Nieuws van vandaag


Dronten - Roy Koffijberg per direct gestopt met topjudo

18-09-19

Roy Koffijberg uit Dronten is met onmiddellijke ingang gestopt met topjudo. "Na een periode van veel emoties, heel veel nadenken en nog meer praten is dit wat ik heb moeten besluiten.", laat hij op Facebook weten.

Koffijberg schrijft dat zijn drastische beslissing om te stoppen met judo te maken heeft met een verschil in visie met de bond: "Na heel veel proberen ben ik er met de Nederlandse judo federatie niet uitgekomen in de visie die wij hebben over mijn toekomst in judo. Ik had het heel graag anders gezien. Ook al sta ik volledig achter mijn eigen besluit, het is absoluut geen gemakkelijk besluit. Ik wil niet iets doen waar ik niet achter sta en waarin ik geen vertrouwen heb", aldus Koffijberg.


Lees meer

Lelystad - Onderzoek naar dodelijk misdrijf Rode Klif bijna klaar

18-09-19

Het strafrechtelijk onderzoek naar het dodelijk misdrijf aan de Rode Klif in Lelystad is volgende maand klaar. Wel wordt nog gezocht naar beelden van pintransacties. Dat werd woensdag duidelijk tijdens een zitting in de zaak.

Twee mannen worden ervan verdacht dat zij het 72-jarige slachtoffer om het leven hebben gebracht. Het gaat om een 49-jarige oud-tbs'er en een 35-jarige tbs'er die op proefverlof was. Het drietal kende elkaar uit de Oostvaarderskliniek in Almere.


Lees meer

Lelystad - Start bouw Parkwijk midden in centrum

18-09-19

De bouw van de Parkwijk is woensdagmiddag begonnen aan de Lindelaan in Lelystad. De eerste paal werd geslagen en er werd een uitzichtplatform onthuld.

De wijk met 135 koop- en huurwoningen verrijst in het centrum van de provinciehoofdstad, naast scholengemeenschap Arcus. De huizen komen op de plek waar vroeger een sportveld lag en waar elk jaar het dansevenement Dancetour werd gehouden.


Lees meer

Lelystad - Belangrijke prijs voor senior wetenschapper Van Peperzeel

18-09-19

Huib van Deutekom, senior wetenschapper van het Lelystadse bedrijf Van Peperzeel heeft in Lyon in Frankrijk een belangrijke prijs kregen. Dat gebeurde tijdens een vakbeurs over het recyclen van batterijen.

De 84-jarige Van Deutekom is de uitvinder van een oplaadbare batterij die geen energie lekt. De Brabander werkte indertijd bij Philips en met hulp van Japanse ingenieurs is een hoogspanningsbatterij ontwikkeld. Dankzij deze techniek konden elektrische auto's worden ontwikkeld. Toyota was de eerste met de Prius, maar ook Tesla maakt gebruik van de techniek die door Van Deutekom is uitgevonden.


Lees meer

Urk - Gehavende kotter gezonken op IJsselmeer

18-09-19

Op het IJsselmeer is een oude houten kotter van vijftien meter gezonken. Dat gebeurde woensdagmiddag rond 15:00 uur voor de kust van Urk.

Volgens de Kustwacht zijn de opvarende en een hond gered door een schip dat in de buurt voer. Op de plaats waar de kotter is gezonken, drijft veel wrakhout. Ook is er olie vrijgekomen.


Lees meer

Lelystad - 'Boer Piet' neemt na 28 jaar afscheid van kinderboerderij

18-09-19

Piet Wets, beter bekend als 'Boer Piet', verlaat na 28 jaar kinderboerderij Stadspark in Lelystad. Woensdagmiddag werd zijn afscheid gevierd.

Sinds 1 februari 1991 verschoonde boer Piet de hokken en zorgde hij voor de dieren samen met het team achter de kinderboerderij.


Lees meer

Urk - Gemeente wil misgelopen vijf ton voor buitendijkse haven krijgen

18-09-19

De gemeente Urk hoopt dat een misgelopen provinciale subsidie van 500.000 euro gebruikt kan worden voor de toekomstige buitendijkse haven bij Urk. Dat zei wethouder Freek Brouwer dinsdagavond in antwoord op vragen van de Urker CDA-fractie. Hij zegt hiervoor positieve geluiden uit het provinciebestuur te hebben gehoord.


Lees meer

Almere - Scooterrijder niet gestopt na aanrijding

18-09-19

Een 67-jarige fietsster uit Almere is dinsdagochtend gewond geraakt bij een aanrijding met een scooter. De scooterrijder is na het ongeluk op het fietspad naast de Hospitaaldreef doorgereden. Dat meldt de politie woensdag.

De aanrijding gebeurde rond 08:50 uur. Surveillerende agenten zagen een gewonde vrouw liggen. Zij was bij bewustzijn en vertelde dat ze door iemand op een zwarte scooter was aangereden.


Lees meer

Almere - OM eist tonnen van verdachte growshop

18-09-19

Het Openbaar Ministerie eist minstens 400.000 euro van een verdachte voor het runnen van een growshop in Almere. In een growshop worden spullen verkocht die gebruikt worden voor het kweken van wiet en paddo's. In totaal worden vier mensen verdacht van betrokkenheid bij de winkel.


Lees meer

Flevoland - Corporaties nauwelijks geholpen met korting kabinet

18-09-19

Woningcorporaties schieten niets tot weinig op met de korting op de verhuurdersheffing van een miljard euro, die het kabinet gisteren op Prinsjesdag heeft aangekondigd. Omgerekend per corporatie is het voordeel minimaal.

Dat zeggen directeur Martine Visser van de Lelystadse corporatie Centrada en Truus Sweringa van Oost Flevoland Woondiensten (OFW) in Dronten. Visser heeft uitgerekend dat Centrada door het kabinetsplan ongeveer 300.000 euro korting op de verhuurdersheffing krijgt. "Dat is net genoeg voor anderhalve woning", aldus Visser. Ton Beurmanjer van Mercatus uit Noordoostpolder spreekt van "een druppel. Dit helpt niet echt". Ook De Alliantie in Almere noemt de korting heel beperkt.


Lees meer

Almere - Nieuwe wijk krijgt naam 'New Brooklyn'

18-09-19

De nieuwste buurt van Almere Poort gaat New Brooklyn heten. De bouw van de 1400 woningen in Europakwartier Oost start waarschijnlijk eind 2020.

De wijk wordt rondom de Meent gebouwd, een groen gebied in de vorm van een kruis. De woningen er omheen worden zowel koopwoningen als sociale- en vrije sector huurwoningen. Volgens de gemeente onderscheidt de nieuwe wijk zich door veel groen, ondanks dat de woningen redelijk dicht op elkaar gebouwd worden.


Lees meer

Urk - Brommerrijders gewaarschuwd door politie, OM en gemeente

18-09-19

Brommerrijders op Urk worden door middel van een folder gewaarschuwd voor veelvoorkomende overtredingen in het verkeer. De politie, het Openbaar Ministerie en de gemeente hopen met de folder die de titel 'Brom FF Normaal' heeft gekregen dat bestuurders van scooters, brom- of snorfietsen zich aan de regels houden.


Lees meer

Urk - 'Zijn de jeugdhonken wel veilig genoeg?'

18-09-19

De SGP op Urk wil weten of de jeugdhonken op de bedrijventerreinen van het dorp veiliger moeten worden. Tijdens een commissievergadering dinsdagavond stelde de partij deze vraag naar aanleiding van een ernstig ongeluk afgelopen weekeinde. Toen viel een 18-jarige man van een trap. Hij raakte zwaargewond aan zijn hoofd en moest naar het ziekenhuis.


Lees meer

Lelystad - Goed overleg tussen alle partijen moet stadshart redden

17-09-19

Ondernemers, vastgoedeigenaren en de gemeente Lelystad moeten gezamenlijk in goed overleg het stadshart zien te redden. Dat was de conclusie tijdens een hoorzitting in het stadhuis op initiatief van de gemeenteraadsfracties van GroenLinks, de ChristenUnie en de VVD.


Lees meer

Lelystad - '50 cent per inwoner voor de Batavia'

17-09-19

Stichting Erfgoedpark Batavialand dient op de motiemarkt van de gemeente Lelystad een plan in voor financiële ondersteuning van het onderhoud aan het schip. Het idee is simpel: als er voor iedere inwoner van Lelystad 50 cent wordt gestort door de gemeente, dan mag iedere inwoner een jaar lang gratis naar Batavialand.


Lees meer



 
U kunt zich indien gewenst weer afmelden.
Afmelden
Bekijk e-mail in browser



© OmroepFlevoland

Email Marketing Powered by Mailchimp
</