Nieuws van vandaag


Almere - Asielzoekers in tenten: 'We hebben het heel erg koud'

22-10-21

De asielzoekers die tijdelijk verblijven in de noodopvanglocatie in Almere hebben veel last van de kou en de sterke wind. Meerdere vluchtelingen melden vrijdag dat ze al dagen niet of nauwelijks kunnen slapen door de lage temperaturen in de witte tenten. Ook zijn ze bang dat de tenten het begeven door de harde rukwinden.


Lees meer

Almere - Brutale inbraak bij hoogbejaarde vrouw: inbreker opent urn overleden man

22-10-21

Bij de hoogbejaarde moeder van Ron Ketelaar uit Almere is afgelopen zondag ingebroken. Dat gebeurde in de Waterwijk in Almere Stad. Ron vertelt dat zijn moeder ontzettend over haar toeren is en hij wil iedereen waarschuwen om alles goed op slot te doen. De impact van een inbraak is namelijk ontzettend groot, stelt hij.


Lees meer

Flevoland - Protestmars, getrommel en getoeter voor beter klimaat

22-10-21

Meerdere activisten hebben vrijdagmiddag een korte protestmars gelopen door Almere. Ook in Dronten werd er met toeters en bellen aandacht gevraagd voor het klimaat. De activisten willen duidelijk maken dat ze bezorgd zijn over de toekomstige klimaatomstandigheden.


Lees meer

Urk - Berechja College groeit uit jasje en plaatst extra lokalen

22-10-21

Leerlingen van het Berechja College op Urk hoeven na de herfstvakantie niet meer naar kerkelijk centrum De Poort voor een deel van hun lessen. Dat was een tijdelijke oplossing, omdat de middelbare school meer leerlingen had dan het gebouw aankon.


Lees meer

Flevoland - Regionale ziekenhuizen hoeven coronapatiënten nog niet te verplaatsen

22-10-21

Hoewel het Landelijke Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS) sinds deze week weer is opgestart, hebben ziekenhuizen in onze regio er nog geen gebruik van hoeven te maken. Zowel St Jansdal met vestigingen in Lelystad en Harderwijk als het Flevoziekenhuis in Almere zeggen deze week nog geen problemen te hebben met de opvang van coronapatiënten.


Lees meer

Lelystad - Eigenaren Eurotower krijgen twee weken uitstel van gemeente

22-10-21

De eigenaren van de Eurotower in Lelystad krijgen twee weken langer om ervoor te zorgen dat hun vergunning niet ingetrokken wordt. Ze zijn bezig om in het pand woningen te bouwen. Toen ze in 2019 eigenaar van het gebouw werden, zijn ze dit vergeten te melden terwijl dat wel verplicht is. In de Eurotower moeten 80 appartementen worden gerealiseerd, maar zonder omgevingsvergunning mag dat niet.


Lees meer

Almere - Gemeente in de fout: mogelijk duizenden brieven verkeerd geadresseerd

22-10-21

De gemeente Almere is vorige week in de fout gegaan met mogelijk duizenden verkeerd geadresseerde brieven tot gevolg. Volgens een woordvoerder komt dat door een fout in het adressenbestand. De gemeente beschouwt het probleem als een datalek en heeft hiervan melding gemaakt bij de Autoriteit Persoonsgegevens.


Lees meer

Flevoland - Rensch en Bergwijn in voorselectie Oranje voor WK-kwalificatieduels

22-10-21

Steven Bergwijn uit Almere en Lelystedeling Devyne Rensch zitten in de voorselectie voor de aankomende WK-kwalificatieduels van Oranje. Bondscoach Louis van Gaal heeft in totaal 30 spelers op zijn voorlopige lijst gezet.

De definitieve selectie wordt op 5 november bekendgemaakt. Vervolgens speelt Oranje op 13 en 16 november tegen Montenegro en Noorwegen om zich te plaatsen voor het WK in Qatar in 2022. Bergwijn en Rensch zaten ook in de voorselectie voor de afgelopen kwalificatieduels tegen Letland en Gibraltar. Het duo viel uiteindelijk af.


Lees meer

Almere - Stichting AAP gaat opnieuw Limburgse wasbeer opvangen

22-10-21

De Almeerse Stichting AAP gaat de laatste wasberen opvangen die nog in Limburg rondlopen. Naar schatting leven er nog 17 tot 36 in Limburg, met name in het zuiden. AAP hoopt alle dieren te kunnen opvangen zodat zij niet afgeschoten hoeven te worden.


Lees meer

Almere - Almeerder mag mogelijk toch bezwaar maken tegen komst zendmast

22-10-21

Een Almeerder mag mogelijk toch bezwaar maken tegen de komst van een zendmast op het Klein Brandt sportpark in Almere Stad. Dat bleek vrijdag uit de zitting van de bestuursrechter in Utrecht. De Almeerder woont dichterbij de plek waar de zendmast moet komen, dan de gemeente had bepaald. Hij is daardoor een belanghebbende, die bezwaar mag maken tegen de komst van de 5G zendmast.


Lees meer

Marknesse - Uitbreiding Marknesse met 180 woningen

22-10-21

Het dorp Marknesse wordt aan de zuidkant uitgebreid met 180 nieuwe woningen. Dat zegt de nieuwe dorpsvoorzitter Carole Vroegop tijdens Het Gesprek op Omroep Flevoland. De bouw komt op de kavel Muilwijk aan de Leemringweg.


Lees meer

Dronten - Politiek wil duidelijkheid over uithuisplaatsingen door toeslagenaffaire

22-10-21

De volledige gemeenteraad van Dronten wil weten of er in de gemeente kinderen uit huis zijn geplaatst vanwege de toeslagenaffaire. Daarnaast vragen de fracties zich af welke hulp de gemeente kan bieden. Alle acht partijen hebben het college van B en W daarom schriftelijke vragen gesteld.


Lees meer

Lelystad - Centrada: 5.000 euro schade na explosie in huurhuis

22-10-21

De schade door de explosie in een woning aan de Blauwe Slenk in Lelystad is zo'n 5.000 euro. Dat zegt woningcorporatie Centrada, die het huis verhuurt.

De explosie vond woensdagavond plaats, net voor middernacht. De voordeur en het deurkozijn van de woning raakten beschadigd door de knal. Centrada heeft over het gat in de voordeur een houten plaat aangebracht.


Lees meer

Bant - Gemeente wil af van horecabestemming op plek Bantdito Ranch

22-10-21

Het college van B en W van Noordoostpolder wil geen horeca meer toestaan op de plek van de voormalige horecagelegenheid Bantdito Ranch in Bant. De bestuurders willen dat het erf aan de Oosterringweg een woonbestemming krijgt. Bantdito Ranch brandde in 2010 tot de grond toe af, sindsdien is de plek van het voormalige restaurant leeg. De eigenaar van het perceel heeft de gemeente gevraagd om het bouwen van een woning mogelijk te maken.


Lees meer

Flevoland - Hoogste prijsstijging koopwoningen in Flevoland

21-10-21

Van alle koopwoningen stegen de prijzen in Flevoland het snelst. Dit blijkt uit onderzoek naar de prijsontwikkeling van bestaande particuliere koopwoningen in Nederland van het CBS, het Centraal Bureau voor de Statistiek en het Kadaster.

Bestaande koopwoningen in Nederland waren gemiddeld 17,5 procent duurder dan een jaar eerder. Flevoland noteerde met 21,9 procent de hoogste prijsstijging en dat was voor het vierde kwartaal op rij.


Lees meer



 
U kunt zich indien gewenst weer afmelden.
Afmelden
Bekijk e-mail in browser



© OmroepFlevoland

Email Marketing Powered by Mailchimp