Nieuws van vandaag


Flevoland - 'Hulpverleners op straat als bezuinigingen doorgaan'

19-11-19

Maatschappelijke Dienstverlening Flevoland moet personeel ontslaan als de geplande bezuinigingen doorgaan. Dat zegt directeur Rik Bovenberg. De organisatie is 85 procent van het budget kwijt aan personeelskosten. Door de ontslagen nemen de wachtlijsten volgens Bovenberg toe.


Lees meer

Almere - KAF krijgt nieuwe naam en identiteit

19-11-19

Kunstlinie Almere Flevoland wil de culturele huiskamer van Flevoland worden. Mét nieuwe naam. Dat zegt directeur Adriana Strating. Ze is nu een jaar directeur van KAF. "We hebben gelijk gezegd: we willen gewoon weer uit glazen en koffiekopjes drinken."


Lees meer

Almere - Vijf jaar celstraf voor overvallen op supermarkten

19-11-19

Een 26-jarige Almeerder is veroordeeld tot vijf jaar gevangenisstraf voor twee gewapende overvallen op supermarkten in Almere. De straf valt een jaar hoger uit dan de eis van het Openbaar Ministerie. Volgens de rechtbank hebben de overvallen grote indruk gemaakt op het personeel van de supermarkten en de getuigen. De man en zijn mededaders handelden 'enkel vanuit platte hebzucht'.


Lees meer

Flevoland - Indieners Flevopitch willen duidelijkheid over vliegveld, Floriade en ufo's

19-11-19

De oogst van de eerste Flevopitch bedraagt op dit moment ruim 20 onderzoeksideeën. Die gaan onder meer over Lelystad Airport, Floriade, de ontwikkelingen rond het polenhotel aan de Bosruiterweg in Zeewolde, windmolens, maar ook over ufo's. De pitcher van dit laatste onderwerp wil weten of de komst van de buitenaardse voertuigen onze redding is. Waar de ufo's zijn gesignaleerd, is niet bekend.


Lees meer

Emmeloord - Politie zoekt 'laffe dader' overval op hoogbejaarde

19-11-19

Een 91-jarige vrouw en haar 61-jarige dochter zijn afgelopen vrijdag in Emmeloord gewond geraakt bij een straatroof. Dat heeft de politie dinsdag bekendgemaakt.

De vrouwen werden kort na negen uur op De Smeden hard omver geduwd door een straatrover. Die wist na een worstelpartij met de vrouwen een tas buit te maken, en maakte zich uit de voeten. Beide slachtoffers moesten naar het ziekenhuis.


Lees meer

Almere - Jarige opa Joop (99) haalt in zijn rode bolide nog steeds oud papier op

19-11-19

Hij is vandaag 99 jaar oud geworden, maar achter de geraniums zitten doet hij zeker niet. Opa Joop haalt vandaag gewoon weer oud papier op in Almere. Dat doet hij in zijn knalrode Canta, een kleine bromauto. Die heeft hij versierd met vlaggetjes. "Ik ben inmiddels wel een bekende verschijning in het centrum. Ze zien me allemaal zo aan komen rijden".


Lees meer

Flevoland - GGD Flevoland zoekt proefkonijnen

19-11-19

GGD Flevoland houdt een proef met een nieuwe methode om het ziekteverzuim op scholen terug te dringen. Daarvoor is de GGD op zoek naar scholieren tussen de 12 en 18 jaar die zich geregeld ziek melden op school.

Centraal bij de nieuwe verzuimaanpak 'M@zl' staat een app waarmee de zieke leerling samen met de jeugdarts kan werken aan een terugkeer naar school. "Via de app stellen de jongeren eigen doelen om hun ziekteverzuim aan te pakken", zegt GGD-onderzoeker Linda Douma. "Jongeren melden zich om verschillende redenen ziek, en daarom heeft M@zl diverse thema’s. Bijvoorbeeld lichamelijke of psychische klachten, maar ook problemen met slapen, gamen of problemen thuis."


Lees meer

Lelystad - 13-jarige met mes bedreigd en beroofd

19-11-19

Een jongen van 13 is maandag in Lelystad bedreigd met een mes. Hij werd in de Tjalk beroofd van zijn schooltas. De politie heeft drie minderjarige jongens aangehouden.

De tiener werd net na 15.00 uur omsingeld door een grote groep jongens. Hij werd vervolgens bedreigd met een mes en kreeg het bevel zijn spullen af te staan. Het slachtoffer zag na een tijdje kans om weg te rennen en werd daarna achtervolgd door twee jongens. Zij trokken al rennend de schooltas van zijn rug en lieten de jongen daarna met rust.


Lees meer

Lelystad - Gemeente wil parkeeroverlast rondom Bataviahaven aanpakken

19-11-19

In een gebied naast Bataviahaven aan de Lelystadse kust gaat mogelijk een ander parkeerbeleid gelden. De gemeente denkt erover na om het vrij parkeren af te schaffen. Bewoners die voor de deur willen parkeren moeten dan een parkeervergunningen kopen.


Lees meer

Flevoland - Provincie koploper in groei werkgelegenheid

19-11-19

De werkgelegenheid in de sector van het midden- en kleinbedrijf groeit in Flevoland het hardst van alle provincies. Dat blijkt uit de Van Spaendonck MKB Banenmonitor. Gemiddeld was de werkgelegenheid in het derde kwartaal van dit jaar 3 procent hoger dan het jaar ervoor. Flevoland is koploper met 4,3 procent.


Lees meer

Almere - Eerste namen ZAND bekend: Kensington, Krezip en Snelle

19-11-19

De eerste namen voor strandfestival ZAND in 2020 zijn bekend gemaakt. Onder meer Krezip en Kensington zijn 22 augustus te zien en horen op het Almeerderstrand. Ook Snelle en Kraantje Pappie treden op. De presentatie wordt net als de afgelopen keer gedaan door Radio 538 dj’s Coen & Sander.


Lees meer

Almere - Ouders bezorgd over lachgasgebruik

19-11-19

Moet ik mij zorgen maken over lachgas en wat doe ik er aan als mijn kind dat gebruikt? Die vragen stonden centraal in discotheek Club Cell maandagavond in Almere, die recent is gestopt met de verkoop van het roesmiddel.


Lees meer

Almere - Oud-wethouder Duivesteijn: 'Almere is mijn rijkste periode'

18-11-19

In Almere wordt zijn naam geassocieerd met verschillende grote projecten zoals woningbouwprogramma's in Almere Poort, Duin, Oosterwold en Nobelhorst. Oud-PvdA-wethouder Adri Duivesteijn is ook te koppelen aan de verbreding van de A6 en de komst van de Floriade. Nu is er een boek over hem verschenen: "Vanzelfsprekend, maar niet normaal".


Lees meer

Flevoland - 160 leerlingen bij kick-off van Flevoland Fietst Tegen Kanker 2020

19-11-19

In het Agora theater in Lelystad was maandagavond de kick-off van de actie Flevoland Fietst Tegen Kanker. Dit jaar doen 160 leerlingen van acht verschillende scholen uit Flevoland mee.

De deelnemers fietsen voorafgaand aan de inzamelactie van stichting Alpe d'HuZes tegen de berg Alpe d'Huez in de Franse Alpen op, om geld in te zamelen voor KWF Kankerbestrijding. De rest van week doen ze vrijwilligerswerk tijdens Alpe d'HuZes.


Lees meer

Lelystad - Hoogeveens vliegveld lonkt naar sportvliegers Lelystad

18-11-19

Vliegveld Hoogeveen hoopt op de komst van meer sportvliegtuigen van Lelystad Airport, nu het Drentse vliegveld een nieuwe landingsbaan heeft. Sportvliegers zouden bij het vliegveld in Lelystad steeds meer beperkt worden in de mogelijkheden.

Dat zegt de voorzitter van Vliegveld Hoogeveen Jur Stavast tegen RTV Drenthe: "In Lelystad moeten ze zich nu van tevoren melden en een vluchtplan indienen. Dat vinden dat soort vliegers veel gedoe. En dat heb je hier veel sneller geregeld. Er zijn nu een aantal vliegers die zich hier hebben georiënteerd en die zouden dan ook een hangar willen bouwen."


Lees meer



 
U kunt zich indien gewenst weer afmelden.
Afmelden
Bekijk e-mail in browser



© OmroepFlevoland

Email Marketing Powered by Mailchimp