Nieuws van vandaag


Dronten - Gemeente blundert voor 1,7 miljoen euro met afvalcontainers

12-14-18

De gemeente Dronten heeft 78 ondergrondse afvalcontainers meer laten plaatsen dan de bedoeling was. Dat heeft de gemeente 1,7 miljoen euro extra gekost. Dat blijkt uit een rapportage van een onafhankelijk onderzoeksbureau. De fout werd ontdekt toen in juni het budget voor de containers niet afdoende was om de leverancier te betalen. Het college van B en W liet onderzoek doen om te ontdekken waar het fout ging. Ook wilde het college graag weten wat de financiële gevolgen zijn.


Lees meer

Ens - Foutje: tankstation verwisselt diesel en benzine

12-14-18

Het tankstation van Van Staveren aan de Waterkant in Ens heeft bij het bijvullen van de tanks de diesel met de Euro 95-benzine verwisseld. Daardoor hebben een onbekend aantal mensen vanochtend de verkeerde brandstof getankt, zo bevestigt een woordvoerder van het tankstation.


Lees meer

Emmeloord - "Overname ziekenhuiszorg door Antonius wacht op formaliteiten"

12-14-18

Het is zo goed als zeker dat de Antonius Zorggroep uit Sneek de ziekenhuiszorg in Noordoostpolder gaat overnemen. Dat laat bestuursvoorzitter Marcel Kuin van Antonius weten. Alleen enkele formaliteiten staan een deal met de curatoren in de weg. "Het heeft niet meer te maken met discussiepunten over de zorg", zegt de bestuursvoorzitter.


Lees meer

Flevoland - Uitagenda: Kerstmarkt hier, kerstmarkt daar, kerst overal

12-14-18

Nog heel even wachten en het is weer Kerstmis, dus de kerstmarkten schieten als paddenstoelen uit de grond. Maar er zijn natuurlijk niet alleen maar kerstmarkten. Je kunt ook meedoen aan de Kerstloop of de Rotary Santa Run.

Vrijdag 14 december


Lees meer

Flevoland - Vlees afgeschoten herten gaat naar Amsterdamse wildgroothandel

12-14-18

De Amsterdamse wildgroothandel Pieter van Meel gaat het vlees van de geschoten edelherten uit de Oostvaardersplassen voor consumptie verwerken. Dat maakte Staatsbosbeheer vrijdag bekend. Volgens de organisatie heeft Van Meel veel ervaring heeft met het verwerken van wild.


Lees meer

Lelystad - Boete voor veroorzaker fataal ongeval met landbouwtrekker

12-14-18

De 58-jarige man, die verantwoordelijk is voor een ongeval met een landbouwtrekker in 2016 op de Praamweg, krijgt van de rechtbank in Lelystad een boete van 500 euro. Bij dat ongeluk kwam een 73-jarige fietser om het leven.


Lees meer

Lelystad - Fietspad Houtribweg geopend

12-14-18

Het fietspad dat langs de Houtribweg loopt, is vrijdag geopend. Dat geldt ook voor het fietspad dat naar de IJsselmeerdijk gaat.

Fietsers en bromfietsers kunnen weer van het fietspad gebruikmaken dat van de Overstag tot de Bijlweg loopt. Eerder waren ook al delen van het fietspad geopend.


Lees meer

Rutten - "Poepzuigen vind ik prachtig!"

12-14-18

Aan een buitenweg bij Rutten ligt het bijzondere bedrijf van het echtpaar Dingemans, AlpacaWorld Flevoland. Daar kunnen bezoekers kennis maken met alpaca's en kunnen ook stagiaires terecht die afkomstig zijn van een school voor zeer moeilijk lerende kinderen. Een onderdeel van hun takenpakket is poepzuigen.


Lees meer

Flevoland - Flevoland heeft meeste bibliotheekleden

12-14-18

Flevoland is relatief gezien de provincie met de meeste bibliotheekleden. Dat blijkt uit de Regionale Cultuurindex van de Boekmanstichting, die vrijdag gepubliceerd is. Ondanks de vele leden telt de provincie wel het minst aantal bibliotheken van Nederland.


Lees meer

Almere - Amvest en gemeente tekenen volgende week voor Floriade

12-14-18

Projectontwikkelaar Amvest en de gemeente Almere zetten volgende week donderdag hun handtekening onder de ontwikkelingsovereenkomst van het Floriadeterrein. Dat zegt wethouder Loes Ypma. De gemeenteraad van Almere ging vorige week al akkoord met de deal.


Lees meer

Flevoland - Flevolanders willen versoepeling van hypotheekregels

12-14-18

Bijna de helft van de inwoners van Flevoland wil graag dat de hypotheekregels versoepeld worden, zodat mensen een hogere lening af kunnen sluiten. Dat blijkt uit een onderzoek van Kieskompas in opdracht van LocalFocus onder ruim 2.700 Nederlanders. 


Lees meer

Lelystad - CNV: Curator wil vaker bijeenkomsten met ziekenhuispersoneel

12-13-18

Het personeel van het MC Zuiderzee in Lelystad is donderdagmiddag bijgepraat over de stand van zaken omtrent het faillissement van het ziekenhuis. De curator gaat geregeld een bijeenkomst houden om het personeel in te lichten over de laatste ontwikkelingen. 


Lees meer

Almere - Mogelijk volgend jaar vuurwerkvrije zones bij ziekenhuis en asiel

12-14-18

De kans is groot dat er volgend jaar in Almere een aantal vuurwerkvrije zones wordt aangewezen. De gemeenteraad heeft donderdagavond een motie aangenomen die een grote stap in die richting zet. Zo'n vuurwerkverbod moet gaan gelden voor 'kwetsbare gebieden' zoals bijvoorbeeld de omgeving van het ziekenhuis of dierenasiel. 


Lees meer

Urk - Burgemeester geeft uitnodiging Bibi door in Den Haag

12-13-18

Burgemeester Pieter van Maaren van Urk zal minister Stef Blok van Buitenlandse Zaken laten weten dat zijn gemeente zich openstelt voor de opvang van Asia Bibi. "Dat is de wens van de gemeenteraad en die wens zal ik overbrengen in Den Haag," zei Van Maaren.


Lees meer

Almere - Extra check op gemeentelijke besluiten rond Floriade

12-14-18

Als in de toekomst vergunningen worden afgegeven voor zaken rond de Floriade, dan moet daar een extra check op plaatsvinden. Dat heeft de gemeenteraad donderdagavond besloten, op initiatief van de PVV. 

Ook bij processen die leiden tot aanpassingen van het bestemmingsplan moet een extra controlemoment worden ingebouwd. De maatregel moet voorkomen dat er opnieuw fouten worden gemaakt. In het verleden bleek op verschillende momenten dat in gemeentelijke plannen voor de Floriade fouten zaten die achteraf gerepareerd moesten worden. 


Lees meer



 
U kunt zich indien gewenst weer afmelden.
Afmelden
Bekijk e-mail in browser



© OmroepFlevoland

Email Marketing Powered by Mailchimp