Nieuws van vandaag


Flevoland - RIVM: Stijging coronacijfers zet door, drie sterfgevallen in Almere

19-10-21

Het aantal nieuwe coronabesmettingen in Flevoland is de afgelopen week wederom gestegen. De afgelopen zeven dagen werden 639 inwoners van de provincie positief getest op corona, tegenover 424 in de week daarvoor. Dat blijkt uit de nieuwste cijfers van het RIVM.


Lees meer

Flevoland - Klimaatcrisis Coalitie houdt protestactie 'KlimaatAlarm'

19-10-21

De Klimaatcrisis Coalitie houdt vrijdagmiddag het Klimaatalarm Flevoland in Almere en Dronten. Het is een korte protestmars voor het klimaat. Daarmee willen activisten duidelijk maken dat ze bezorgd zijn over de toekomstige klimaatomstandigheden.


Lees meer

Biddinghuizen - Individuele gesprekken met leden BAS om vrijwilligers te werven

19-10-21

Om het nijpende tekort aan vrijwilligers terug te dringen, gaat een onlangs ingestelde 'commissie van wijze mannen' de leden van de voetbalvereniging BAS in Biddinghuizen individueel benaderen. Samen wordt bekeken wat deze leden mogelijk voor de club zouden kunnen doen. BAS gaat bovendien proberen om niet-leden in Biddinghuizen enthousiast te maken voor een vrijwilligerstaak bij de club.


Lees meer

Almere - Lingerieketen Hunkemöller vestigt zich op Stichtsekant: '200 banen'

19-10-21

Het distributiecentrum van lingerieketen Hunkemöller gaat zich vestigen in Almere. Volgens het bedrijf komen er daarmee 200 banen naar de stad. Het distributiecentrum wordt gebouwd op industrieterrein Stichtsekant en gaat in 2023 open.

Momenteel heeft de Hunkemöller een distributiecentrum in Hilversum en twee kleinere locaties in Bunschoten en Almere. Deze gebouwen zijn te klein geworden en worden samengevoegd in het nieuwe Almeerse pand. Philip Mountford, CEO van Hunkemöller: “We kijken ernaar uit dit nieuwe distributiecentrum te ontwikkelen, dat een hoge mate van automatisering zal bevatten om de efficiëntie en snelheid van onze logistiek te verbeteren.” Er is inmiddels een omgevingsvergunning voor de bouw van het pand aangevraagd.


Lees meer

Swifterbant - Taakstraffen voor vernielingen en diefstallen Swifterbant

19-10-21

De rechtbank in Lelystad heeft twee jongens van 19 en 21 jaar veroordeeld tot taakstraffen voor een aantal vernielingen en diefstallen in Swifterbant in 2019 en 2020. De jongste kreeg 140 uur opgelegd, de oudste 240 uur. De vorderingen tot schadevergoedingen werden niet-ontvankelijk verklaard.


Lees meer

Almere - Almeerder aangehouden in onderzoek naar bankfraude

19-10-21

Een Almeerder is aangehouden in een onderzoek naar witwassen en oplichting. Dat meldt de politie. In totaal zijn negen verdachten gearresteerd die mensen misleidden door zich voor te doen als bankmedewerker. Zij hebben een onbekend aantal slachtoffers gemaakt.


Lees meer

Marknesse - Dorpsbewoners kunnen weer aan tafel voor 'Eten bij de Buren'

19-10-21

Een groep inwoners van Marknesse houdt een nieuwe, tweede editie van 'Eten bij de Buren'. Dorpsgenoten schuiven met 'Eten bij de Buren' 's avonds bij elkaar aan tafel, om elkaar beter te leren kennen. De tweede editie werd uitgesteld vanwege corona, maar vindt nu plaats op 13 november.


Lees meer

Almere - 50 coronabesmettingen in zorgcentrum De Kiekendief

19-10-21

Woonzorgcentrum De Kiekendief in Almere is getroffen door een grote corona-uitbraak. Volgens Frederique Mensink van Zorggroep Almere zijn 26 bewoners en 24 medewerkers besmet.

Drie bewoners zijn met hevige ziekteverschijnselen opgenomen in het ziekenhuis. Maar volgens Mensink zijn ook jongere medewerkers heel serieus ziek. "We hebben hier niet alleen te maken met snotneusjes en verkoudheidjes." Er liggen momenteel drie bewoners in het ziekenhuis.


Lees meer

Urk - Doodgereden otter bevestigt aanwezigheid rond Urk

19-10-21

Een doodgereden otter vorige week op de Urkerweg bij Urk bevestigt de aanwezigheid van otters in die omgeving. Het dode dier - een fors mannetje - ligt inmiddels in de vriezer van Landschapsbeheer Flevoland om verder onderzocht te worden. Er wordt een DNA-monster afgenomen om te kijken uit welke otterfamilie en uit welke omgeving het dier komt.


Lees meer

Swifterbant - Frauderende VVD-penningmeester hoeft niet de cel in

19-10-21

Huib van V. uit Swifterbant hoeft niet een maand de gevangenis in voor het verduisteren van bijna 150.000 euro. Het gerechtshof in Leeuwarden veroordeelde hem dinsdag tot een geheel voorwaardelijke celstraf van zes maanden en een taakstraf van 180 uur.


Lees meer

Almere - Moskeeën diep teleurgesteld over undercoveractie burgemeester

19-10-21

Verschillende besturen van moskeeën zijn diep teleurgesteld in de undercoveractie die de gemeente Almere volgens NRC wil uitvoeren. Burgemeester Franc Weerwind wil al het extremisme in de stad in kaart laten brengen om mogelijke aanslagen te voorkomen.


Lees meer

Almere - Strikte kaders voor bijzondere begraafplaatsen: aanvraag Oosterwold afgewezen

19-10-21

Het college van burgemeester en wethouders in Almere heeft een aantal uitgangspunten opgesteld voor de aanleg van nieuwe bijzondere begraafplaatsen. De gemeente heeft meerdere aanvragen gekregen en verwacht de komende periode ook aanvragen voor nieuwe islamitische begraafplaatsen en heeft daarom duidelijke kaders vastgesteld.


Lees meer

Luttelgeest - Rotonde voor betere ontsluiting tuinbouwgebied

19-10-21

De provincie wil bij Luttelgeest een extra rotonde aanleggen. De rotonde komt ter hoogte van de grote groenteteeltbedrijven langs de Oosterringweg, op de plek waar op dit moment de kruising met de Luttelgeesterweg ligt. Ook de iets verderop gelegen Nieuwlandseweg wordt straks op de nieuwe rotonde aangesloten.


Lees meer

Bant - Boswachter woest over gedumpte asbestplaten

19-10-21

Boswachter Harco Bergman van Staatsbosbeheer is woedend over een stapel golfplaten die is gedumpt in het Kuinderbos.

Staatsbosbeheer moest de asbestplaten nu laten opruimen door een gespecialiseerd bedrijf, met een rekening van 900 euro tot gevolg. Als de eigenaar het zelf goed had aangepakt, was hij honderd euro kwijt geweest. "Bedankt hè aso", schrijft Bergman op Twitter.


Lees meer

Almere - College: 'Maak van IJmeerverbinding een metrolijn, geen autoweg'

19-10-21

Als er daadwerkelijk een IJmeerverbinding komt, dan heeft het Almeerse college van burgemeester en wethouders de voorkeur voor een metrolijn. Een autoweg kan achterwege blijven, is de boodschap.

Over een nieuwe verbinding tussen Amsterdam IJburg en Almere Pampus wordt al meer dan 15 jaar gesproken. Het was lange tijd stil rond het plan, maar de laatste tijd krijgt het weer steeds meer aandacht. Almere stelt de verbinding als keiharde voorwaarde voor de bouw van 25.000 woningen in Almere Pampus. Alleen als het Rijk zorgt voor de aanleg van een IJmeerlijn wil de stad daadwerkelijk gaan bouwen.


Lees meer



 
U kunt zich indien gewenst weer afmelden.
Afmelden
Bekijk e-mail in browser



© OmroepFlevoland

Email Marketing Powered by Mailchimp