Nieuws van vandaag


Almere - Gemeente houdt onderzoek telefoongegevens Herrema onder de pet

06-13-18

De gemeente Almere houdt een onderzoek naar het telefoonverkeer van wethouder Tjeerd Herrema onder de pet. Herrema zei dinsdag in een verklaring dat het onderzoek van bureau Hoffman in de loop van de dag beschikbaar zou komen, maar de gemeente Almere heeft het niet vrijgegeven. 


Lees meer

Flevoland - Benzine is het duurst in Flevoland

06-13-18

De gemiddelde benzineprijs is het hoogst in Flevoland. Dat blijkt uit een onderzoek van de website kortingscode.nl. Een liter benzine kost in onze provincie gemiddeld 1,64 euro. 


Lees meer

Almere - Almere City FC heeft 600 seizoenskaarten verkocht

06-13-18

Het gaat goed met de seizoenkaartenverkoop van Almere City FC. Er zijn volgens persvoorlichter Perry Hendriks van de club nu al zeshonderd kaarten verkocht. In vergelijking met vorig jaar is dat een stijging van 35 procent. Hendriks hoopt dit seizoen in totaal duizend seizoenskaarten te verkopen. 


Lees meer

Almere - Morgen vrijwel geen busvervoer

06-13-18

Buschauffeurs van Keolis in Almere leggen donderdag het werk opnieuw neer. Vakbond FNV heeft de chauffeurs opgeroepen dat te doen in het kader van de landelijke estafettestaking die al een aantal weken aan de gang is. Op die manier willen ze onder meer betere arbeidsvoorwaarden afdwingen


Lees meer

Noordoostpolder - 3 ton extra voor opknapbeurt Waterloopbos

06-13-18

Het Waterloopbos in de Noordoostpolder krijgt ruim 3 ton voor een geplande opknapbeurt. De bijdrage maakt deel uit van een extra subsidieronde die het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap geeft voor rijksmonumenten. 


Lees meer

Flevoland - 'Het is goed om extra aandacht te besteden aan het buitenspelen'

06-13-18

Vandaag is de jaarlijkse Buitenspeeldag gehouden. Deze wordt georganiseerd door Jantje Beton en Nickelodeon. De dag moet kinderen stimuleren om buiten te spelen in plaats van binnen te zitten. Bij GO Kinderopvang in Almere konden kinderen onder andere krijten en op een springkussen springen.


Lees meer

Almere - D66 bezorgd over voortbestaan Parkhuys

06-13-18

D66 in Almere is bezorgd over het voortbestaan van Parkhuys Almere. Het inloophuis voor iedereen die te maken heeft met kanker zou in financiële moeilijkheden zitten. D66 spreekt van een 'nijpende situatie'. 

Volgens D66 is de kans groot dat het Parkhuys hierdoor de deuren moeten sluiten. "Het pand staat te koop en moet voor 1 september worden verkocht. Daarna kan het inloophuis verhuizen naar een goedkopere plek", zegt raadslid Rachida Moreira Figueiredo. "Maar als dat niet lukt, is de kans groot dat Het Parkhuys de deuren moet sluiten. Dat zou een groot gemis zijn voor de stad."


Lees meer

Flevoland - Spannende dag voor eindexamenkandidaten

06-13-18

Voor zo'n 5000 Flevolandse middelbare scholieren was het woensdag een spannende dag. Ze moesten wachten op dat ene verlossende telefoontje. Leerlingen van vwo, havo en het vmbo kregen te horen of ze hun eindexamen hebben gehaald.


Lees meer

Biddinghuizen - Flevowand: Borduursters deelden lief en leed

06-13-18

Veertien jaar werkten ze eraan, de borduursters van de Flevowand. Met bijna 30 man waren ze, of beter, met 30 vrouwen. In toerbeurt borduurden ze de taferelen van het 60 meter lange tapijt, in groepjes van vier. Na al die tijd voelt het als familie. “Je deelde lief en leed met elkaar.”


Lees meer

Urk - Milieuorganisaties willen fraudeonderzoek naar pulsvisserij

06-13-18

Milieuorganisaties en vissers uit een aantal Europese landen willen een fraudeonderzoek naar de pulskorvisserij. Verschillende vissers van Urk maken gebruik van deze moderne vangstmethode.

De organisaties zeggen dat er onrechtmatig financiële steun is gegeven aan pulsvissers. De vissers mochten voor wetenschappelijk onderzoek met pulstuig vissen. Maar vorig jaar bleek dat slechts weinig vissers daadwerkelijk meededen aan het onderzoek. De organisaties hebben daarom een officieel verzoek ingediend bij het Europees Bureau voor Fraudebestrijding.


Lees meer

Flevoland - Groot onderhoud aan bruggen en sluizen

06-13-18

De provincie Flevoland gaat de komende vijf jaar 13 bruggen en 11 sluizen grondig renoveren. Woensdagochtend werd het contract door de provincie en twee aannemers, die de renovatie gaan doen, ondertekend. In totaal gaat er op 16 verschillende plekken gewerkt worden. Het groot onderhoud bestaat uit diverse werkzaamheden zoals deuren en elektronica vervangen. 


Lees meer

Almere - Wethouder Herrema thuis tijdens onderzoek naar klacht

06-13-18

Wethouder Tjeerd Herrema van Almere is niet aan het werk zolang het onderzoek tegen hem loopt na een klacht van de krant Almere Deze Week. Dat laat burgemeester Weerwind weten in een brief aan de gemeenteraad. In de brief staat dat Herrema heeft besloten verlof te nemen en in de luwte de uitkomsten van het onderzoek af te wachten.  


Lees meer

Almere - Man langer vast voor woningoverval

06-13-18

Een 31-jarige man uit Almere blijft nog twee weken vastzitten omdat hij wordt verdacht van een woningoverval in Alkmaar vorige week donderdag. Dat heeft de rechter-commissaris woensdag bepaald. De Almeerder werd een dag na de overval aangehouden, maakt de politie nu bekend.


Lees meer

Lelystad - Zaak miljoenenfraude uitgesteld vanwege onvindbare getuigen

06-13-18

De rechtszaak tegen drie Lelystedelingen die ervan worden verdacht voor 1,5 miljoen euro aan goederen achterover te hebben gedrukt, kan pas over een half jaar verder. In die tijd moet een waslijst aan getuigen worden verhoord, van wie enkelen volgens het Openbaar Ministerie (OM) onvindbaar zijn.


Lees meer

Dronten - Weekmarkt verplaatst naar 'gezelliger' parkeerterrein De Schans

06-13-18

De wekelijkse markt in Dronten wordt verplaatst naar het parkeerterrein De Schans. Volgens de gemeente gebeurt dat op verzoek van de marktkooplieden en inwoners. Op dit moment is de wekelijkse markt nog op het Meerpaalplein. Tijdens evenementen als de kermis en de Meerpaaldagen wordt de markt nu ook al naar De Schans verplaatst. 


Lees meer



 
U kunt zich indien gewenst weer afmelden.
Afmelden
Bekijk e-mail in browser



© OmroepFlevoland

Email Marketing Powered by MailChimp