Nieuws van vandaag


Almere - 'Moeder en kind waren in huis waar explosief Poort afging'

16-12-23

De buren trillen nog na als het gaat over het explosief dat afgelopen nacht is afgegaan aan het Freyjaplantsoen in Almere Poort. Op het moment van de knal rond 00.45 uur waren een moeder en kind in het huis, vertelt een buurman. De politie heeft het alleen over twee mensen die aanwezig waren. Niemand raakte gewond.

Burgemeester Hein van der Loo heeft de woning gesloten na deze knal, waardoor twintig woningen werden ontruimd. De bewoners zijn opgevangen en flink geschrokken.

'Tape en koperdraad'
"Ik kwam net terug van vrienden toen ik een hele felle flits mijn kamer binnen zag komen", vertelt één van de buren later deze zaterdag. Hij vervolgt: "ik hoorde een knal en het was meteen duidelijk dat het geen vuurwerk of iets in die richting was".

Het lijkt erop dat er opzettelijk een explosief is gebruikt, waardoor er brand ontstond, meldt de politie. "Toen ik naar de deur keek zag ik iets met tape liggen en koperdraad", aldus de buurman. Volgens hem is de buurvrouw voor wiens deur het gebeurde flink geschrokken, zij was namelijk alleen met haar kind in het huis aanwezig.

'Onacceptabel'
De woning is voor twee weken verzegeld. "Dit geweld is onacceptabel. De kans op herhaling wil ik zo veel mogelijk voorkomen", zegt Van der Loo. De gemeente gaat kijken of verdere maatregelen nodig zijn.


Lees meer

Flevoland - Defensie lonkt naar Flevoland voor kazerne en drones

16-12-23

Het ministerie van Defensie onthult ambitieuze plannen voor de toekomst waarbij Flevoland nadrukkelijk in beeld komt. Zo is Marknesse een optie geworden voor het stationeren van legerdrones, Dronten voor een munitieopslag en heeft Defensie Zeewolde nog steeds op het oog voor een nieuwe militaire kazerne.

Een definitief plan is er nog niet. Toch staat vast dat er in de komende jaren aanzienlijk geïnvesteerd zal worden in het versterken van de krijgsmacht. Daarvoor zijn onder andere opslaglocaties nodig en oefenterreinen.

Superkazerne
De voorlopige voorkeurslocatie voor de militaire kazerne is nog steeds tussen Zeewolde en Nijkerk. Er zijn verder nog drie opties in Flevoland, nog twee in Zeewolde en één in Dronten. Het gaat om de Gooiseweg, Spiekweg en Oosterweg in Zeewolde en een locatie ten noorden van Biddinghuizen.[image:https://d5ms27yy6exnf.cloudfront.net/pictures/221206_kazerne_gebied_4C7A3D3639D9650BC12589110031474F.jpg]

Dat heeft de staatssecretaris van Defensie bekendgemaakt in een rapportage. Dit rapport is een aanloop naar het onderzoek waarin gekeken gaat worden of de plannen goed passen op de geplande plekken. Wat daar uitkomt, bepaalt voor een deel welke keuzes er uiteindelijk gemaakt worden.

Op het rapport kan tot en met 12 februari door iedereen worden gereageerd. De gemeente Zeewolde roept inwoners en ondernemers op gebruik te maken van die mogelijkheid.

Drones
Defensie geeft in het rapport aan dat drones een belangrijke rol gaan spelen. Daarvoor wordt onderzocht of zogenoemde cargodrones gestationeerd kunnen worden in Marknesse. Dat zijn drones die helpen bij de bevoorrading van de troepen. Defensie wil daarvoor aansluiten bij het Multimediaal Infrastructuur Testcentrum (MITC) naast het Waterloopbos, zoals eerder bekend werd.[image:https://d5ms27yy6exnf.cloudfront.net/pictures/Megadrone2_E7C093964390AE9DC1258A87003A519F.jpg]

Ook is er wens voor een grote locatie om munitie op te slaan. Daarvoor worden zeven locaties onderzocht. In de provincie zijn dat er twee. Het gaat om Roggebot en Biddinghuizen in de gemeente Dronten.

Om zo lang mogelijk ongezien te blijven in de lucht wil Defensie ook meer oefengebieden aanwijzen voor laagvliegen. Er wordt onder andere gekeken of dat kan in een gebied bij Urk en de zuidkant van de Noordoostpolder.


Lees meer

Emmeloord - Vrachtwagenchauffeur aangehouden na aanrijden kind (5) dat weg overstak

16-12-23

Na een aanrijding op de Amsterdamweg in Emmeloord is een 76-jarige man aangehouden. Het ongeluk gebeurde vrijdag rond 17:00 uur, een 5-jarig kind werd daarbij aangereden. Het jongetje is na het ongeluk met spoed door een ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

De vrachtwagenchauffeur is na het ongeluk doorgereden, maar later in de avond toch aangehouden. De man zit nog steeds vast. De politie zegt dat het kind overstak met zijn moeder en de bestuurder vermoedelijk het rode licht had genegeerd.

De politie doet verder onderzoek naar het incident. Hoe het nu met het gewond geraakte kind gaat is niet bekend.


Lees meer

Noordoostpolder - Op dit stukje Flevoland woonden honderden mensen, nu ligt er alleen gras

16-12-23

Tegenwoordig kun je heel makkelijk naar Schokland rijden of fietsen en daar genieten van het prachtige uitzicht. Vroeger was Schokland een eiland, met levendige handel. Al was het leven er zeker niet altijd makkelijk. In dit artikel lees je hoe het oorspronkelijke dorp Emmeloord veranderde in een stuk grasland, maar hoe de naam Emmeloord nu nog steeds voor herkenbaarheid in de polder zorgt. 

[info]In het tv-programma Tot op de Bodem onderzoeken Jaap van den Biesen & Marvin Hop waarom dingen in Flevoland zijn zoals ze zijn. Want: Is hier niet over elke centimeter nagedacht?[/info]

Bekijk hier de aflevering van Tot op de Bodem over Oud-Emmeloord: [Youtube:https://youtu.be/YsEGbVZ9G3A]

Vroege bewoning
De omgeving van Schokland was aanvankelijk een moerassig veengebied, met her en der een heuvel. Maar het water van de Zuiderzee rukte op en sloeg delen van het land weg. En zo ontstond rond 1450 in de Zuiderzee het eiland Schokland. 

Schokland was verdeeld in twee delen: Het protestantse Ens en het katholieke Emmeloord. Opvallend was dat Ens behoorde tot Overijssel, terwijl Emmeloord onder het gewest Holland viel.

Terpen
De Zuiderzee was soms erg woest, waardoor grote delen van het eiland werden weggeslagen. Bewoners gingen daarom gebieden ophogen en zo ontstonden er terpen. "Op een gegeven moment zijn alle inwoners samen gekomen en hebben ze één grote terp aangelegd. Dat werd het eerste Emmeloord", weet Yftinus van Popta. Hij is maritiem archeoloog, verbonden aan de Rijksuniversiteit Groningen. 

Dit is een kaart van Schokland uit 1811, met rechtsonder Oud-Emmeloord:[image:https://www.omroepflevoland.nl/image/xlg/pictures/231213_OE_1_4546447827EB6BFFC1258A840050A893.jpg]Oud-Emmeloord was één van de armste plekken in Nederland. Rond 1700 was het eiland zo klein geworden dat er geen landbouw meer mogelijk was. Ook dieren houden werd moeilijk op het eiland. Inwoners gingen zich daarom steeds meer richten op visserij.

Maar ook dit leverde niet de gewenste inkomsten op. "Een onderwijzer en een pastoor van Oud-Emmeloord kwamen tot de conclusie dat de toestand op het eiland onhoudbaar was geworden.", vertelt Theo Grootjen van de Schokkervereniging. Deze vereniging is opgericht om de geschiedenis van Schokland en van haar bewoners en nazaten te bevorderen en in stand te houden.

[info]Emelwerth, Emeloirt, Emmeloord
Er was dus honderden jaren geleden al een 'Emmeloord' in het gebied waar nu de Noordoostpolder is. Maar de naam werd aanvankelijk wel heel anders geschreven. Eerst heette het dorpje Emelwerth. Eém betekent 'natuurlijk waterverloop' en duidt op de aanwezigheid van een rivier zoals bijvoorbeeld de Eem. Werth staat voor 'terp'.

De naam veranderde vervolgens langzaam in Emeloirt. Oirt betekent punt. De verandering van Werth naar Oirt had waarschijnlijk te maken met de geleidelijke afbrokkeling van het eiland.[/info]

Ontruiming
Koning Willem de derde gaf uiteindelijk opdracht om Schokland en daarmee ook Oud-Emmeloord definitief te ontruimen. Op 16 december 1858 werd de Wet tot ontruiming van Schokland aangekondigd in de Staatscourant. Op 1 juli 1859 moesten de inwoners definitief vertrekken. Hun huis moesten ze afbreken, om te voorkomen dat ze later zouden terugkeren.

Op de laatste boten die die dag vertrokken, zaten ook de voorouders van Theo Grootjen. "De voorwaarde was: Vertrek. Neem je afgebroken huis mee. En kom nooit meer terug."

Dit zijn foto's van een nog niet ingepolderd Oud-Emmeloord tussen 1900 en 1920:[Carousel:mbc_3649734840-49602-18815-39864-432883241434400][info]Wist je dat?
Schokland werd in 1811 een zelfstandige gemeente. Nederland werd op dat moment geregeerd door de Fransen. En die besloten onder meer het gemeentelijk systeem om te gooien. Tussen 1811 en 1859 zijn er in totaal drie burgemeesters geweest op het eiland.
1811 - 1827 Lucas Siedel
1828 - 1831 Hendrik August Willem Streithorst
1831 - 1859 Gerrit Jan Gillot[/info]

Het leven op Oud-Emmeloord
Theo Grootjen van de Schokkervereniging weet te vertellen dat het leven op Oud-Emmeloord erg zwaar was. Dit kwam vooral door de armoede en de constante dreiging van de zee. Er is veel bekend over hoe en waar de mensen destijds leefden. Dat komt doordat het pas opgerichte Kadaster (1832) ook vroeger alles al goed in kaart bracht.

Zo staat er per huis geschreven wie waar woonde. Er was op Schokland een gemeentehuis, een school, een bakker, een begraafplaats en een kerk met pastorie. De voorouders van Theo woonden op 'perceel 70', het meest noordelijke huisje op Emmeloord.

Dit is een kaart van waar Oud-Emmeloord ligt op basis van de huidige kaart:[image:https://d5ms27yy6exnf.cloudfront.net/pictures/231213_Oudbouw_Schokland_Marvin_Hop_1920_1080_zonder_naam_EE4BED18D82EC09EC1258A850053FE5F.jpg][info]Ben je benieuwd wie waar woonde op Oud-Emmeloord? Waar de school stond en de kerk? Kijk dan op deze link voor een gedetailleerde kaart. [/info]

Volgens Grootjen woonden mensen in kleine huisjes, dicht op elkaar. "Boven hingen dan de vissersnetten te drogen. Er werd vis gegeten, of voedsel dat naar het eiland werd gebracht. De mensen waren arm. Ze hadden gewoon bijna niks."

Tegeltjeswijsheden
Schokkers waren wel heel zuinig op hun schaarse bezittingen, weten ze in het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen. Daar liggen verschillende voorwerpen die van het eiland afkomstig zijn. Daarbij zijn ook tegels met teksten. Conservator Laura Roscam Abbing legt uit: "Deze tegels komen van een schouw van een woning die eerst op Schokland stond. Daarna werd die in zijn geheel opnieuw opgebouwd in Kampen. Nu staat het huis hier in het museum."

Volgens de conservator waren de tegels voor de Schokkers erg belangrijk. "De schouw was het middelpunt van het huis. Daar kregen ze warmte vandaan. Hij was mooi versierd en die tegels geven aan wat mensen destijds belangrijk vonden". Veel teksten op de tegels gaan over de visserij en het geloof. 

In 1942 viel de Noordoostpolder droog. Daarmee werd ook Schokland onderdeel van de nieuwe polder. In 1995 werd het als eerste Nederlandse monument op de werelderfgoedlijst van UNESCO gezet. Schokland staat daarmee symbool van de strijd van de Nederlander tegen het water.

Nog niet uitgelezen? Bekijk dan deze artikelen eens:

Nog niet uitgekeken? Kijk hier de aflevering over Hollywood in de polder terug:

[Youtube:https://www.youtube.com/watch?v=JSg1AhkAuOk]


Lees meer

Lelystad - Kerstwensen: van boodschap voor overledene tot roep om buurtsuper

16-12-23

Van een persoonlijke herinnering tot een oproep aan de gemeente. Inwoners van Lelystad Haven hingen kerstwensen op. En wat blijkt: ze willen weer een supermarkt in hun wijk. Dat blijkt althans uit de vele kerstkaartjes met die wens die zaterdag in de kerstboom bij Wijkcentrum De Windhoek werden opgehangen.

Buurtbewoners konden vandaag een kerstwens op een kaart schrijven en die kaart dan in een grote kerstboom voor het wijkgebouw hangen. "Mensen mogen een wens invullen voor hun dierbaren", vertelt organisator Alexander Snijder. "Voor iemand die ze verloren zijn maar ook voor hun kat of hond of vogel."[image:https://d5ms27yy6exnf.cloudfront.net/pictures/231216kerstboomwensen47_BEC157943E338F98C1258A87004BE950.jpg]

Een jonge vrouw heeft net een kaart beschreven voor haar oma. "Die is afgelopen jaar overleden. Ze is nu bij mijn moeder die twee jaar geleden overleed en mijn opa die er al heel lang niet meer is. Nu zijn ze weer samen", zegt ze. Op een andere kaart staat een wens voor Lelystedelingen. "Ik heb geschreven dat ik hoop dat mensen in Lelystad Haven elkaar echt gaan zien en ontmoeten."

Buurtsuper
Op veel kaarten staat ook de wens voor een buurtsupermarkt. "Daar kwam je elkaar tegen." zegt een mevrouw. "Het is een ontzettend gemis." Voor een andere inwoner van Lelystad Haven hoeft een supermarkt niet zo. "We wensen iedereen gewoon een heel goed gezond 2024 en een supermarkt dat is van veel minder waarde." Maar de wens voor een supermarkt wordt toch ook breed gedragen blijkt uit de vele kaartjes in de kerstboom. Organisator Snijder gaat die boodschap doorgeven aan de gemeente. "Ik zorg er voor dat alle kaartjes keurig naar de wethouder of burgemeester gebracht worden."[image:https://d5ms27yy6exnf.cloudfront.net/pictures/231216kerstboomwensen52_361219E523080D5AC1258A87004B9EA3.jpg]


Lees meer

Urk - SV Urk met kater winterstop in na verlies bij DOVO

16-12-23

SV Urk heeft de laatste competitiewedstrijd van dit kalenderjaar verloren. Op bezoek bij DOVO in Veenendaal ging de ploeg van trainer Peter Wesselink zaterdagmiddag met 3-0 onderuit.

De Urkers verzuimden in het eerste kwart van de wedstrijd op voorsprong te komen. Zo schoot Lucas Schraal in kansrijke positie de bal op de lat. Aan de andere kant was DOVO een stuk effectiever. Lars Rebergen en Nick Hak wisten binnen zes minuten beiden te scoren.

Dertiende
Met een dubbele wissel probeerde Urk na rust de wedstrijd om te draaien. Maar al snel viel een van die wissels, Lucas Nagel, al geblesseerd uit. Vlak daarna gooide Mohamed El Kharbachi met de 3-0 het duel in het slot.

Urk gaat als nummer dertien van de derde divisie de winterstop in, met twintig punten uit zeventien duels.


Lees meer

Urk - Oud-Urker Iede maakt naam in uitvaartwereld: 'Laten zien hoe mooi afscheid óók kan zijn'

16-12-23

Hoewel hij groot werd in de Urker traditie met traditionele begrafenissen en kerkdiensten, weet oud-Urker Iede Hoorn nu zeer gevarieerde uitvaarten te verzorgen.

Dat blijkt uit verhalen en foto's die hij heeft gebundeld in zijn boek "Leven met de dood, verhalen van een uitvaartverzorger". De foto's verschenen eerder op zijn Instagram-account. Hij sprak erover in Het Gesprek.

Pas nadat hij negen jaar als steward in de luchtvaart had gewerkt, ging Hoorn aan het werk als uitvaartverzorger. Eerst in de leer bij een bedrijf, later voor zichzelf.

Kist
Maar de gedachte om in deze branche te gaan werken, had misschien al een zaadje geplant toen de kleine Iede van z'n moeder naar zíjn overleden overgrootmoeder moest kijken in een openstaande kist aan het einde van de gang: "Wat is dat toch met de dood? Het intrigeerde me als klein mannetje al." Ook weet Hoorn zich nog levendig een excursie naar het uitvaartcentrum op Urk te herinneren, die was georganiseerd vanuit de basisschool: "We kregen een rondleiding. Ik vond dat zo interessant."

Na zijn luchtvaarttijd kwam toch die uitvaartwereld weer op z'n pad. Via een stage in het ziekenhuis kwam hij in contact met een uitvaartverzorgster. "Toen dacht ik: dit past bij mij. Door met haar mee te kijken... wat gaaf! Daar heb ik ook twee niet-traditionele uitvaarten meegemaakt. Eén vanuit de kroeg en de ander in de buitenlucht. Met livemuziek." Daar heeft hij een jaar gewerkt. Daarna begon hij zijn eigen bedrijf.[instagram:https://www.instagram.com/reel/Cpw0mdID8E3/?utm_source=ig_web_copy_link&igshid=MzRlODBiNWFlZA==]Instagram
In zijn boek is elke uitvaart toegesneden op de overledene, hoewel Hoorn bij de start van zijn bedrijf nog dacht: 'Laat mij maar die traditionele begrafenissen doen'. Het boek is trouwens een idee van de uitgever die de fotoverslagen van Hoorns uitvaarten op Instagram zag.[instagram:https://www.instagram.com/reel/CuHfDnRoUN-/?utm_source=ig_web_copy_link&igshid=MzRlODBiNWFlZA==]Nabestaanden gaven hun toestemming tot publicatie op Instagram en in het boek, omdat zij net als Hoorn vinden dat de dood bespreekbaar moet zijn. "De families willen laten zien hoe mooi de uitvaart was. Dit is ook hoe een afscheid kan zijn, ondanks het verdriet."


Lees meer

Lelystad - Woning in de Kempenaar gesloten na explosie

16-12-23

Een woning in de Kempenaar in Lelystad is door waarnemend burgemeester Ineke Bakker gesloten na een explosie. Dat meldt de wijkagent van Bolderwijk. De ontploffing was in de nacht van donderdag op vrijdag.

Volgens de agent wordt de situatie in samenwerking met de gemeente Lelystad beoordeeld. "Belangrijk is dat de rust terugkeert in de wijk", aldus de wijkagent.

Door de explosie zijn de voordeur en de ramen van de woning beschadigd. Verder raakte niemand gewond. De politie doet momenteel nog verder onderzoek naar de zaak.


Lees meer

Almere - Twintig woningen in Poort ontruimd na knal, inmiddels weer vrijgegeven

16-12-23

De hulpdiensten hebben vannacht twintig woningen ontruimd in Almere Poort. Dat gebeurde nadat er een enorme knal plaatsvond bij een woning aan het Freyjaplantsoen. De bewoners zijn opgevangen in de brandweerkazerne in diezelfde wijk. Ook zijn er omwonenden die zelf onderdak hebben geregeld bij familie of vrienden.

De explosie vond rond 00.45 uur plaats bij een woning. Op dat moment waren er volgens de politie twee mensen in dat huis aanwezig. Niemand raakte gewond.

Verdachte situatie
Specialisten van opsporing en op het gebied van explosieven kwamen ter plaatse voor onderzoek. Omdat er sprake was van een verdachte situatie en verder onderzoek nodig was, moesten uit voorzorg de woningen ontruimd worden. 

Er ontstond veel rook in het huis. De schade lijkt mee te vallen. Er is alleen schade in de hal en aan de voordeur. 

Nog veel onduidelijk
De politie meldt zaterdagochtend dat het nog niet duidelijk is wat er precies is gebeurd. De woningen zijn rond 06.00 uur in de ochtend weer vrijgegeven. Ook het huis waar de explosie plaatsvond.

Burgemeester Hein van der Loo heeft vannacht een bezoek gebracht aan de omwonenden, die opgevangen zaten in de brandweerkazerne. De burgemeester noemt het geweld onacceptabel en dankt de hulpdiensten.[Carousel:mbc_6500051149-38060-18682-49063-66225894535861]
Zevende maand op rij
Het is de zevende maand op rij dat er een explosie plaatsvindt bij een woning in Almere. Dat begon in juni aan de Hoopstraat in de Oostvaardersbuurt. Toen ging de politie uit van een vuurwerkbom.

Daarna volgden ook nog andere wijken. Begin deze maand was er ook nog een incident aan de Kornwierde in Almere Haven. Daar ging een brandbom af bij een woning. De gemeente stelde daarom tijdelijk cameratoezicht in voor een periode van drie maanden.

Op dit moment geldt er op zes locaties in de stad cameratoezicht.

[oproep]Lees hier onze verdere berichtgeving over explosies in Almere[/oproep]


Lees meer

Almere - Almeerder met drie tassen vals geld veroordeeld tot taakstraf

15-12-23

Een 25-jarige man uit Almere is vrijdag veroordeeld tot een taakstraf van 140 uur voor het hebben van vals geld en spullen om vals geld te maken. Met de spullen zou de man zo'n 25.000 aan valse euro's kunnen maken. De zaak speelt al sinds 2019, maar is lang op de plank blijven liggen.

Toen de begeleiding van het beschermd wonen traject waar de Almeerder verbleef zijn kamer onderzocht, werden drie tassen gevonden met vals geld. Daar zaten onder meer dertig valse biljetten van vijftig euro en acht van twintig euro in. Ook zaten er spullen in om vals geld te maken, zoals papier, stanleymessen, hologrammen, linialen en zo'n 300 vellen met afdrukken van vijftig, twintig en tien euro.

Een medeverdachte is al eerder veroordeeld tot een taakstraf van 200 uur. Hij zou de eigenaar zijn van de drie tassen die gevonden werden.

'Geld was voor clip'
Bij de politie verklaarde de 25-jarige dat hij een videoclip wilde opnemen en dat hij daar vals geld voor nodig had. Twee weken geleden ontkende hij dat voor de rechter. Volgens hem is hij onder druk gezet door de politie.

In het vonnis schrijft de rechtbank dat zij geen geloof hecht aan die verklaring: "Het politieverhoor heeft in alle rust plaatsgevonden. Dat hij het vals geld alleen voor een videoclip had, is ongeloofwaardig."

Wel houdt zij er in het vonnis rekening mee dat de Almeerder kwetsbaar is en leeft met een zorgmachtiging, waarmee hij verplichte zorg krijgt. Om die reden, en het lang laten liggen van de zaak, is een taakstraf opgelegd, zoals ook geëist werd.


Lees meer

Lelystad - Lelystadse politiek wil geen uitbreiding stortplaats en voelt zich gepasseerd

15-12-23

Burgemeester en wethouders van Lelystad moeten er alles aan doen om de uitbreiding van de stortplaats van het bedrijf Afvalzorg aan de Zeeasterweg tegen te houden. Dat vindt een meerderheid van de gemeenteraad.

De raad vindt het ook gek dat Afvalzorg al met omwonenden spreekt over hun zorgen en wensen, terwijl de uitbreiding van de stortplaats nog niet met de politiek is afgestemd.

De hoogte in
Afvalzorg wil zijn stortplaats de komende 20 jaar fors uitbreiden. De bergen afval op het terrein zouden daardoor tot 35 meter hoog kunnen worden. Het CDA en de VVD noemen dit onwenselijk. Ze stellen dat de stortplaats nu al veel overlast geeft. Ze willen dit niet erger maken. Het voorkomen van de uitbreiding zou ook bij afspraken in het raadsakkoord passen.

Het CDA en de VVD hebben een motie opgesteld waarin ze beschrijven hoe de gemeente met de uitbreidingsplannen zou moeten omgaan. Over de motie wordt komende dinsdag gestemd, maar dankzij de steun van D66, ChristenUnie, Mooi Lelystad, de Inwonerspartij, Forum voor Democratie, de PVV en GroenLinks wordt deze bijna zeker aangenomen.[image:https://d5ms27yy6exnf.cloudfront.net/pictures/231214afvalzorg5_2D995D5FCB790838C1258A8400830C21.jpg]Gemeente moet Rijk op andere gedachten brengen
De lokale politiek heeft de hoop gevestigd op de gesprekken die de gemeente nog met het Rijk moet voeren over de uitbreiding. Het stadsbestuur zou daarin de zorgen en standpunten uit Lelystad moeten overbrengen.

De vuilstort in Lelystad wordt onder meer uitgebreid omdat stortplaatsen elders in het land niet meer mogen groeien. De Lelystadse politiek vindt dat nog eens gekeken moet worden of dat echt niet kan.

Lelystad kan de uitbreiding formeel niet tegenhouden. Mocht de vergunning voor de uitbreiding geweigerd worden, dan kan de minister dit besluit vernietigen en komt de uitbreiding er alsnog.


Lees meer



 
U kunt zich indien gewenst weer afmelden.
Afmelden
Bekijk e-mail in browser



© OmroepFlevoland

Email Marketing Powered by Mailchimp