Nieuws van vandaag


Flevoland - Gevolgen stikstofregels blijven onduidelijk

13-09-19

Het is nog steeds niet duidelijk welke projecten in Flevoland precies in de problemen komen door de stikstofproblematiek. Het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit heeft weliswaar vrijdagmiddag een lijst gepubliceerd, maar concrete gevallen worden daarin niet genoemd.


Lees meer

Almere - Man ontkent ook in hoger beroep moord op Almeerse

13-09-19

Een 38-jarige man die in juni 2015 zijn Almeerse vriendin in Paramaribo zou hebben vermoord, blijft erbij dat hij onschuldig is. Dit zei hij vrijdag bij de start van het hoger beroep in Leeuwarden.

De man en zijn vriendin, de 29-jarige Aradhna Nazir, waren op vakantie in Suriname. Volgens hem was de vrouw in beschonken toestand in de Surinamerivier gevallen en verdronken. Het Openbaar Ministerie vermoedt dat ze door zijn toedoen in het water terecht is gekomen. Haar lichaam werd drie dagen later gevonden.

Verzekeringsgeld
Een maand voor de reis werd een overlijdensrisicoverzekering van drie ton en een uitvaartverzekering van 10.000 euro afgesloten op naam van de man. De man had vanuit Suriname telefonisch contact gezocht met de verzekeraar om zeker te weten of alles goed geregeld was.

De rechtbank in Lelystad kwam afgelopen februari tot twintig jaar cel voor moord. De man ging gewetenloos en berekenend te werk, aldus de rechtbank. Hij had de vrouw naar de rivier gebracht en gewacht tot ze alleen waren. Hij zou volgens de rechter geen liefdesrelatie met de vrouw hebben gewild. De man had destijds plannen om met een andere vrouw te gaan samenwonen en ging met haar in augustus 2015 op vakantie. Toen hij in Suriname werd vrijgelaten door de politie ging de man met anderen uit eten. Nazit was toen nog niet gevonden. Van rouwen was dus geen sprake, concludeerde de rechtbank.

Getuigen horen
"Ik ben onschuldig en ook slachtoffer van een vreselijk ongeluk", zei de uit Amsterdam afkomstige man vrijdag bij een regiezitting. Hij wordt tevens verdacht van het oplichten van een verzekeringsmaatschappij en een hypotheekverstrekker plus valsheid in geschrifte. Tijdens een regiezitting kunnen advocaten en het OM alleen onderzoekswensen indienen. De inhoudelijke behandeling volgt weken en soms maanden later.

De verdediging vroeg om het horen van ongeveer twintig getuigen. Daarbij meerdere familieleden van de vrouw. Zij zouden kunnen verklaren dat ze depressief was en zelfmoordneigingen had, aldus de advocaat van de man. Andere getuigen kunnen volgens de raadsman belastende uitspraken van de man weerleggen. Zo zou hij vlak voor de reis tegen een zakenpartner hebben gezegd dat zijn vriendin "er straks niet meer is." Onzin, stelt de man.

Het hof wees niet alle getuigenverhoren toe. Zo gaan de ouders van de vrouw niet gehoord worden. Ook zijn sommige getuigen al eerder ondervraagd. De verdediging mag wel opnames van eerdere verhoren en opgenomen tapgesprekken gaan beluisteren. Volgens de advocaat valt daar meer uit op te maken dan uit transcripties.

Blijft in de cel
De man vroeg het hof tenslotte om een volgende zitting in vrijheid af te wachten. "Het is vandaag vrijdag de 13e en ik vraag u om een beetje geluk en mijn voorlopige hechtenis op te heffen", zei hij tegen de voorzitter van het hof. Hij zou zijn zaak buiten de cel beter kunnen voorbereiden. Daarnaast kon hij zo weer voor zijn zieke moeder gaan zorgen. Het hof vindt de zaak te ernstig en wees zijn verzoek af.

Het is nog onduidelijk wanneer het hoger beroep inhoudelijk wordt behandeld. Het hof gaat uit van in ieder geval twee zittingsdagen.


Lees meer

Almere - 'Geen zorgen over aantal inzendingen Floriade'

13-09-19

De directeur van Floriade B.V. Peter Verdaasdonk, maakt zich geen zorgen over het aantal internationale inzendingen voor de Floriade 2022 in Almere.

Tot nog toe hebben maar vier landen zich officieel aangemeld om deel te nemen aan de tuinbouwtentoonstelling. Het gaat om Qatar, Polen, Thailand en Luxemburg. Verder is deze week met China een intentieverklaring getekend.


Lees meer

Flevoland - De Weekendtips!

13-09-19

Wat is er de komende dagen te doen in de polder? Dit weekend onder meer het Pieperfestival in Emmeloord, de triatlonwedstrijd Challenge Almere Amsterdam en Open Monumentendag.

[iframe:https://script.omroepflevoland.nl/embed/visitflevoland/:1000]


Lees meer

Flevoland - Inspectie dwingt curatoren informatie failliete ziekenhuizen te geven

13-09-19

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd probeert de curatoren van de failliete IJsselmeerziekenhuizen te dwingen om informatie af te staan. De inspectie heeft de curatoren een zogenoemde 'last onder dwangsom' opgelegd.

Voor elke dag dat ze de gevraagde informatie niet verstrekken, wordt een dwangsom van 5.000 euro opgelegd met een maximum van 50.000 euro. Dat geldt sinds 23 augustus.


Lees meer

Lelystad - Landing toestel Helicentre onterecht tegengehouden

13-09-19

Het Lelystadse bedrijf Helicentre had vorig jaar juli gewoon mogen landen in Utrecht om daar een bekende DJ af te zetten. Dat heeft de bestuursrechter bepaald. Om welke DJ het gaat, is niet bekendgemaakt.

Helicentre wilde de DJ in de Utrechtse wijk Papendorp afzetten, waarna de artiest per auto naar een optreden in Brabant zou reizen. Maar de gemeente Utrecht blokkeerde de landing en dreigde bovendien met een dwangsom van 50.000 euro. Het bedrijf week daarom uit naar een andere locatie.


Lees meer

Zeewolde - Werkstraf geëist voor mishandeling, vernieling en stalking

13-09-19

Tegen een 29-jarige man uit Zeewolde is 180 uur werkstraf en drie maanden voorwaardelijk geëist. De man wordt verdacht van stalking en mishandeling van zijn ex-vriendin. Ook wordt hij beschuldigd van het vernielen van een ruit.

De man kwam op 13 maart thuis en ontdekte daar dat zijn toenmalige vriendin en hun dochter vertrokken waren. Volgens de vrouw mishandelde de man haar. De verdachte zocht meerdere keren contact met haar, ook al liet de vrouw weten dat ze dat niet wilde. Via de rechter kreeg de man zelfs een contactverbod, maar daar trok hij zich niks van aan. Zo hing hij op 12 juni pamfletten op de bomen die tussen het huis van de ex en de basisschool van het dochtertje staan. Dat had vanwege het contactverbod niet gemogen.


Lees meer

Almere - OM wil werkstraf voor creditcardfraude

13-09-19

Tegen een 44-jarige Almeerder is 140 uur werkstraf en 87 dagen voorwaardelijke celstraf geëist. De man wordt beschuldigd van het frauderen met creditcards op zijn werk bij een creditcardbedrijf.

De Almeerder heractiveerde vorig jaar als incassomedewerker vijf oude creditcards en nam daarmee ruim 24.000 euro op. Uiteindelijk liep de man tegen de lamp door een anonieme tip aan zijn werkgever.


Lees meer

Almere - Voetballer Dest blijft langer bij Ajax

13-09-19

Voetbalclub Ajax heeft het contract met Sergiño Dest uit Almere met een jaar verlengd. De rechtsback is nu tot de zomer van 2022 aan de club uit Amsterdam verbonden.

De 18-jarige Dest debuteerde dit seizoen tijdens het duel met PSV om de Johan Cruijff Schaal in het eerste elftal van Ajax. Hij heeft inmiddels zeven duels in de hoofdmacht van de landskampioen achter de rug.


Lees meer

Lelystad - OM eist 3 jaar cel voor verkrachting

13-09-19

Het Openbaar Ministerie heeft 3 jaar cel geëist tegen een Poolse man die in een huis in Lelystad een Spaanse vrouw verkracht zou hebben. De verdachte ontkent, volgens hem nam de vrouw het initiatief.

Het mogelijke zedenmisdrijf gebeurde op 7 april tijdens een feest. In het desbetreffende huis woonden de jarige vriend van de verdachte en een paar Spanjaarden. Op het feest was ook het slachtoffer aanwezig. Ze had naar eigen zeggen die dag alleen een joint gehad en bleef de avond nuchter.


Lees meer

Lelystad - Gemeente moet uitwijkveld voor kiekendief aanleggen

13-09-19

De gemeente Lelystad moet van de provincie een uitwijkgebied aanleggen voor kiekendieven. Dit omdat de vogels door de bouw van de wijk Warande in de knel komen. Vogelbescherming Nederland spande daarom een bezwaarprocedure aan tegen de bouw van de wijk. De locatie van Warande was eerder het jachtgebied van onder meer de bedreigde blauwe kiekendief uit de Oostvaardersplassen.


Lees meer

Almere - Hulpdiensten uitgerukt na valse melding

13-09-19

De politie en brandweer in Almere hebben in de nacht van donderdag op vrijdag een valse melding van een woningbrand gekregen. Op Facebook beschrijft de politie hoe ze uitrukten na een melding van een uitslaande brand in een woning.

Op het desbetreffende adres staan vier mensen ingeschreven, waaronder twee kinderen. De beller gaf aan geen contact te kunnen krijgen met de bewoners.


Lees meer

Almere - Beelden van de meteoor boven Flevoland

12-09-19

De meteoor die donderdagmiddag in de lucht boven Flevoland te zien was, is in Almere vastgelegd op een dashcam. Het zijn de eerste beelden die zijn opgedoken van de vuurbal die in heel Nederland gezien werd.

Leon Pepping uit Abcoude reed rond 14:50 uur in zijn auto over de Polderdreef in Almere Buiten toen er een flits tussen de bewolking te zien was. De dashboardcamera bleek de meteoor te hebben vastgelegd.


Lees meer

Almere - Gestopte Kai Reus gaat werelduurrecord aanvallen

13-09-19

De gestopte profwielrenner Kai Reus uit Almere pakt zijn fietscarrière weer op. Hij gaat het werelduurrecord aanvallen. De coureur heeft een speciaal begeleidingsteam samengesteld met onder andere oud-ploegleider Theo de Rooij en trainers Kosta Poltavets en Louis Delahaye.


Lees meer

Flevoland - Stijging WOZ-waarde nog nooit zo groot

13-09-19

De gemiddelde WOZ-waarde van woningen is nog nooit zo hard gestegen als in het afgelopen jaar. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek. In Flevoland gaat het om een gemiddelde stijging per woning van 12.000 euro. De WOZ-waarde is het bedrag dat een huis oplevert als deze wordt verkocht en wordt gebruikt als uitgangspunt voor gemeentelijke belastingen.


Lees meer



 
U kunt zich indien gewenst weer afmelden.
Afmelden
Bekijk e-mail in browser



© OmroepFlevoland

Email Marketing Powered by Mailchimp