Nieuws van vandaag


Lelystad - Nachtelijke onrust rond drachtig paard in Oostvaardersplassen

06-14-18

Een drachtig paard heeft in de nacht van woensdag op donderdag gezorgd voor veel onrust in het Oostvaardersveld bij de Oostvaardersplassen. Bij de Praamweg merkten passanten rond 22:00 uur een merrie op die problemen zou hebben. Het dier had een wond op de flank. 


Lees meer

Flevoland - Bezoek prinses Beatrix van minuut tot minuut

06-14-18

Prinses Beatrix bezoekt Flevoland vanwege de viering van 100 jaar Zuiderzeewet. Die wet maakte de aanleg van de Wieringermeer, de Afsluitdijk en Flevoland mogelijk.


 


Lees meer

Almere - Herrema niet bij debat over onderzoek naar klacht

06-14-18

PvdA-wethouder Tjeerd Herrema is donderdagavond niet aanwezig bij het debat in de gemeenteraad van Almere over het onderzoek dat naar hem loopt. Volgens de gemeente voert burgemeester Franc Weerwind het woord namens het college van burgemeester en wethouders. 


Lees meer

Zeewolde - Vier versterkingen voor vv Zeewolde

06-14-18

Voetbalvereniging Zeewolde heeft voor volgend seizoen vier versterkingen voor haar eerste selectie vastgelegd. Ronald Hoek, Senad Salihi en Kamal Arzini spelen volgend seizoen op sportpark de Horst. Daarnaast keert Pepijn Pelgrum terug van een uitstapje naar sv Huizen. 


Lees meer

Almere - Incassobureau verstuurt video in plaats van giro

06-14-18

Het Flevolandse incassobureau Hendriks Incasso gaat videoboodschappen versturen in plaats van acceptgiro's. Uit een proef blijkt volgens eigenaar Loyd Hendriks dat mensen die een schuld moeten betalen, dan sneller geneigd zijn om naar een oplossing toe te werken. "Onze respons ging omhoog van 80 procent naar 94 procent", zegt hij. 


Lees meer

Almere - Vrijwel geen busvervoer in Almere door staking

06-14-18

Buschauffeurs van Keolis in Almere leggen donderdag het werk neer. Vakbond FNV heeft de chauffeurs opgeroepen dat te doen in het kader van de landelijke estafettestaking die al een aantal weken aan de gang is. Op die manier willen de vakbonden onder andere betere arbeidsvoorwaarden afdwingen.


Lees meer

Almere - Geen cameratoezicht bij gedenkplaatsen

06-14-18

Er komt geen cameratoezicht bij de gedenkplaatsen in Almere. Dat laat het stadsbestuur weten aan de PVV. De partij stelde schriftelijke vragen na berichten over vernielingen in het Luierpark en in de Vlindertuin. 

Gemeentelijke cameratoezicht kan worden ingezet indien dit noodzakelijk is voor de handhaving van de openbare orde, schrijft het college van burgemeester en wethouders. "Wij zien dit als een laatste redmiddel dat wordt ingezet als alle andere, minder vergaande, maatregelen zijn geprobeerd en niet afdoende zijn gebleken", en dat is volgens het college hier niet het geval. 


Lees meer

Tollebeek - Stroomstoring Tollebeek en Espel voorbij

06-14-18

De stroomstoring in Tollebeek en Espel is voorbij. Acht straten in Tollebeek en Espel zaten van 11.00 tot 15:30 uur zonder stroom.

Volgens Liander ging het onder meer om de Espelerringweg, de Zuidermiddenweg, de Vossenburcht en het Ankerpad.
 


Lees meer

Flevoland - Waterpeil IJsselmeer wordt flexibel

06-14-18

Het waterpeil in het IJsselmeer gaat vanaf volgend jaar in de loop van de zomer variëren, om in de toekomst ook voldoende zoetwater beschikbaar te hebben. In het voorjaar wordt het waterpeil verhoogd, om in de loop van de zomer te kunnen dalen. In de winter blijft het peil, net als nu het geval is, constant.


Lees meer

Flevoland - Het bezoek van prinses Beatrix aan de provincie

06-14-18

Prinses Beatrix bezocht de provincie Flevoland. Het is deze donderdag namelijk exact 100 jaar geleden dat de Zuiderzeewet in werking is getreden. Met die wet werd het mogelijk om de Wieringermeer in te polderen, de Afsluitdijk aan te leggen en Flevoland te maken.


Lees meer

Urk - Blauwe zone niet te handhaven door gebrek aan BOA's

06-13-18

De gemeente Urk kan de blauwe zone in het dorp niet handhaven. Dat bleek woensdagavond uit antwoorden van wethouder Geert Post tijdens een commissievergadering in het gemeentehuis.

Op Urk is er ruimte voor drie Buitengewoon Opsporingsambtenaren (BOA’s), maar daarvoor staan twee vacatures uit. De gemeente Urk heeft enige tijd gebruik gemaakt van een BOA uit Lelystad, maar die is door de provinciehoofdstad teruggeroepen. "We hebben nadertijd weer contact gehad met Lelystad of het mogelijk is dat we de BOA, al is het maar een ochtend mogen lenen, en dat bleek niet mogelijk." 


Lees meer

Lelystad - Programma bezoek Beatrix aangepast vanwege weersverwachting

06-13-18

Het programma van de Zuiderzee Havendagen bij de Bataviahaven in Lelystad is aangepast vanwege het voorspelde slechte weer op donderdagmiddag. De vlootschouw, die wordt afgenomen door Prinses Beatrix vanaf de Groene Draeck, zal er anders uitzien dan gepland. 


Lees meer

Flevoland - Enquête WK-voetbal: België grote favoriet

06-14-18

Bijna drie op de tien Flevolanders die meededen aan een enquête over hun favoriete land op het wereldkampioenschap voetbal, heeft een voorkeur voor België.

De Belgische ploeg kreeg 28 procent van de stemmen en is daarmee koploper in onze provincie. Het Duitse nationale elftal is tweede met 15 procent.  


Lees meer

Almere - Steekpartij in Haven: één gewonde, verdachte aangehouden

06-13-18

Bij een steekpartij op de Brongouw in Almere Haven is woensdagavond een 65-jarige man uit Almere gewond geraakt. Het slachtoffer is met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Hij was volgens een politiewoordvoerder op dat moment aanspreekbaar.


Lees meer

Zeewolde - Deen vangt bot bij bezwaar tegen Poolse supermarkt

06-13-18

Supermarkt Deen in Zeewolde heeft bot gevangen bij een bezwaar tegen de Poolse supermarkt aan het Ravelijn. Dat heeft de bezwaarschriftencommissie bepaald. 


Lees meer



 
U kunt zich indien gewenst weer afmelden.
Afmelden
Bekijk e-mail in browser



© OmroepFlevoland

Email Marketing Powered by MailChimp