Nieuws van vandaag


Almere - Man zou een ton hebben binnengehengeld met phishing

16-04-21

Een 21-jarige Almeerder die verdacht wordt van phishing blijft voorlopig vastzitten. De rechtbank Lelystad wees het verzoek van zijn raadsman om de voorlopige hechtenis te schorsen af.

De Almeerder zou eind vorig jaar online meer dan 100.000 euro via cybercrime te hebben verduisterd. De Almeerder verstuurde mails en sms'jes naar derden, waarin stond dat hun inschrijving bij Woningnet verliep. Om die inschrijving te verlengen werden de slachtoffers naar een valse betaallink van de ING bank gelokt. De betaallink was in dit geval een phishinglink waarmee de bankgegevens van de slachtoffers werden verkregen.


Lees meer

Lelystad - D66 wil opheldering over te hoge afvalbergen

16-04-21

D66 in Lelystad wil opheldering van burgemeester en wethouders over de informatievoorziening rondom de vuilstortplaats. Gisteren maakte Omroep Flevoland bekend dat dertien afvalbergen aan de Zeeasterweg hoger zijn dan is toegestaan. De gemeente wist dat, maar deed er de afgelopen weken alles aan om het stil te houden.


Lees meer

Almere - Weken van de waarheid voor Almere City FC

16-04-21

De voetballers van Almere City moeten zaterdagavond de uitwedstrijd tegen Go Ahead Eagles winnen om de nummer 2 van ranglijst De Graafschap in het vizier te houden. Er resten de Almeerders dit seizoen nog vijf wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie en het verschil met de nummer 2 De Graafschap is slechts drie punten. Plek 2 van de ranglijst geeft aan het einde van het seizoen recht op directe promotie naar de eredivisie.


Lees meer

Almere - Honderden bezorgde Almeerders tekenen petitie tegen komst patatfabriek

16-04-21

Bezorgd en verontwaardigd, dat zijn de bewoners in de Almeerse Literatuur- en Muziekwijk. Dinsdag werd aangekondigd dat op een bedrijventerrein in de buurt van hun huizen de patatfabriek Frites van Zuyd zich wil vestigen. Eén van de bewoners in de omliggende wijken is Mirjam van Ouwel. Zij begon een petitie tegen de komst van de industriële patatbakker. Die is inmiddels ruim 500 keer ondertekend.


Lees meer

Almere - Uitzendbureau waarschuwt voor nepvacatures

16-04-21

Uitzendbureau Unique, met het hoofdkantoor in Almere, waarschuwt voor nepvacatures bij GGD'en. Het gaat om vacatures die op vacaturesites zoals Indeed staan.

Mensen die reageerden op die vacature kregen een verzoek terug om 5 euro te betalen en een ID-bewijs en een kopie van bankgegevens te sturen, nadat ze een online sollicitatie hadden gestuurd. De afzenders van dat bericht zeggen, onterecht, dat ze van uitzendbureau Unique te zijn.


Lees meer

Flevoland - Voedselbank Almere heeft tekort aan verse producten

16-04-21

Bij een deel van de Flevolandse voedselbanken is het aantal klanten het afgelopen jaar gestegen. De grootste stijging vond plaats bij Voedselbank Almere met een stijging van ruim 70 procent. Corona lijkt de oorzaak.

Directeur Peter Mons zegt dat Voedselbank Almere alle zeilen moet bijzetten. Sommige producten zijn in de supermarkt van de voedselbank soms niet verkrijgbaar. Zoals bijvoorbeeld melk en vla. Sinds begin deze maand is het mogelijk om online voedsel te doneren.


Lees meer

Urk - Oud-Urker schrijft boek over Urk in WO I

16-04-21

Het boek 'Duivelseiland' van oud-Urker Mandy van Dijk komt binnenkort uit. Het boek heeft als ondertitel 'een interneringskamp, het eiland Urk en de Eerste Wereldoorlog'.

Het boek gaat over kamp Urk, een met prikkeldraad omheinde houten barak, aan de rand van het eiland Urk tijdens de Eerste Wereldoorlog. In het kamp woonden Belgische, Franse en Engelse officieren. Nederland was neutraal en moest volgens het Vredesverdrag van 1907 soldaten interneren die de grens overkwamen. Urk was één van de kampen in Nederland waar soldaten werden geïnterneerd. In Duivelseiland volgt Van Dijk vijf geïnterneerden van het front naar Nederland.


Lees meer

Lelystad - Keeper Leeuwenburgh naar FC Groningen

16-04-21

De Lelystadse doelman Peter Leeuwenburgh is voor twee seizoenen vastgelegd door FC Groningen. De 27-jarige Leeuwenburgh heeft een optie op nog eens twee seizoenen.

De bijna twee meter lange goalie speelt nu nog bij Cape Town City FC, in Zuid-Afrika, maar komt na het seizoen terug naar Nederland.


Lees meer

Flevoland - Tulpenroutes geopend, maar nog weinig bloeiende velden

16-04-21

De tulpenroutes in Noordoostpolder en Oostelijk en Zuidelijk Flevoland zijn vrijdag officieel geopend, maar het aantal bloeiende tulpenvelden is door het koude weer nog beperkt. De voorzitter van de Tulpenroute Noordoostpolder adviseert liefhebbers nog een weekendje te wachten.


Lees meer

Almere - Kruispunten met Hogering na maanden weer open

16-04-21

De kruispunten van de Hollandsedreef en de Botterweg met de Hogering in Almere zijn vrijdagmiddag na maanden weer opengegaan voor het verkeer.

De Hollandsedreef en de Botterweg worden aangesloten op de bypass, een tijdelijke weg naast de Hogering die het verkeer langs de werkzaamheden leidt. Verkeer komend vanaf de Hollandsedreef en de Botterweg kan dan weer de Hogering op rijden. Ook is het weer mogelijk om over te steken van de Hollandsedreef naar de Botterweg (en omgekeerd).


Lees meer

Almere - Wethouder: Hoogte geplande appartementen zeer acceptabel

16-04-21

De hoogte van de geplande appartementen op het dak van supermarkt Vomar in Almere Haven is zeer acceptabel. Dat zei wethouder Hilde van Garderen donderdagavond tijdens een bespreking met de gemeenteraad over het project.

De bedoeling is dat er 23 woningen op het dak van supermarkt Vomar komen. Om de bouwplannen te realiseren wordt de gemeenteraad gevraagd om het bestemmingsplan vast te stellen. Dat maakt het mogelijk om de kantoren die er waren, te vervangen door appartementen. De bouwhoogte speelt daarbij een belangrijke rol. De kantoren die al gesloopt zijn, waren volgens de wethouder ongeveer 12 meter hoog. Van Garderen: "Wat er nu gevraagd wordt, is een maximale hoogte van 13 meter."


Lees meer

Dronten - Einde aan getouwtrek beeld 'De Polderpioniers'

16-04-21

Er is een einde gekomen aan de strijd over de locatie van het beeld 'De Polderpioniers' in Dronten. Bewoners van appartementen aan het Heuvelpark gaan niet meer in verzet tegen het terugplaatsen van het beeld. Afgelopen februari werd het beeld na veel kritiek weer naar De Noord verplaatst.


Lees meer

Emmeloord - "Nee, dit afvoerputje in de Polderfontein is geen steek onder water naar Urk"

16-04-21

De Polderfontein op De Deel in Emmeloord werkt nu ruim een half jaar. De fontein is aangelegd in de vorm van de Noordoostpolder, met Emmeloord in het midden en de elf dorpen eromheen. In Emmeloord komt een grote waterfontein omhoog en op de plek van de dorpen elf kleinere. Maar dat water moet natuurlijk ergens heen en daarom zit er een afvoerputje in het kunstwerk verwerkt. Saillant detail: het zit precies op de plek waar Urk geografisch ligt. En dat steekt bij sommige Urkers.


Lees meer

Zeewolde - MMM-boerderij gaat uitbreiden

16-04-21

De MMM-boerderij in Zeewolde gaat uitbreiden. Op het terrein aan de Gelderseweg komt een nieuw woongebouw met twaalf extra zorgeenheden en een kapschuur. De gemeente heeft ingestemd met de uitbreidingsplannen.

De MMM-boerderij is een woon-werkboerderij voor mensen met een verstandelijke beperking. De zorgboerderij is ontstaan uit een ouderinitiatief van stichting Mensen Met Mogelijkheden.


Lees meer

Flevoland - Steunpakket sport overvraagd, aanvragers op reservelijst

16-04-21

Het steunpakket van 300.000 euro voor de sportsector in Flevoland is nu al helemaal op. Dat meldt Sportservice Flevoland die het geld mag verdelen. Het steunpakket werd in maart beschikbaar gesteld door de provincie als een aanvulling op al bestaande landelijke regelingen.


Lees meer



 
U kunt zich indien gewenst weer afmelden.
Afmelden
Bekijk e-mail in browser



© OmroepFlevoland

Email Marketing Powered by Mailchimp