Nieuws van vandaag


Emmeloord - Secretaris ziekenomroep weg na poging tot brandstichting

13-10-19

Na een poging tot brandstichting bij zijn huis heeft secretaris Bas Stuy zich per direct teruggetrokken uit het bestuur van de zieken- en ouderenomroep OZONOP in Emmeloord. Afgelopen vrijdag kwam bij de omroep in Noordoostpolder al een dreigtelefoontje binnen over een Turkstalig programma. Zaterdag kwam tijdens de uitzending van dat programma opnieuw een dreigtelefoontje.


Lees meer

Almere - City FC speelt met 1-1 gelijk tegen Go Ahead Eagles

13-10-19

Almere City FC heeft zondagmiddag de thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles niet kunnen winnen. In het eigen Yanmar stadion kwamen beide ploegen niet verder dan 1-1. Hiermee kwam er een einde aan een fraaie reeks van negen thuiszeges op rij voor de Almeerders.


Lees meer

Schokland - Terug naar de prehistorie op Schokland

13-10-19

Net als op veel andere plaatsen in onze provincie werd dit weekend op Schokland de tijd een paar duizend jaar teruggezet. In het kader van de Nationale Archeologiedagen waren er activiteiten, workshops en demonstraties voor jong en oud.

"Er zit hier heel veel archeologie in de bodem, en vandaar dat we ook meedoen aan deze dagen", legt Anita Boes uit. Zij is gebiedsmarketeer van Werelderfgoed Schokland. "We willen niet alleen archeologische schatten laten zien, maar de bezoekers ook laten voelen en ervaren hoe het vroeger was."


Lees meer

Flevoland - Veel minder treinen door seinstoring

13-10-19

Tussen Almere Centrum en Lelystad Centrum rijden zondag in beide richtingen veel minder treinen door een seinstoring. Dat meldt de NS.

De storing trad rond 14:30 uur op en zal volgens de NS pas rond 19 uur verholpen zijn.

Reizigers tussen Schiphol Airport en Zwolle kunnen ook reizen via Amersfoort. De extra reistijd bedraagt dan zo'n 30 minuten.


Lees meer

Noordoostpolder - Deel N50 ruim twee uur afgesloten na ongeluk

13-10-19

De N50 is zondagmiddag afgesloten tussen Ens en Kampen na een ongeluk. Twee auto's botsten rond 16:00 uur door nog onbekende oorzaak op elkaar. Dat gebeurde op de Eilandbrug over de IJssel.

Bij het ongeval vielen meerdere gewonden. Tenminste een daarvan is naar het ziekenhuis gebracht.


Lees meer

Almere - Hockeyheren pakken eerste punt in Hoofdklasse

13-10-19

De heren van De Almeerse Hockey Club hebben zondag in de zesde speelronde van de Hoofdklasse het eerste punt gepakt. De ploeg van coach Pasha Gademan speelde in Den Haag met 1-1 gelijk tegen Klein Zwitserland.

De Almeerders kwamen na veertig minuten op achterstand door een treffer van Koen Bijen. Deegan Huisman tekende acht minuten later voor de Almeerse gelijkmaker.


Lees meer

Biddinghuizen - Naber kan Spelen met Eventingteam vergeten

13-10-19

Amazone Alice Naber uit Biddinghuizen is volgend jaar niet actief op de Olympische Spelen in Tokio. De Nederlandse eventingploeg is er tijdens de Military Boekelo niet in geslaagd om zich te plaatsen voor de Spelen.

Nederland reed in Boekelo zonder Naber, omdat haar paard Peter Parker niet fit genoeg was om deel te kunnen nemen. Voor plaatsing had Oranje voor België en Zwitserland moeten eindigen. Die landen eindigden echter in de top tien (respectievelijk zesde en zevende), terwijl Nederland daarbuiten eindigde.


Lees meer

Almere - Piek en Tabeling zorgen voor historische winst bij Dutch Open

13-10-19

Tijdens de dertiende editie van de Dutch Open in de Topsporthal in Almere hebben Robin Tabeling en Selena Piek het gemengd dubbelspel gewonnen. Het duo schreef met die zege geschiedenis, want het was de eerste Nederlandse zege op dit onderdeel.

Het Nederlandse koppel versloeg in de finale Chris en Gabrielle Adcock (WRL-12) uit Engeland met 21-17 en 21-13.


Lees meer

Flevoland - Bakker 7e bij Superprestige Gieten

13-10-19

Veldrijdster Manon Bakker uit Swifterbant is zondag bij de eerste Superprestige wedstrijd van het seizoen op de zevende plaats geëindigd. De winst in het Drentse Gieten ging naar Ceylin del Carmen Alvarado.

Bakker die een goede start kende eindigde bij het klassement van renners onder de 23 jaar op de tweede plaats. Door haar snelle start kon ze in de
eerste twee ronden goed meekomen met de kopgroep. Daarna moest Bakker wel wat plaatsen toegeven. Maar aan het einde van de race, die 45 minuten duurde, kon ze toch weer wat plaatsen opschuiven.


Lees meer

Flevoland - GroenLinks-gedeputeerde: balans tussen economie en kwetsbare leefomgeving

13-10-19

De nieuwe GroenLinks-gedeputeerde Cora Smelik ziet zichzelf als het geweten van het college, door op te komen voor de leefomgeving en het groen.

Dat zegt ze in de zondageditie van het programma Over Flevoland Gesproken. Smelik benadrukt het belang van de economische ontwikkeling van Flevoland, "maar dan zie ik mijzelf als het geweten zodat datgene wat kwetsbaar is, beschermd wordt."


Lees meer

Flevoland - Woningmarkt Lelystad raakt oververhit

13-10-19

Na Almere raakt nu de woningmarkt in Lelystad op slot. Dat concludeert De Hypotheker uit het aantal hypotheken dat in het derde kwartaal van dit jaar in Flevoland is afgesloten.

De oververhitting van de woningmarkt in Almere is volgens de hypotheekverstrekker gestabiliseerd. De fikse daling van het aantal transacties van de afgelopen jaren lijkt te zijn gestopt. De Almeerse woningmarkt zit wel potdicht. Het woningaanbod is zeer schaars en de prijzen zijn erg hoog. Daardoor kunnen nog maar weinig huizenkopers zich een woning in Almere veroorloven. Voor starters zijn er vrijwel geen mogelijkheden meer.


Lees meer

Almere - Klachten over te donkere nieuwe straatverlichting

13-10-19

Bewoners van de Molenbuurt in Almere Buiten klagen over de nieuwe straatverlichting. De afgelopen tijd is de straatverlichting vervangen door energiezuinige led-lampen, die anders licht geven. Buurtbewoners klagen dat de wijk nu donkerder is. Het licht dat de lampen afgeven is een stuk minder dan de oude lampen, wat volgens buurtbewoners de wijk inbraakgevoeliger maakt.


Lees meer

Dronten - Aantal jongeren bij Halt sinds 2016 gehalveerd

12-10-19

Het aantal jongeren in Dronten dat wordt doorverwezen naar Halt is sinds 2016 bijna gehalveerd. Dat zei Suzanne Stoop van de PvdA tijdens de afgelopen raadsvergadering. Ze wilde van het college weten hoe dat komt.

Drie jaar geleden werden er nog 244 jongeren doorgestuurd naar de instelling. Vorig jaar waren het er 125. Een directe verklaring had burgemeester Jean Paul Gebben daar niet voor. Wel prijst hij de inzet van de jongerenwerkers van De Meerpaal. Die zitten er volgens hem heel dicht op. Dat zou volgens Gebben een reden van de lagere cijfers kunnen zijn.


Lees meer

Almere - Argentijnse tweeling moet Squash Almere in eredivisie houden

13-10-19

Squash Almere wil zich dit seizoen met de Argentijnse tweeling-broers Rodrigo en Francisco Obregon handhaven in de eredivisie. De Almeerse club speelt dit seizoen voor het eerst sinds 10 jaar weer op het hoogste landelijke niveau.


Lees meer



 
U kunt zich indien gewenst weer afmelden.
Afmelden
Bekijk e-mail in browser



© OmroepFlevoland

Email Marketing Powered by Mailchimp
<