Nieuws van vandaag


Kraggenburg - Kraggenburgers in verzet tegen uitbreidingsplannen Netl

16-09-22

Een groep Kraggenburgers heeft de afgelopen weken 660 handtekeningen opgehaald voor een petitie tegen de uitbereidingsplannen van recreatiebedrijf Netl. Ze maken zich zorgen over een aanvraag van de buitenplaats om vier keer per jaar evenementen te mogen organiseren. Nu wordt alleen muziekfestival Wildeburg er jaarlijks gehouden. Het bestemmingsplan laat nog hooguit één ander evenement toe, en dat wil Netl veranderen.


Lees meer

Lelystad - Man die drie vrouwen aanrandde in trein krijgt celstraf

16-09-22

De rechtbank in Lelystad heeft vrijdag een 24-jarige man veroordeeld tot vijf maanden cel wegens drie aanrandingen. Eén slachtoffer is een machinist die op het station in Lelystad aan het werk was. De andere twee zaten op 12 augustus vorig jaar in de trein tussen Haarlem en Den Helder toen de man hen lastigviel.


Lees meer

Luttelgeest - Orchideeën Hoeve mag zich hofleverancier noemen

16-09-22

De Orchideeën Hoeve in Luttelgeest mag zich vanaf vrijdag hofleverancier noemen. Dankzij een koninklijk besluit mag het junglepark de komende 25 jaar het predicaat hofleverancier en het koninklijke wapen voeren.

Het predicaat wordt door de koning toegekend aan kleine en middelgrote Nederlandse ondernemingen die een vooraanstaande plaats innemen in de regio en in de branche. Het bedrijf moet minimaal 100 jaar oud zijn en ook moeten de ondernemers van onbesproken gedrag zijn.


Lees meer

Lelystad - Nationale Sportweek officieel geopend bij Porteum

16-09-22

Olympisch schaatskampioen Jorien ter Mors gaf vrijdag op het schoolplein van Porteum het startschot voor de Nationale Sportweek. De komende week worden er in het hele land sportactiviteiten georganiseerd, met als doel om mensen in beweging te krijgen. Bij Porteum is er een sportmarkt gehouden: leerlingen kunnen op en rond het schoolplein nieuwe sporten uitproberen.


Lees meer

Zeewolde - 'Waterstof is beste oplossing voor Zeewolde'

16-09-22

In Zeewolde kijkt het college van burgemeester en wethouders naar alternatieven voor aardgas om bestaande woningen mee te verwarmen. Maar er wordt niet serieus gekeken naar waterstof als alternatief, vindt Rob van der Laan van bewonersgroep 'Waterstof in Zeewolde'. Hij spreekt namens 72 inwoners.


Lees meer

Flevoland - CDA: 'pas buslijn 143 aan vanwege problemen op spoor'

16-09-22

CDA Flevoland roept het provinciebestuur op om de bus die tussen Kampen en Dronten rijdt, tijdelijk ook te laten doorrijden naar Lelystad. Dat is volgens de partij nodig omdat de treinen tussen Lelystad en Dronten in ieder geval tot halverwege december niet rijden. De NS zet vervangend busvervoer in, maar reizigers moesten donderdagavond urenlang wachten op vervoer.


Lees meer

Dronten - Dronten kan 'meest hondvriendelijke' gemeente van Nederland worden

16-09-22

De gemeente Dronten is één van de drie genomineerden voor een nieuwe prijs, die van de meest hondvriendelijke gemeente van Nederland. De prijs is in het leven geroepen door de Koninklijke Hondenbescherming en de Raad van Beheer op Kynologisch Gebied in Nederland.


Lees meer

Dronten - Dronten pakt openbaar drugs- en lachgasgebruik aan

16-09-22

De gemeente Dronten komt met een aanpak voor de openbare handel en het gebruik van lachgas en marihuana. Dat kondigt burgemeester Gebben aan. Volgens Gebben zorgen drugs en lachgas voor overlast bij het station, in het Wisentbos en bij sporthal De Landing in Dronten.


Lees meer

Biddinghuizen - 'Opwindend' onderzoek op Lowlands wint prestigieuze prijs

16-09-22

Een opmerkelijk onderzoek op Lowlands heeft een prestigieuze prijs gewonnen. Leidse onderzoekers probeerden in Biddinghuizen de opwinding tussen datende festivalbezoekers vast te leggen. Dat onderzoek is beloond met de zogenoemde Ig Nobelprijs.

Psychologe Mariska Kret van de Universiteit van Leiden ontdekte tijdens het festival dat aantrekkingskracht en opwinding tussen jongeren is af te lezen aan het gelijk lopen van hun hartslag. Steeg de hartslag van de één, dan steeg de hartslag van de ander ook.


Lees meer

Flevoland - NS: 'Problemen met busvervoer Lelystad-Dronten lossen we op'

16-09-22

De problemen met het vervangende busvervoer tussen Lelystad en Dronten moeten volgende week zijn opgelost. Dat zegt de NS. Reizigers moesten donderdagavond tot twee en een half uur wachten op een bus. Dat was vooraf niet zo afgesproken met de busmaatschappijen, laat de NS weten. "We zijn nu in gesprek met de busleverancier om de onderste steen boven te krijgen", aldus woordvoerder Elvira van der Vis.


Lees meer

Flevoland - Instanties zijn het eens: vooroevers gaan IJsselmeerdijk in de toekomst beschermen

16-09-22

De versterking van de IJsselmeerdijk tussen Lelystad en de Ketelbrug gaat gebeuren in de vorm van vooroevers. Daarvoor hebben de zes betrokken instanties een intentieovereenkomst gesloten. De vooroevers komen in plaats van de klassieke dijkverhoging en -verzwaring.


Lees meer

Flevoland - Man sloopt politiewagen en cellen om niet op straat te slapen

16-09-22

Een 27-jarige man die in juni bij verschillende gelegenheden in Lelystad en Almere een politieauto en meerdere politiecellen vernielde, wilde zo voorkomen dat hij op straat moest slapen. Dat zei hij vrijdag bij de politierechter in Lelystad. Hij vertelde dat hij na een verbroken relatie op straat stond en geen adres had om te overnachten.


Lees meer

Almere - Almeerder opgepakt voor drugshandel, luxe bezittingen in beslag genomen

16-09-22

De politie heeft onlangs een 26-jarige Almeerder aangehouden voor het bezit van en de handel in drugs. Ook had hij voor tienduizenden euro's aan luxe artikelen in huis. De politie vermoedt dat deze allemaal met crimineel geld zijn aangeschaft.

De Almeerse man werd op 5 september opgepakt tijdens een onderzoek naar de handel in verdovende middelen. Bij het doorzoeken van zijn woning trof de politie onder meer 4MMC, XTC, hennep en hasj aan. Ook werd er munitie gevonden.


Lees meer

Lelystad - 'Geen hardrijders door Buitenplaats’

16-09-22

Er is geen sprake van te snel rijdend verkeer in de Buitenplaats, een straat in Lelystad. Bovendien liggen de drempels in de wijk op de juiste plaats. Dat antwoordt het college van burgemeester en wethouders op vragen van de InwonersPartij.

De gemeente wil wel kijken of de drempels niet zijn verzakt en daarom niet meer voldoen aan de eisen die er aan worden gesteld. Daarnaast wil men in overleg met omwonenden over de plaatsing van een zogenaamd ‘smileybord’, waarbij automobilisten op hun snelheid wordt gewezen.


Lees meer

Dronten - 'COA ziet dat Dronten stevige bijdrage levert in aanpak asielcrisis'

16-09-22

De gemeente Dronten biedt met het toestaan van 300 extra asielzoekers in het azc een stevige bijdrage aan het oplossen van de asielcrisis. Dat antwoordt het college van B en W op vragen van de VVD. Volgens het college wordt die opvatting ook gedeeld door het COA.


Lees meer



 
U kunt zich indien gewenst weer afmelden.
Afmelden
Bekijk e-mail in browser



© OmroepFlevoland

Email Marketing Powered by Mailchimp