Nieuws van vandaag


Biddinghuizen - Tweedegraads verbranding na opsteken sigaret met ontsmette handen

16-09-20

"Ik stond in brand en dacht: dit is het einde." Yvette Snoek uit Biddinghuizen is er nog ondersteboven van. Haar hand vloog dinsdagmiddag in brand, nadat ze een sigaret opstak. Vijf minuten daarvoor desinfecteerde de vrouw haar handen met een ontsmettingsmiddel, na een bezoek aan de supermarkt. Behalve haar handen verbrandde ze ook haar voorhoofd en schroeide ze haar haar. Snoek wil anderen waarschuwen voor het brandgevaar van desinfectiemiddelen.


Lees meer

Biddinghuizen - Zweefvliegers houden rekening met einde van club

16-09-20

Ondanks het aanhoudende verzet van Zweefvliegclub Flevo uit Biddinghuizen moeten de leden toch echt op zoek naar een nieuwe plek. De club houdt er serieus rekening mee dat die niet gevonden wordt. Dan zou het zweefvliegen vanaf de Mosselweg stopgezet worden.


Lees meer

Emmeloord - Binnen drie dagen 1300 slaapzakken ingezameld voor Lesbos

16-09-20

De inzameling van slaapzakken die de Emmeloordse Joanne van der Ploeg organiseerde voor vluchtelingen op Lesbos is een succes geworden. Binnen drie dagen lukte het haar om in Emmeloord en Almere het beoogde aantal van 1300 slaapzakken bij elkaar te krijgen.


Lees meer

Emmeloord - Jonge ondernemer op De Deel: "Emmeloord voelt goed!"

16-09-20

"Het pand wordt mooi en Emmeloord voelt goed." Dat zegt de jonge Friese ondernemer die het horecapaviljoen op De Deel gaat uitbaten. De 29-jarige Angela Verbaarschot uit Oosterwolde begint twee horecagelegenheden in het paviljoen dat op dit moment nog wordt gebouwd.


Lees meer

Dronten - Tegenstanders windplan Groen vangen bot bij Raad van State

16-09-20

Tegenstanders van windplan Groen hebben bij de Raad van State geen gehoor gevonden voor hun bezwaren. Bijna alle punten van kritiek zijn ongegrond verklaard door het hoogste rechtsorgaan. Als gevolg van deze uitspraak staat niets het bouwen van het windpark nog in de weg.


Lees meer

Almere - Almeerders veroordeeld voor handel in vals geld

16-09-20

Acht Almeerders die op grote schaal vals geld hebben gemaakt en verhandeld, zijn veroordeeld tot celstraffen van 2 tot 5 jaar. Verder moeten de verdachten van de rechtbank in Lelystad gezamenlijk bijna 600.000 euro terugbetalen. De mannen handelden door heel Europa in vals geld dat verstopt zat tussen wenskaarten in een envelop. De verdachten zijn acht twintigers en een man van 45 jaar oud. De zaak staat ook wel bekend als dossier Tulipa.


Lees meer

Flevoland - RvS: provincie heeft afschieten herten goed onderbouwd

16-09-20

De provincie Flevoland heeft in 2018 terecht besloten dat het aantal edelherten in de Oostvaardersplassen door afschot teruggebracht mocht worden tot 490. Tot dat oordeel is de Raad van State gekomen. Daarmee wordt een eerdere uitspraak van de rechtbank, eind vorig jaar, teruggedraaid.


Lees meer

Lelystad - Uitbreiding Lelystad Airport heeft tot nu toe ruim 214 miljoen euro gekost

16-09-20

Of en wanneer Lelystad Airport open gaat is nog niet besloten, maar de uitbreiding van het vliegveld heeft tot nu toe ruim 214 miljoen euro gekost. Dat blijkt uit uitvoerig onderzoek van Omroep Flevoland en onderzoeksplatform Follow the Money. Het bedrag omvat alle kosten voor bouwprojecten, infrastructuur, maar ook voor onderzoeken en ambtelijke ondersteuning van Rijk, provincie en de gemeente Lelystad.


Lees meer

Almere - Zwaargewonde door ongeluk bij bushalte Parkwijk-West

16-09-20

Een kind is woensdagochtend aangereden door een bus bij halte Parkwijk-West in Almere Stad. Het gaat om een jonge tiener die daarbij zwaargewond raakte en naar het ziekenhuis is afgevoerd. Het meisje was zelf buspassagier.

Er landde een traumahelikopter op de plek van het ongeluk, maar het slachtoffer is met de ambulance meegegaan.


Lees meer

Nagele - Twee inzittenden bestelbusje vluchten weg na ongeluk, onduidelijk waarom

16-09-20

Twee inzittenden van een bestelbus, die woensdagochtend betrokken was bij een eenzijdig ongeluk op de A6 bij Nagele, zijn na het ongeluk weggevlucht. Volgens de politie is nog onduidelijk waarom zij wegrenden.

De bestelbus raakte rond 7:00 uur van de weg en kwam in de middenberm op de kant tot stilstand. Eén inzittende bleef bij het voertuig, twee anderen staken de snelweg over en verstopten zich in de bosjes bij tankstation Han Stijkel. Na een korte zoektocht door de politie werden zij gevonden.[image:https://d16junmm04ri2h.cloudfront.net/image/xlg/pictures/200916_ongeluka6_2_6863885D2A4327BCC12585E500296FFA.jpg]De twee personen bleken gewond te zijn geraakt en zijn meegenomen door de ambulancedienst. De twee zijn niet aangehouden omdat nog niet duidelijk is wat de aanleiding was voor de vluchtpoging. Volgens een politiewoordvoerder was er in ieder geval geen sprake van een achtervolging op het moment van het ongeluk. Er wordt op dit moment verder onderzoek gedaan naar de opmerkelijke actie van het tweetal.


Lees meer

Emmeloord - Oud-Emmeloordse in Californië: bosbranden zorgen voor slechte luchtkwaliteit

16-09-20

Hoesten, traanogen en de lucht die op je keel slaat. Dat krijg je als je naar buiten stapt in Californië in Amerika. De oud-Emmeloordse Eline Millenaar woont sinds een aantal jaar in Amerika en verblijft nu in Redding in Noord-Californië, op ongeveer vier uur rijden van Los Angeles. Bosbranden teisteren sinds enige tijd onder meer de staat Californië.


Lees meer

Noordoostpolder - Zorggroep Oude en Nieuwe Land: sluiting verpleeghuizen was zwaar besluit

16-09-20

"Ik hoorde verhalen van mensen die ziek en stervende waren. Normaal creëer je dan een omgeving waar je afscheid kunt nemen van de kinderen. Dat gebeurde dus niet meer." Albert Hilvers, bestuurder van zorggroep Oude en Nieuwe Land, is dat het meest bijgebleven. Een half jaar na de eerste coronamaatregelen blikken we terug met een aantal Flevolanders die het virus van dichtbij hebben meegemaakt. Medio maart werden verpleeghuizen voor bezoek gesloten vanwege het virus. "Je grijpt in in levens van mensen. Er zijn best heel veel voorbeelden te geven wat dat betekent. Ik hoorde een verhaal van een mevrouw die één keer per jaar de sterfdag van haar man gedenkt. En op die dag komen haar kinderen. Dat ging dus niet."


Lees meer

Lelystad - Waarnemend burgemeester Lelystad wil meer doen dan op de winkel passen

15-09-20

Lelystad is een stad met veel vraagstukken die vragen om ingrijpen en betrokkenheid van de overheid. Dat zegt waarnemend burgemeester Henry Meijdam over zijn nieuwe taak. Meijdam gaat per 1 oktober aan de slag. Hij volgt burgemeester Ina Adema tijdelijk op, die commissaris van de Koning in Noord-Brabrant wordt.


Lees meer

Lelystad - VVD-Kamerlid: kritisch blijven kijken naar verlof tbs'er

15-09-20

Behandelaars van tbs-patiënten zullen nog kritischer moeten gaan kijken wanneer iemand op verlof of proefverlof mag. Dat zegt Tweede Kamerlid van de VVD Jeroen van Wijngaarden.

Aanleiding is de arrestatie van een 37-jarige tbs'er uit de Oostvaarderskliniek in Almere. De man wordt ervan verdacht maandag in Lelystad een vrouw te hebben overvallen en misbruikt. De tbs'er was die dag niet teruggekeerd van zijn verlof.


Lees meer



 
U kunt zich indien gewenst weer afmelden.
Afmelden
Bekijk e-mail in browser



© OmroepFlevoland

Email Marketing Powered by Mailchimp
<