Nieuws van vandaag


Lelystad - Lelystedelingen jagen op zwanenrovers

15-06-19

Een stuk of twintig Lelystedelingen hebben de jacht op zwanendieven geopend. Elke avond patrouilleren ze met auto's door de wijken op zoek naar de boeven. De laatste tijd worden er veel zwanennesten leeggeroofd. Wie er achter zit is niet bekend.


Lees meer

Lelystad - SVL verliest finale nacompetitie

15-06-19

SV Lelystad '67 heeft de finale in de nacompetitie voor een plek in de eerste klasse verloren van vv SVI uit Zwolle. De ploeg van trainer Eric de Jongh verloor de wedstrijd, die gehouden werd op het terrein van VSCO'61 in Oosterwolde, met 2-1.

In de eerste helft werd niet gescoord. In de tweede helft kwam SVI na 55 minuten op voorsprong door een goal van Yoep Kok. In de 66e minuut maakt Dyllan Lanser de gelijkmaker voor SVL. Verder werd er in de tweede helft niet gescoord en dus moest er verlengd worden.


Lees meer

Almere - Eerste editie NK Kersenpitspugen tijdens Floriade Festival

15-06-19

Tijdens het Floriade Festival is voor het eerst het NK Kersenpitspugen georganiseerd op het Stationsplein in Almere Stad.

Na het succes van het Flevolandse kampioenschap heeft de organisatie dit jaar een Nederlands kampioenschap opgezet. Het Flevolandse record stond op 13 meter. Het wereldrecord staat volgens het Guinness Book of Records op 29,12 meter.


Lees meer

Almere - Van Lunteren met Oranje door naar achtste finales WK

15-06-19

Desiree van Lunteren uit Almere heeft met het Nederlands elftal ook de tweede wedstrijd op het WK in Frankrijk gewonnen. De Nederlanders waren met 3-1 te sterk voor Kameroen. Nederland is nu al zeker van een plek in de achtste finales.

Van Lunteren stond net als tijdens de eerste wedstrijd in de basisopstelling van bondscoach Sarina Wiegman. De doelpunten voor Nederland werden gemaakt door Vivianne Miedema (2x) en Dominique Bloodworth.


Lees meer

Urk - Urker Vis Foodfestival trekt 4.500 bezoekers

15-06-19

Het Urker Vis Food Festival heeft zo'n 4.500 bezoekers getrokken. Dat meldt de organisatie. Vorig jaar was de eerste editie van het festival. Toen kwamen rond de 3.000 mensen af op het festival dat twee dagen duurt.

De organisatie hoopte op het dubbele aantal bezoekers van vorig jaar maar dat is dus niet gelukt. Op het festival stonden foodtrucks met allerlei soorten vis en er was live muziek.


Lees meer

Lelystad - Batavia’90 promoveert naar tweede klasse

15-06-19

Batavia’90 uit Lelystad heeft zaterdag de finale van de nacompetitie gewonnen en is gepromoveerd naar de tweede klasse. De ploeg van trainer Michel van Oostrum was op het neutrale terrein van OWIOS in Oldebroek met 3-0 te sterk voor VIOS Vaassen.


Lees meer

Almere - Hortus! Zo gaat de nieuwe Floriadewijk heten

15-06-19

Hortus. Zo moet de toekomstige stadswijk op het Floriadeterrein in Almere gaan heten. Dat heeft wethouder Loes Ypma bekendgemaakt tijdens het Floriade Festival.

Halverwege volgend jaar zullen de eerste woningen verrijzen. Die doen tijdens de Wereldtuinbouwtentoonstelling in 2022 dienst als paviljoen en zullen na de Floriade worden aangeboden als huurwoningen. Voorafgaande aan de Floriade worden er ongeveer 330 woningen gerealiseerd en erna de overige 330.


Lees meer

Zeewolde - Piet van IJzendoorn benoemd tot Ridder

15-06-19

Piet van IJzendoorn uit Zeewolde heeft zaterdag uit handen van burgemeester Gerrit Jan Gorter een koninklijke onderscheiding ontvangen. Van IJzendoorn is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau voor zijn bijdrage aan de ontwikkeling van de alternatieve landbouw en de professionalisering van zorgboerderijen.


Lees meer

Almere - Handboogschutter Elzinga wint brons met Oranje op WK

15-06-19

Handboogschutter Peter Elzinga uit Almere heeft zaterdag bij het WK in Den Bosch met het Nederlands herenteam de bronzen medaille gewonnen. In het centrum van Den Bosch waren de Nederlandse compoundschutters te sterk voor Colombia.

Peter Elzinga schoot in de laatste beslissende beurt de winnende pijl voor Nederland in de roos. De Almeerder was in uitstekende vorm en dat was merkbaar in de hoge scores die hij liet noteren.

In het individuele toernooi was het Elzinga niet gelukt de finales te bereiken. In de voorrondes werd hij daarbij eerder deze week uitgeschakeld door zijn teamgenoot Mike Schloesser.


Lees meer

Lelystad - Veel inwoners willen voor de klas

15-06-19

Meer dan 130 Lelystedelingen hebben zich aangemeld voor de meeloopdag komende donderdag, waarop ze kennis kunnen maken met het vak van leraar. Onderwijswethouder Elly van Wageningen noemt de belangstelling overweldigend.

Ze zegt dat in het tv-programma Over Flevoland Gesproken. Volgens Van Wageningen zijn veel mensen goed gemotiveerd en ze verwacht dat de meeloopdag daadwerkelijk nieuwe leerkrachten oplevert.


Lees meer

Almere - Schoemaker coach dames Almeerse Hockey Club

15-06-19

Harm Schoemaker is met ingang van komend seizoen de nieuwe hoofdcoach van het eerste damesteam van de Almeerse Hockey Club. Hij is de opvolger van Dider Meijer, die begin april op non-actief werd gezet als hoofdverantwoordelijke.

Schoemaker tekent binnenkort een contract voor één seizoen in Almere. In het verleden was hij onder meer coach van de eerste damesploeg van Pinoké, HGC en Amsterdam.


Lees meer

Almere - Gewapende woningoverval Jim Hensonstraat

14-06-19

Meerdere overvallers hebben vrijdagavond rond 20.30 uur een gewapende woningoverval gepleegd.

De overvallers drongen een huis binnen aan de Jim Hensonstraat in Almere. Daarbij raakte niemand gewond.

Of er iets is buitgemaakt is niet bekend. De politie onderzoekt de zaak. Er is voor zover bekend nog niemand aangehouden.


Lees meer

Flevoland - Minder animo voor Almere City Run

15-06-19

De Almere City Run zal zondag flink minder deelnemers trekken dan de editie van vorig jaar. De nieuwe organisatie rekent op ongeveer 2000 hardlopers, tegenover de ruim 3000 deelnemers van vorig jaar. In 2016 deden er nog een record aantal van 3700 atleten mee aan het hardloopevenement.


Lees meer



 
U kunt zich indien gewenst weer afmelden.
Afmelden
Bekijk e-mail in browser



© OmroepFlevoland

Email Marketing Powered by Mailchimp