Nieuws van vandaag


Lelystad - Zonnig weer lokt bezoekers naar Groene Velden Dagen

20-09-20

Mede dankzij het zonnige weer zijn veel bezoekers afgekomen op de Groene Velden Dagen in Lelystad. Honderden belangstellenden kwamen dit weekend naar het gelijknamige agrarische bedrijventerrein.

Tien groene bedrijven gooiden de deuren weer open voor publiek. Dat waren onder meer een wijngaard, een hazelnotenkwekerij, een tuinhuis, een atelier en een bedrijf voor acupunctuur en vega-koken.[image:https://d16junmm04ri2h.cloudfront.net/image/xlg/pictures/200920_GroeneVelden_9__173ED5E43E2A535DC12585E900528534.jpg]Achttien jaar geleden is het idee ontstaan. "Toen zijn de meeste bedrijven hier gestart en zijn we bij elkaar gekomen", legt mede-initiatiefnemer Lidwien Vos de Wael uit. "Dit is zo'n mooie plek, zo uniek ook voor Lelystad, toen zijn we open dagen gaan organiseren, twee keer per jaar."


Lees meer

Emmeloord - SC Emmeloord bouwt verder met eigen jeugd

20-09-20

Tweedeklasser SC Emmeloord moest zondagmiddag nog behoorlijk wennen aan het nieuwe voetbalseizoen. De club wil dit jaar met een nieuwe trainer en vrijwel nieuw team verder bouwen in de tweede klasse van het zondagvoetbal.

In de eerste competitiewedstrijd van dit seizoen begon Emmeloord nog goed aan de wedstrijd. De ploeg kwam thuis tegen LSC 1890 uit Sneek op 2-0 voorsprong, maar LSC kwam voor rust al terug tot 2-2. Na rust werd de ploeg van coach Jeroen van der Berg opgerold met 2-6.


Lees meer

Lelystad - Duurste bubbels van de provincie voor het eerst ontkurkt

20-09-20

Het mag wat kosten, maar dan heb je ook wat. Zaterdagavond presenteerde wijngaard MinZeven in Lelystad hun eerste fles bubbels van Flevolandse grond. De duurste fles van de provincie wordt in beperkte oplage verkocht en zou smaken van de voormalige zeebodem in zich dragen. Wijnbouwer en eigenaresse Silvia Anthonj ontkurkte op een besloten bijeenkomst de eerste fles.


Lees meer

Almere - Kampong vernedert Almeerse Hockey Club met 11-0

20-09-20

De eerste mannenploeg van de Almeerse Hockey Club is zondagmiddag gigantisch vernederd in de Hoofdklasse. Topclub Kampong was in Utrecht met 11-0 veel te sterk voor de formatie van het trainersduo Bart van der Wolf en Arjen Jolie.

Bjorn Kellerman was de grote man bij Kampong: hij wist 4x het net te vinden. Jip Jansen was goed voor 3 goals. Ook Terrance Pieters deed zijn oude ploeg pijn: Pieters was verantwoordelijk voor de 7-0.


Lees meer

Marknesse - NLR wil drones ook tijdens het schemeruur gaan testen

20-09-20

Het Nederlands Lucht- en Ruimtevaartcentrum (NLR) wil op zijn locatie in Marknesse ook 's avonds tests kunnen uitvoeren met drones. Het heeft daarom bij de provincie om verruiming gevraagd van de regeling, waardoor testvliegen tot elf uur 's avonds wordt toegestaan.


Lees meer

Zeewolde - Onderzoek naar terugkeer jeugdwerk in The Basement

20-09-20

De gemeente Zeewolde onderzoekt welke activiteiten er mogelijk zijn in het leegstaande pand 'The Basement' in Zeewolde. Volgens wethouder Winnie Prins moet komende week duidelijk zijn of het gebouw weer in gebruik kan worden genomen voor het jeugd- en straathoekwerk in het dorp.


Lees meer

Lelystad - Bestuurder wordt onwel: auto belandt tegen lantaarnpaal

20-09-20

Een bestuurder is zondagochtend tegen een lantaarnpaal aangereden langs de Markerwaarddijk bij Lelystad. Volgens de Politie Lelystad was de man onwel geworden.

Dat het voertuig tegen de lantaarnpaal aankwam was een geluk bij een ongeluk. Anders was de auto misschien het water ingereden, stelt de politie. Dan "was de bestuurder er erger aan toe."


Lees meer

Emmeloord - Nieuwste boek Eva Vriend op shortlist Libris Geschiedenis Prijs

20-09-20

Het nieuwste boek van schrijfster Eva Vriend uit Emmeloord is geselecteerd voor de shortlist van de Libris Geschiedenis Prijs. Haar boek Eens ging de zee hier tekeer is samen met vier andere werken in de running voor de prestigieuze literatuurprijs. Dat is zondagochtend bekendgemaakt.


Lees meer

Lelystad - Dronken man rijdt auto stuk tegen lantaarnpaal en verkeersbord

20-09-20

Een dronken man is in de nacht van zaterdag op zondag uit de bocht gevlogen bij de afrit Lelystad op de A6. De 53-jarige Almeerder bleef ongedeerd volgens de politie.

De politie nam bij aankomst een blaastest af waaruit bleek dat de man onder invloed was. Hij moest daarom mee naar het bureau voor een tweede test. "De man liep zwalkend richting het dienstvoertuig", schrijft de Landelijke Eenheid Noordwest. Op het bureau bleek hij bijna drie keer de toegestane hoeveelheid gedronken te hebben.


Lees meer

Zeewolde - Steekincident aan de Zuylen/Rosendael

20-09-20

De politie heeft onderzoek gedaan in de omgeving van de kruising Zuylen en Rosendael in Zeewolde na een melding van een steekpartij.

Een medewerker van Omroep Flevoland zegt dat er tenminste vijf politiewagens aanwezig waren.

Het is op dit moment nog niet duidelijk wat er precies gebeurd is.


Lees meer

Almere - HAVAS begint zwak aan nieuw seizoen

20-09-20

HAVAS uit Almere heeft ook de tweede wedstrijd van het seizoen verloren. In de eredivisie waren de handballers niet sterk genoeg voor Volendam 2 (25-29).

Coach Sicco Timmerman zag zijn ploeg slap aan het duel beginnen. HAVAS maakte veel fouten in de beginfase van de wedstrijd. Daar kon Volendam makkelijk van profiteren. De Noord-Hollanders liepen in de eerste minuten snel uit naar 4-0. HAVAS had niet genoeg power om het verschil weer kleiner te maken en liep de hele wedstrijd achter de feiten aan.


Lees meer

Almere - Organisatie blaast Wintercup af wegens corona

20-09-20

Voetbalevenement de Wintercup in Almere gaat niet door vanwege corona. Dat laat organisator FLEE Events weten.

"Door de huidige situatie rondom het Coronavirus is het onmogelijk om de editie van dit jaar te laten spelen. Hierdoor zullen wij het officieuze Kampioenschap van Flevoland in het bijzondere jaar 2020 in onze agenda moeten verzetten naar het jaar 2021", is te lezen op de website van FLEE Events.


Lees meer



 
U kunt zich indien gewenst weer afmelden.
Afmelden
Bekijk e-mail in browser



© OmroepFlevoland

Email Marketing Powered by Mailchimp