Nieuws van vandaag


Almere - Nog geen concrete maatregelen tegen motorclub Satudarah

06-18-18

De gemeente Almere kan nog niet zeggen of er concrete maatregelen genomen worden tegen motorclub Satudarah. Dat laat een woordvoerder weten.

De motorclub is maandag door de civiele rechter in Den Haag verboden en ontbonden. Het verbod betekent in de praktijk onder meer dat het Satudarah-logo is verboden, dat leden niet meer bijeen mogen komen in clubhuizen en dat zij hun Satudarah-hesjes niet meer mogen dragen. Volgens de rechter handelt de motorclub in strijd met de openbare orde en is Satudarah ontwrichtend voor de samenleving. 


Lees meer

Flevoland - Populatie Aziatische bosmug groeit

06-18-18

De populatie van de Aziatische Bosmug neemt toe. In 2017 werd het insect zo'n 11.000 keer gesignaleerd in Flevoland. In de twee jaren ervoor werden erbij elkaar opgeteld zo'n 13.000 bosmuggen gezien. Waarom de populatie groeit, kan de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit niet zeggen.


Lees meer

Almere - Van Lunteren van Ajax naar SC Freiburg

06-18-18

Voetbalster Desiree van Lunteren uit Almere verruilt Ajax voor het Duitse SC Freiburg. Dit meldt de website van Ajax. Het contract van de rechtsback van de Oranje Leeuwinnen is afgekocht door haar privésponsor OranjeGas, waardoor ze transfervrij de overstap kan maken naar de Duitse topclub.


Lees meer

Zeewolde - Grote brand maakt restaurant vakantiepark RCN onbruikbaar

06-18-18

In het restaurant op het terrein van vakantiepark RCN aan de Dasselaarweg in Zeewolde heeft in de nacht van zondag op maandag een grote brand gewoed. De eerste melding van de brand kwam rond 23:30 uur binnen. Twintig minuten later sloegen de vlammen uit het dak.


Lees meer

Almere - Nieuw appartementencomplex voor mensen met autisme

06-18-18

Over een jaar wonen bijna 40 mensen met autisme in een nieuw appartementencomplex in Almere Buiten. Het gebouw Aanmere komt in de Eilandenbuurt en wordt een special ingericht pand. De bouw is maandag gestart.

De appartementen zijn er gekomen dankzij de inspanningen van de stichting BWA. Deze stichting zet zich in voor de huisvesting van mensen met een stoornis in het autistisch spectrum. 


Lees meer

Urk - Grote protestactie tegen pulskorvisserij

06-18-18

Vissers in verschillende Europese landen zijn vandaag op de been om te protesteren tegen de pulsvisserij. Ook ruim 30 vissers van Urk maken gebruik van deze moderne vangstmethode.

In Nederland is sinds 9.00 uur in de haven van IJmuiden geprotesteerd. Vissers zijn daar samengekomen en roepen beleidsmakers op om de 'destructieve visserijtechniek' in de EU definitief te verbieden. Ook onder meer het Belgische Nieuwpoort, het Franse Boulogne-sur-Mer en Flensburg aan de Oostzee zijn vissers op de been.


Lees meer

Ens - Wereldtop damsport verzameld in Ens

06-18-18

De wereldtop van de damsport heeft zich verzameld in Ens. De Stichting Aan Zet organiseert de komende dagen het ‘Worldcup Damtoernooi Open Flevoland’.

Eén van de kanshebbers voor de winst van het toernooi is Jean Marc Ndjofang
uit Kameroen. Hij hoopt met een top vijf klassering zich te plaatsen voor
de worldcupfinale in China.


Lees meer

Almere - Drankrijder met vals rijbewijs aangehouden op A6

06-18-18

Een drankrijder met een vals rijbewijs is in de nacht van zondag op maandag aangehouden op de A6 bij Almere. Dat schrijft de politie op Facebook. De man werd aan de kant van de snelweg gezet omdat hij niet handsfree aan het bellen was. 


Lees meer

Almere - Tandarts gaat jonge vluchtelingen op Lesbos helpen

06-18-18

De Almeerse tandarts Wouter Vriesman is onderweg naar Lesbos. Op het Griekse eiland gaat hij gebitten van vluchtelingenkinderen controleren. Ook gaat hij gratis gaatjes vullen en de kinderen poetslessen geven.

De tandarts reisde ook al twee maal naar Marokko om tanden van kinderen daar te verzorgen. Tijdens die reizen werd hij vergezeld door Najib Amhali. De bekende cabaretier was er maandag bij om Vriesman uit zwaaien.


Lees meer

Lelystad - Zilte zee, zoete dromen; musical vrijdag in première

06-18-18

Afgelopen maanden is er hard gewerkt aan de voorbereidingen van de voorstelling 'Zilte zee, zoete dromen'. Een voorstelling over de 50-jarige geschiedenis van Lelystad. 
Deze hele week kijken we mee achter de schermen van deze voorstelling.


Lees meer

Tollebeek - Man rijdt bijna 70 km/u te snel bij Harderwijk

06-18-18

Een man uit Tollebeek moest maandagmorgen bij Harderwijk zijn rijbewijs inleveren.

Volgens de politie reed de man 148 kilometer per uur op de N302(Ganzenweg). Op die weg mag maximaal 80 gereden worden. 

Omdat de man 2,5 jaar geleden ook al eens een snelheidsovertreding van meer dan 50 kilometer per uur beging, verwacht de politie dat hij zijn rijbewijs vermoedelijk langere tijd kwijt zal zijn.


Lees meer

Lelystad - Cessna test twee uur lang bij Airport

06-18-18

Een Cessna van het Nederlands Lucht- en Ruimtevaartcentrum (NLR) heeft vanochtend vroeg twee uur lang een testvlucht uitgevoerd rond Lelystad Airport. Hierbij is het naderingssysteem van de landingsbaan getest.

De met speciale apparatuur uitgeruste Cessna testte in opdracht van Luchtverkeersleiding Nederland het satelliet-navigatiesysteem. Dat loodst vliegtuigen met de satelliet naar Lelystad Airport. In april is al een ander navigatiesysteem (het Instrument Landingssysteem ILS) getest.


Lees meer

Flevoland - Subsidie voor leefbaarheidsprojecten krijgt vervolg

06-18-18

Gedeputeerde Staten van Flevoland willen opnieuw geld uittrekken voor projecten die goed zijn voor de leefbaarheid op het platteland. Als de Staten ermee akkoord gaan, kunnen bewoners, bedrijven, organisaties en gemeenten vanaf september een subsidieverzoek doen.


Lees meer

Urk - Twee keer brand in jaar tijd: "Ik kan niet meer goed slapen"

06-17-18

Eigenaar Murat Durmus van pizzeria en grillhouse La Cassa op Urk kan het nog steeds niet geloven. Zijn zaak is in minder dan één jaar tijd, twee keer getroffen door brand. Vorige week maandag was het voor de tweede keer raak. Brandstichting, denkt hij zelf. 


Lees meer

Biddinghuizen - Modelauto's van 20.000 euro gaan de wereld over

06-17-18

Vanuit Biddinghuizen gaan ze de hele wereld over, de grote dure modelauto's van Big Scale Cars. De modellen zijn uniek, ze worden met de hand gemaakt en worden gebouwd in de schaal 1/8 en 1/4. Door deze grote schaal zijn ze zeer zeldzaam.

Modelauto kost 20.000 euro
Sebastiaan Pot maakt de modellen. Vooral het uittekenen op de computer is specialistisch werk. Daarna worden de onderdelen 3D geprint en in elkaar gezet. Voor de prijs van een schaalmodel koop je ook een leuke echte auto. De modellen zijn te koop vanaf 20.000 euro. Toch zijn er voldoende liefhebbers voor. De meeste klanten komen uit Dubai en Monaco, maar er zijn ook auto's gemaakt voor mensen in Canada en Duitsland. Klanten willen vaak een replica van een echte auto die ze in hun bezit hebben. Die kan op aanvraag precies nagemaakt worden.


Lees meer



 
U kunt zich indien gewenst weer afmelden.
Afmelden
Bekijk e-mail in browser



© OmroepFlevoland

Email Marketing Powered by MailChimp