Nieuws van vandaag


Almere - Voedsel staat centraal in het Floriade Festival

06-16-18

Het stadscentrum van Almere staat dit weekend in het teken van het Floriade Festival. Het thema van dit jaar is "voedsel". Zo staat er op het Forum een kas waar bezoekers leren waar het voedsel vandaan komt. Allerlei initiatieven presenteren zich aan het publiek en laten zien hoe groenten, fruit en kruiden groeien. Bezoekers kunnen ook diverse hapjes gratis proeven.


Lees meer

Urk - Eerste editie Urker Vis Food Festival succes

06-16-18

Tijdens de eerste editie van het Urker Vis Food Festival staat, zoals de naam al doet vermoeden, vis centraal. En dan niet de kibbeling en gebakken zalm, maar speciale visspecialiteiten. 

Denk bijvoorbeeld aan een pannenkoek met zalm, verschillende soorten sushi en friet met kabeljauw en een vissaus. Tijdens de eerste avond van het festival liepen sommige stands zo goed, dat ze al uitverkocht raakten. 


Lees meer

Emmeloord - NK Junioren thuiswedstrijd voor 11 atleten van AVNOP

06-16-18

De atleten van AV NOP genieten van hun thuiswedstrijd in Emmeloord. Op de atletiekbaan aan de Banterweg wordt dit hele weekend het NK Junioren gehouden. 

In totaal komen er 11 atleten van de club in actie:
Rianne Beuling
Jens Dijkstra
Luc Beuckens
Robin Boersma
Julian jansen
Maureen Louws
Hugo van den Berg
Sophie van de Berg
Manon Schoop
Anouk Schoop


Lees meer

Ens - Enser fokcentrum Drentse bolstaart officieel erkend

06-16-18

De fokkerij van Cees de Boer uit Ens is vandaag officieel erkend als fokcentrum door de Stichting Zeldzame Huisdierrassen (SZH). De Ensenaar fokt al dertig jaar met de zeldzame Drentse bolstaart: een oud kippenras zonder staart.

Stichting Zeldzame Huisdierrassen zet zich in om zeldzame rassen te inventariseren en in stand te houden. Het is het eerste fokcentrum dat officieel erkent is door de stichting in Flevoland. Voor de Drentse hoender is dit ook het eerste fokcentrum van Nederland. 


Lees meer

Almere - Doelman Chiel Kramer langer bij Almere City FC

06-16-18

Almere City FC heeft het aflopende contract van keeper Chiel Kramer met één seizoen verlengd. De doelman staat nu onder contract tot en met juni 2019.

Volgens Almere City FC hield Kramer zijn ploeg tijdens de play-offs voor promotie naar de eredivisie veelvuldig op de been. "Kramer heeft laten zien een steady doelman te zijn met een rustige en positieve bijdrage aan het team. Wij zijn blij dat we hem voor Almere City hebben kunnen behouden", aldus technisch directeur Robert Maaskant. 


Lees meer

Almere - De Geus en Pieters blijven Almeerse HC trouw

06-16-18

Hockeyinternationals Jonas de Geus en Terrance Pieters spelen ook komend seizoen in de Hoofdklasse voor de Almeerse Hockey Club. Ondanks verregaande interesse van topclubs heeft het duo besloten hun club trouw te blijven. 

Naast de twee internationals wist de Almeerse Hockey Club ook de contracten van Jong-Oranje spelers Daan Dekker en Daniel de Haan en Amerikaans international Deegan Huisman te verlengen. Hiermee wil de club een volgende stap zetten op het hoogste niveau in Nederland. Daartegenover staat het (tijdelijke) vertrek van Manuel Verga, die komend seizoen uit zal komen voor het Spaanse San Sebastian. 
 
Met een grote kern van eigen jeugdspelers wil Almeerse stapsgewijs zijn positie in de Hoofdklasse versterken. De club wist zich de afgelopen twee seizoenen via de play-outs te handhaven op het hoogste niveau.


Lees meer

Almere - Verslaggever ADW: "binnen enkele seconden werd duidelijk dat ik seks hoorde"

06-16-18

Verslaggever Marcel Beijer van Almere Deze Week hoorde tijdens het vermeende 'broekzakgesprek' met ex-wethouder Tjeerd Herrema gehijg en gekreun. Dat schrijft het Parool. "Eerst dacht ik nog: er is iets met hem, hij is niet goed geworden, maar binnen enkele seconden werd duidelijk dat ik seks hoorde. Ik riep nog: 'Hallo Tjeerd, wat doe je?' Daarna heb ik opgehangen. Ik dacht: gatverdamme, wat is hier aan de hand?", zegt Beijer in de krant.


Lees meer

Emmeloord - Voetbaltoernooi voor terminaal zieke kinderen bij SC Emmeloord

06-16-18

Op sportpark Ervenbos in Emmeloord voetballen zaterdag ruim dertig bedrijven uit de Noordoostpolder voor het goede doel. Het is de negende keer dat 'Scoren tegen Kanker’ wordt georganiseerd op de sportvelden van SC Emmeloord. 

Dit jaar gaat er een deel van de opbrengst naar Stichting Living Memories van Thinka Sanderse. Deze stichting maakt kosteloos audio- en videoportretten voor nabestaanden van kinderen die gaan overlijden aan een ziekte. "Het stemgeluid van je kind, hoe keek hij of zij ook alweer, de lach op het gezicht. Het verdwijnt in de loop van de tijd en als je dat kan terughalen is dat maar al te fijn", sprak Sanderse. 


Lees meer

Flevoland - Brandweer herdenkt omgekomen collega's

06-16-18

Verschillende brandweerkorpsen en -posten in Flevoland hebben vandaag collega's herdacht die omkwamen tijdens de uitoefening van het vak. Dat gebeurt jaarlijks op de derde zaterdag in juni. Ook was er een landelijke herdenking bij het monument in Schaarsbergen. 


Lees meer

Dronten - Roeivereniging RDV'17 houdt eerste training

06-16-18

Roeivereniging RDV '17 heeft afgelopen week voor het eerst in haar bestaan roeitrainingen gegeven op de Lage Vaart. De roeiclub in Dronten werd vorig jaar reeds opgericht, maar het kostte enige tijd om in samenspraak met de gemeente een geschikte plek te vinden. 


Lees meer

Zeewolde - Werkstraf voor aanranden meisjes in de bus

06-16-18

Een man uit Zeewolde die twee meisjes heeft aangerand in de bus, is veroordeeld tot 120 uur werkstraf en een week voorwaardelijke celstraf. Ook moet hij een schadevergoeding van 6000 euro betalen aan één van de slachtoffers. 

De man ging in de bus vlak naast de twee meisjes zitten, terwijl er genoeg plek was in de bus. De verdachte is op bewakingsbeelden te zien, maar daarop is niet te zien dat hij strafbare feiten pleegt. Hijzelf bekent dat hij alleen de bus gebruikte omdat hij naar taalles ging. Volgens zijn OV-chipkaart was hij op het bewuste moment ook ingecheckt in de bus. 


Lees meer

Almere - "Vertrek Herrema droomscenario coalitie"

06-16-18

De Almeerse PVV-leider Toon van Dijk beschouwt het opstappen van PvdA-wethouder Tjeerd Herrema als het gedroomde scenario voor de coalitie. In het tv-programma Over Flevoland Gesproken beweert Van Dijk dat Herrema tijdens de college-onderhandelingen al niet gewenst was als kandidaat-wethouder, en dat de coalitiepartijen de eerste de beste gelegenheid hebben aangegrepen om van hem af te komen.


Lees meer

Flevoland - 500 kilometer fietsen binnen 24 uur voor het goede doel

06-16-18

500 kilometer fietsen in slechts 24 uur. Dat gaan tien Lelystadse wielrenners doen op 23 en 24 juni. Ze doen dan mee aan de Homeride en halen daarmee geld op voor het Ronald McDonald Kinderfonds. Gisteravond was de teampresentatie in restaurant Applaus. Onder toeziend oog van sponsoren, begeleiders, partners en de renners werd bekendgemaakt dat er 15.000 euro is opgehaald aan sponsoring van particulieren, bedrijven uit voornamelijk Lelystad en Lionsclub Lelystad. 


Lees meer

Almere - Keitharo Oosterwolde wint koningsnummer

06-16-18

Keitharo Oosterwolde uit Almere heeft het koningsnummer van het NK Junioren in Emmeloord gewonnen. Hij won de 100 meter in een tijd van 10,68. Dat is de snelste tijd ooit gelopen bij de B-junioren in Nederland. 

Oosterwolde mag 5 juli het EK voor junioren onder de 18 jaar lopen in Gyor. 


Lees meer



 
U kunt zich indien gewenst weer afmelden.
Afmelden
Bekijk e-mail in browser



© OmroepFlevoland

Email Marketing Powered by MailChimp