Nieuws van vandaag


Lelystad - Politie achterhaalt gestolen scooter

22-09-19

De politie van Lelystad heeft het afgelopen weekend na een tip een gestolen scooter achterhaald. De vermoedelijke dief reed met de tweewieler via de Markerwaarddijk richting van Enkhuizen.

De politie haalde de scooter halverwege de dijk in, net voorbij de Trintelhaven. De bestuurder werd aangehouden en moest mee in de dienstauto.


Lees meer

Almere - Vliegen op een surfplank

22-09-19

Het is de nieuwe hype op het water: windfoilen. Windsurfen, maar dan anders. Niet varen, maar vliegen.

Om te kunnen windfoilen heb je een surfboard nodig, met daaronder een soort vliegtuigvleugel. "Met een beetje wind kom je dan al gauw omhoog, heb je nauwelijks weerstand meer en vlieg je als het ware boven het water", aldus Marco Boone van Windfoilen Nederland. "Dat geeft een ultiem gevoel van vrijheid."


Lees meer

Almere - Festival LOF: wel zen, niet zweverig

22-09-19

Almere is een nieuw festival rijker: LOF. Die drie letters staan voor Lichaam en geest, Ontdekken in de natuur en Feest en flow. Zaterdagmiddag- en avond kwamen een kleine honderd mensen naar het festival bij Natuurbelevingscentrum de Oostvaarders.


Lees meer

Almere - Hockeyheren verliezen in slotfase van Pinoké

22-09-19

De heren van De Almeerse Hockey Club hebben zondag in de derde speelronde van de Hoofdklasse met 4-3 verloren van Pinoké.

De Almeerders kwamen na elf minuten op voorsprong door een treffer van Deegan Huisman. Hij schoot de bal hard en hoog in het doel. In het tweede kwart kwamen de gasten uit Amstelveen langszij: Alexander Hendrickx verzilverde een strafcorner. Op slag van rust zette Andrin Rickli de Almeerders opnieuw op voorsprong.


Lees meer

Emmeloord - Veel animo voor Volleybalschool in Bosbadhal

22-09-19

Bij de Bosbadhal in Emmeloord is zondag de eerste training van de Volleybalschool gegeven. Ongeveer 50 jonge fanatiekelingen trainen daar wekelijks op zondagochtend twee uur lang om beter te worden in hun sport.

De Volleybalschool is een extra training naast de gewone training. Volgens initiatiefnemer Hans Veeling is het de bedoeling om spelers individueel beter te maken en de sport te promoten. Verschillende volleybalclubs uit Noordoostpolder en omgeving doen mee aan het initiatief.


Lees meer

Flevoland - Brutale bootdief in nood op Markermeer

22-09-19

Het KNRM Reddingstation Lelystad heeft in de nacht van zaterdag op zondag een schipper in nood geholpen die zonder benzine was komen te zitten op het Markermeer. Rond 21.00 uur bracht de KNRM het ruim 7 meter lange vaartuig naar de wal.

Al snel werd duidelijk dat het ging om een boot die recent was gestolen in Wanneperveen. De waterpolitie kwam naar Lelystad, maar de bootdief was toen al verdwenen.


Lees meer

Almere - Tientallen deelnemers aan Walk of Peace

22-09-19

Rond de 170 mensen hebben zaterdag in Almere meegelopen met de Walk of Peace van de Raad van Kerken. Deze wandeling wordt elk jaar gehouden op de Internationale Dag van de Vrede.

Dit jaar was de wandeling in Almere. De relatief nieuwe grote stad heeft een zeer diverse bevolking en nog weinig onderlinge samenhang volgens de organisatie. De bedoeling van de vredeswandeling is dat mensen elkaar leren kennen en gaan samenwerken.


Lees meer

Almere - Bushokjes krijgen een groen dak

22-09-19

De bushokjes in Almere moeten groene daken krijgen. Afgelopen zomer werden de eerste begroeide bushokjes geplaatst in Utrecht en dat voorbeeld wil Almere volgen. Dat blijkt uit beantwoording van vragen die de lokale fractie van ChristenUnie stelde.


Lees meer

Lelystad - Gemeente betaalt 174.000 euro aan wethouders die minder werken

21-09-19

De gemeente Lelystad is de komende jaren 174.000 euro kwijt aan het compenseren van drie wethouders die twintig procent minder zijn gaan werken. Dat blijkt uit antwoorden op vragen van Leefbaar Lelystad. Het gaat om Elly van Wageningen (ChristenUnie), Ed Rentenaar (InwonersPartij) en John van den Heuvel (SP), die in de vorige bestuursperiode fulltime actief waren.


Lees meer

Almere - Handballers HAVAS kansloos ten onder

21-09-19

De handballers van HAVAS uit Almere hebben zaterdagavond een thuisduel in de eredivisie verloren. De ploeg van trainer Sicco Timmerman ging in sporthal Stedenwijk met 20-33 onderuit tegen Quintus. Bij de rust keken de Almeerders al tegen een achterstand aan van 14-7.


Lees meer

Lelystad - Unicum vernedert SVL in stadsderby

21-09-19

Tijdens de eerste speelronde in de 2e klasse G heeft Unicum de stadsderby bij SVL met grote cijfers gewonnen. Op sportpark Langezand was de ploeg van Eric de Jongh met 0-8 te sterk voor de thuisploeg.

Bij rust leidde Unicum al met 0-4 dankzij goals van Quincy van de Leuv (2x), Dylano van den Anker en aanvoeder Wesley de Klein.


Lees meer

Flevoland - SV Urk wint en Flevo Boys verliest

21-09-19

De voetballers van SV Urk hebben zaterdag goede zaken gedaan in de Hoofdklasse B. De ploeg van trainer Richard Karrenbelt won op eigen veld met 1-0 van DETO uit Vriezenveen. Jelle de Boer kroonde zich in de slotfase tot matchwinner.

Door de overwinning stijgen de Urkers met negen punten uit vier duels naar de vierde plaats. Koploper Staphorst heeft net zoveel punten, maar gaat door een beter doelsaldo aan de leiding. Berkum staat op de tweede plaats en SDC Putten is de nummer drie.


Lees meer



 
U kunt zich indien gewenst weer afmelden.
Afmelden
Bekijk e-mail in browser



© OmroepFlevoland

Email Marketing Powered by Mailchimp
<