Nieuws van vandaag


Lelystad - Coronavirus eist eerste leven in Flevoland

22-03-20

Het nieuwe coronavirus heeft voor het eerst in Flevoland een leven gekost. Het gaat om een 57-jarige vrouw uit Lelystad, meldt de gemeente. De vrouw was opgenomen in ziekenhuis St. Jansdal in Harderwijk en overleed daar zaterdagavond aan de gevolgen van besmetting met COVID-19.


Lees meer

Lelystad - Drie verdachten gepakt na woningoverval

22-03-20

De politie heeft zondag in Lelystad drie verdachten opgepakt na een overval op een woning in de wijk Galjoen. In welke straat de overvallers toesloegen, kon de politie nog niet zeggen.

Het trio sloeg na de overval op de vlucht. De politie kon ze uiteindelijk stoppen door een brug open te zetten. Waar dat precies was, kon de woordvoerder van de politie nog niet aangeven.


Lees meer

Noordoostpolder - Hardlopers doen mee aan CoronaRun

22-03-20

Carlien Hendrickx uit Espel is één van de hardlopers die mee doet aan de CoronaRun. Dat is een virtuele run voor hardloopliefhebbers. Met deze actie van hardlopen.nl kunnen de sporters het Nationaal Ouderenfonds steunen.

Nu alle hardloopwedstrijden zijn afgelast, heeft Hendrickx op deze manier het idee dat ze toch mee kan doen aan een sportevenement. "Het is lekker om te blijven lopen en een doel te hebben."


Lees meer

Almere - Ondernemers houden stadshart schoon

22-03-20

Ondernemers in het stadscentrum van Almere proberen sinds enkele dagen het centrum zo schoon mogelijk te houden. Alle trapleuningen en andere onderdelen waar mensen met hun handen aankomen, worden door een team structureel schoongemaakt en gedesinfecteerd.


Lees meer

Flevoland - Zeven nieuwe coronagevallen getest in Flevoland

22-03-20

Het aantal positief geteste coronapatiënten in Flevoland is opgelopen tot 57. Dat zijn er zeven meer dan zaterdag, blijkt uit de nieuwe cijfers van het RIVM.

De meeste gevallen zijn in Lelystad. Daar is nu bij 19 mensen vastgesteld dat ze het nieuwe coronavirus hebben. Almere volgt met 14 gevallen, in Dronten zijn het er tien.


Lees meer

Zeewolde - Politiebewaking bij medicijnfabricant Ace Pharmaceuticals

22-03-20

Ace Pharmaceuticals uit Zeewolde wordt bewaakt door de politie. Het bedrijf maakt medicatie die de ziekmakende effecten van het coronavirus kan onderdrukken. Het medicijn Chloroquine is opgenomen in het voorlopig behandelplan van het RIVM.


Lees meer

Biddinghuizen - Preekbingo via de sociale media werkt

22-03-20

Predikante Margriet van de Bunt van de protestantse kerk De Voorhof in Biddinghuizen heeft de door Omroep Flevoland live uitgezonden dienst van zondag aangegrepen voor een sociaal experiment.


Lees meer

Flevoland - Aeres wil fuseren met aoc in noorden

22-03-20

De agrarische scholengroep Aeres wil fuseren met het Nordwin College, dat met name in de noordelijke provincies actief is. Het gaat in eerste instantie om een bestuurlijke fusie die mogelijk al deze zomer rond komt.

Volgens een woordvoerder van Aeres zal een fusie voor beide scholen voordelen opleveren. Aeres is groter dan Nordwin, maar heeft een relatief kleine afdeling aoc, oftewel het agrarische roc.


Lees meer

Noordoostpolder - Voetballers proberen thuis fit te blijven

22-03-20

De spelers van hoofdklassers SV Urk en Flevo Boys hebben van hun trainers huiswerk meegekregen om tijdens de coronacrisis fit te blijven. Van beide clubs hebben zich tot nu toe nog geen spelers ziek gemeld. De sportparken van deze clubs die uitkomen in de Hoofdklasse B zijn gesloten. De competitie ligt voorlopig stil tot zes april.


Lees meer

Flevoland - NL Alert over coronavirus: Extreem ernstig

22-03-20

De Rijksoverheid heeft rond 11:30 uur zondagmorgen aan alle Nederlanders een NL-alert gestuurd met de oproep de adviezen van de overheid op te volgen en 1,5 meter afstand van elkaar te houden. De noodmelding heeft als kop 'extreem ernstig'.

"Bent u ziek of verkouden? Blijf thuis", staat in het bericht. "Bescherm uzelf en de mensen om u heen. Samen tegen corona."


Lees meer

Almere - Burgemeester doet dringend beroep op jongeren

22-03-20

De Almeerse burgemeester Weerwind roept op Instagram de jongeren in zijn gemeente op om de maatregelen rond het coronavirus serieus te nemen.

"Beste jongeren van #Ally, het coronavirus houdt ons allemaal bezig en ook voor jullie is er veel veranderd in korte tijd. Ik kan me voorstellen dat het niet altijd even makkelijk is om daar meteen een weg in te vinden", stelt de burgemeester in de tekst bij het filmpje.


Lees meer

Lelystad - Van Buren wint prestigieuze simrace

21-03-20

Sim-coureur Rudy van Buren uit Lelystad heeft zaterdagavond de tweede editie van de The Race All-Star Esports Battle gewonnen. Simracen is virtueel racen.

Doordat er vanwege het coronavirus niet geracet wordt, krijgt simracen deze dagen extra aandacht. De virtuele race werd zaterdagavond live uitgezonden op Ziggo Sport.


Lees meer

Rutten - Woningen op locatie De Stiepe

21-03-20

De gemeente Noordoostpolder is op zoek naar een projectontwikkelaar die woningen wil bouwen op de plek waar nu nog De Stiepe staat. Het voormalige dorpshuis annex snackbar in het centrum van Rutten gaat tegen de vlakte, omdat er op een andere plek een nieuwe multifunctionele accommodatie (MFA) komt.


Lees meer



 
U kunt zich indien gewenst weer afmelden.
Afmelden
Bekijk e-mail in browser



© OmroepFlevoland

Email Marketing Powered by Mailchimp