Bijsterbosch, die tot enkele jaren geleden een handwerkwinkel in Biddinghuizen had en de afgelopen periode optrad als ‘trainer-coach’ van de groep vrijwilligers die de zestig meter lange Flevowand borduurden.


Lees meer

Dronten - Pas op: agressieve buizerd bij Rietweg

06-11-18

De gemeente Dronten waarschuwt voor een agressieve buizerd bij de Rietweg.

De vogel heeft een nest tussen de Palingweg en de Van den Hamlaan. De buizerd beschermt zijn jongen en kan fietsers, hardlopers en wandelaars aanvallen.

De afgelopen jaren moesten passanten aan de Rietweg ook rekening houden met buizerds die hun nest verdedigen. "Wees voorzichtig wanneer u in de buurt bent!", aldus de gemeente.


Lees meer

Zeewolde - Rechtszaak Anne Faber: dit gebeurde er vandaag

06-11-18

Maandag en dinsdag dient in Utrecht de rechtszaak tegen oud-Zeewoldenaar Michael P., die er van wordt verdacht de 25-jarige Anne Faber vorig jaar te hebben ontvoerd, verkracht en vermoord. Omroep Flevoland volgt de rechtszaak en doet onder meer via Twitter verslag.


Lees meer

Almere - Bilgi van ADO Den Haag naar Jong City

06-11-18

Emre Bilgi speelt met ingang van komend seizoen voor het beloftenelftal van Almere City FC. 
De 19-jarige vleugelspeler komt over van ADO Den Haag waarmee hij het afgelopen seizoen uitkwam in het elftal voor spelers onder de 19 jaar.

Bilgi speelde de afgelopen vijf seizoenen als aanvaller in de jeugdopleiding van ADO Den Haag, daarvoor was hij onder andere actief bij de eveneens Haagse amateurverenigingen Quick en VCS.


Lees meer

Flevoland - Center Parcs en College Poort starten intensieve samenwerking

06-11-18

Studenten van de opleiding Manager/Ondernemen Horeca van het MBO College in Almere Poort krijgen vanaf komend schooljaar praktijkles in het restaurant van Center Parcs De Eemhof. Afgelopen weekend zijn hiervoor de handtekeningen gezet.

“Door deze unieke samenwerking kunnen we theorie en praktijk echt met elkaar verbinden en ervaren studenten hoe het is om te werken in een echt restaurant”, vertelt Harro Bosma, opleidingsmanager bij MBO College Poort.


Lees meer

Almere - Shadee Acton 3e bij Miss World Nederland

06-11-18

De Almeerse Shadee Acton is derde geworden bij de Miss World Nederland verkiezing. Tijdens de finale in Amsterdam, van afgelopen zondag, liet Acton dertien finalisten achter zich. De verkiezing werd uiteindelijk gewonnen door Leonie Hesselink uit Winterswijk.


Lees meer

Almere - Scooterrijder botst op bus

06-11-18

Een scooterrijder is maandagmorgen in Almeerse Filmwijk in botsing gekomen met een bus. Dat gebeurde rond 8:15 uur bij de bushalte Walt Disneyplantsoen. De scooterrijder werd na de aanrijding enkele meters meegesleept door de bus. Over de ernst van de verwondingen is niets bekend.


Lees meer

Almere - Badmintontalent Haase grossiert in nationale titels

06-11-18

Badmintontalent Noah Haase heeft gisteren in Tilburg bij het Nederlands Kampioenschap voor Jeugd drie Nederlandse titels gewonnen. Hij deed dat in de single, de mixed- en de herendubbel.

Het 13-jarige talent van BV Almere won in de finale van het single toernooi in de categorie U13 van Rune van Dalm. Hij deed dat in twee games: 21-9, 21-16. Met zijn dubbelpartner Chloë Lin was Haase ook in de mixed dubbel ongenaakbaar. In de finale was het duo veel te sterk voor Royce Mink en Famke Wouters: 21-11, 21-8.


Lees meer

Lelystad - MDF: jeugd moet te lang wachten op hulp

06-11-18

Maatschappelijke Dienstverlening Flevoland (MDF) trekt aan de bel over de jeugdhulpverlening in Lelystad. In de provinciehoofdstad zijn vorig jaar bijna 30 procent minder kinderen geholpen en zijn de wachtlijsten gegroeid. Dat zegt sectormanager Wim Hermsen van het MDF. 


Lees meer

Lelystad - Gewonde bij botsing tussen auto en grasmaaier

06-11-18

Bij een aanrijding tussen een auto en een grasmaaier is maandagmorgen in Lelystad een gewonde gevallen.

De aanrijding vond kort voor 7:30 uur plaats op de Oostranddreef bij het crematorium. Door het ongeval sloeg de auto over de kop. De grasmaaier is op zijn kant beland.


Lees meer

Noordoostpolder - Zeekadetkorps Urk en Friese Poort gaan nauwer samenwerken

06-11-18

Zeekadetkorps Urk en ROC Friese Poort breiden hun samenwerking uit. Twee extra schepen worden beschikbaar gesteld voor de scheepvaart- en visserijopleidingen van ROC Friese Poort. Afgelopen weekend zijn hiervoor de handtekeningen gezet. 

“We zijn blij met deze ontwikkeling. De samenwerking biedt voor zowel het Zeekadetkorps als ROC Friese Poort voordelen”, aldus Durk Bijma, vestigingsdirecteur van ROC Friese Poort.
“Het Zeekadetkorps krijgt van onze docenten en studenten ondersteuning bij het onderhoud van de vloot. En wij kunnen het korpsschip 'de Noorderkroon' inzetten als opleidingsschip voor het praktijkgedeelte van onze opleidingen.”


Lees meer

Flevoland - Biografie over werk en leven van Cornelis Lely

06-11-18

De komende week staat in het teken van de honderdste verjaardag van de Zuiderzeewet. Maar de plannen voor de Afsluitdijk en de inpoldering van grote delen van de voormalige Zuiderzee zijn al veel ouder. Ze dateren van het einde van de negentiende eeuw. Dat blijkt uit een boek over Cornelis Lely, de waterbouwkundige en politicus die de geestelijke vader van de Zuiderzeewerken is.


Lees meer

Zeewolde - Voedselbos valt buiten de prijzen

06-10-18

Het Voedselbos in Zeewolde is buiten de prijzen gevallen tijdens de landelijke wedstrijd 'Kern met Pit'. Een groente- en fruitkar van de Dorpsschooltuin uit Vriescheloo ging er met de prijs van 3.000 euro vandoor. 


Lees meer



 
U kunt zich indien gewenst weer afmelden.
Afmelden
Bekijk e-mail in browser



© OmroepFlevoland

Email Marketing Powered by MailChimp