Nieuws van vandaag


Almere - OM gaat Ali B vervolgen voor drie zedendelicten

14-03-23

Het Openbaar Ministerie gaat Ali B vervolgen voor drie zedendelicten. De 41-jarige Almeerder zou de delicten in 2014 en 2018 hebben gepleegd. Dat zou zijn gebeurd in Heiloo, Amsterdam en in het buitenland. Het OM wil het woord 'zedendelict' op dit moment niet nader toelichten.


Lees meer

Lelystad - Zwaan gered die verstrikt zat in visnet

14-03-23

Een zwaan die verstrikt zat in een visnet is dinsdagochtend gered door mensen die in het water aan het werk waren. Dat meldt het vogelopvangcentrum. Het beestje werd gevonden aan de Mortelstraat in Lelystad.

De zwaan heeft een wond aan haar poot, maar het lijkt volgens de opvang goed te gaan. Het dier wordt vrijgelaten wanneer haar poot is genezen. De mannen die de vogel vonden, hebben haar losgemaakt en de dierenambulance gebeld. Vervolgens is ze naar het vogelhospitaal Naarden gebracht om te herstellen.


Lees meer

Flevoland - Busstaking tijdens verkiezingen gaat door, andere stakingen tot 24 maart afgeblazen

14-03-23

Ondanks dat er twijfels waren over het door laten gaan van de streekvervoerstaking tijdens de verkiezingen, gaat de staking van woensdag alsnog door. Flevolanders die met de bus reizen moeten daardoor woensdag nog rekening houden met uitvallende bussen. Daarna worden de stakingen tot volgende week vrijdag opgeschort, om nieuwe onderhandelingen met de werkgevers een kans te geven.


Lees meer

Lelystad - Storingen op Flevolands spoor voorbij

14-03-23

Tussen Almere Centrum en Lelystad Centrum reden er dinsdagmiddag geen treinen door een beschadigde spoorbrug. Ook tussen Kampen Zuid en Zwolle reden er geen sprinters door een wisselstoring. Inmiddels zijn alle storingen voorbij.

Er reden stopbussen tussen Kampen-Zuid en Zwolle. De extra reistijd kon daardoor oplopen tot een uur. Rond 13:45 uur reden de treinen weer normaal.


Lees meer

Flevoland - Huizenmarkt in Almere nog steeds het meest verhit

14-03-23

Almere is opnieuw de meest 'verhitte' gemeente in de regio's Noord-Oost en Midden-Nederland als het gaat om huizenprijzen. Dat blijkt uit de nieuwe zogenoemde Hittekaart van bouwfonds BPD. Op de landelijke lijst is Almere drie plaatsen gestegen, naar plek zes. Lelystad staat voor het eerst bij de 'heetste' 40 gemeenten, op plek 30.


Lees meer

Flevoland - Kunstmest op dijken verleden tijd, waterschap zet meer in op biodiversiteit

14-03-23

Waterschap Zuiderzeeland zet sinds 2021 sterker in op biodiversiteit en wil die lijn ook na de verkiezingen doorzetten. "We keken eerder veel zakelijker naar onze taken. Zo moesten dijken gewoon robuust zijn. En als er dan toevallig plek was voor dieren en planten, was dat mooi meegenomen. Maar nu kijken we echt anders naar de natuur waarin wij ons werk doen", vertelt Connie Dekker, beleidsadviseur Duurzaamheid bij het waterschap.


Lees meer

Tollebeek - Mechanisatiebedrijf Naaktgeboren moet na 52 jaar de deuren sluiten

14-03-23

Mechanisatiebedrijf Naaktgeboren in Tollebeek sluit volgende maand na 52 jaar de deuren. Dat heeft de onderneming op de eigen website bekendgemaakt. Een dealer in landbouwmachines levert niet langer aan het bedrijf, waardoor de omzet fors is teruglopen. Ook speelt het tekort aan personeel een rol bij het besluit om te stoppen. Hoeveel personeelsleden hun werk verliezen, wil directeur Dammie Hulsebosch niet melden.


Lees meer

Flevoland - Corporaties en ontwikkelaars: 'Woningbouwplannen onrealistisch'

14-03-23

De woningbouwcorporaties uit Almere en Lelystad zetten woensdag geen handtekening onder de zogenoemde Woondeals met minister Hugo de Jonge. In die overeenkomsten worden met gemeenten afspraken gemaakt om snel meer woningen te bouwen. Ook projectontwikkelaars twijfelen over de haalbaarheid. Dertig procent van de nieuwbouw zou de komende jaren uit sociale huur moeten bestaan. De corporaties zien dat niet gebeuren met deze woondeal.


Lees meer

Flevoland - Eind varend ontgassen is volgens minister in zicht

14-03-23

Minister Mark Harbers van Infrastructuur en Waterstaat verwacht dat varend ontgassen van binnenvaartschepen aan het eind van dit jaar verboden kan zijn. Dat zei de minister tijdens een werkbezoek aan de provincie Flevoland. Harbers zegt vergevorderd te zijn in het overleg met andere landen langs de Rijn om tot een gezamenlijk verbod te komen. Hij wil in afwachting van dat verdrag niet nu al eenzijdig een verbod op het varend ontgassen invoeren.


Lees meer

Zeewolde - Zebrapaden en fietsenstalling, bewoners komen met tips voor betere wegen

13-03-23

Meer zebrapaden, fietsenstallingen bij appartementen en een lagere snelheid van de auto’s bij het voetgangersgebied. Het zijn zomaar een paar tips die Zeewoldenaren meegeven aan de gemeente Zeewolde. Ze hopen hiermee de wegen rondom het centrum veiliger te maken. Deze wegen worden aankomende zomer onder handen genomen.


Lees meer

Almere - City FC geeft wedstrijd tegen VVV na rust uit handen

13-03-23

Almere City FC heeft maandagavond de subtopper tegen VVV Venlo verloren. In het Yanmar stadion in Almere waren de Limburgers uiteindelijk met 1-3 te sterk voor de ploeg van Alex Pastoor. Bij rust leidde de thuisploeg nog met 1-0. Door de nederlaag passeert VVV de Almeerders op de ranglijst. De ploeg van Pastoor staat nu op de vierde plaats in de Keuken Kampioen Divisie.


Lees meer

Flevoland - Willen partijen de gedwongen uitkoop van boeren als ultiem redmiddel?

14-03-23

Morgen is het zover: de Provinciale Statenverkiezingen. Stemmen Flevolanders dan op een oude vertrouwde partij of op één van de vijf nieuwkomers? De zeventien partijen proberen zich te profileren op een verscheidenheid aan thema's. Van arbeidsmigranten tot zonneparken.


Lees meer

Emmeloord - Cees Dekker sleept opnieuw prijs Noordoostpolderdictee in de wacht

13-03-23

Cees Dekker heeft maandagavond opnieuw het Emelwerda-De Noordoostpolder dictee gewonnen. Volgens de jury heeft Dekker dertien fouten gemaakt. Vorig jaar werd de spellingstest ook al door de oud-huisarts gewonnen.

Op een gedeelde tweede en derde plek met veertien fouten eindigden Gerdien van Giessen en Pieter Bosch. Ria Doeleman werd met vijftien fouten vierde.


Lees meer

Almere - Minister: geen reden tot zorg over financiële problemen Flevoziekenhuis

13-03-23

Minister Ernst Kuipers ziet nog geen reden tot ongerustheid over de financiële situatie van het Flevoziekenhuis in Almere. Dat schrijft de minister in antwoorden op vragen van de Tweede Kamerfractie van de PvdA. Volgens hem is er op dit moment geen noodzaak voor directe actie vanuit het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.


Lees meer



 
U kunt zich indien gewenst weer afmelden.
Afmelden
Bekijk e-mail in browser



© OmroepFlevoland

Email Marketing Powered by Mailchimp