Nieuws van vandaag


Lelystad - Piloten horen muziek over radio: zendmast opgespoord en ontmanteld

24-07-20

De politie Noord-Nederland heeft donderdagavond de zender van een radio-piraat in Fluitenberg uit de lucht gehaald. De zender stoorde het radioverkeer van Lelystad Airport en waarschijnlijk de mobiele communicatie van hulpverleningsdiensten. Dat meldt RTV Drenthe.


Lees meer

Lelystad - Uitbraak norovirus bij woonzorgcentrum Laarstaete

24-07-20

In woonzorgcentrum Laarstaete in Lelystad is het norovirus uitgebroken. Sinds vorige week donderdag is de woongroep waar het virus rondwaart geïsoleerd.

Het virus veroorzaakt buikgriep en kan voor zwakke ouderen gevaarlijk zijn. Jaarlijks krijgen zo'n half miljoen mensen het zeer besmettelijke virus. De meest voorkomende klachten zijn overgeven en diarree. "Zo zie je maar dat we niet alleen op corona moeten letten, maar ook op andere virussen", vertelt woordvoerder van Coloriet Mariëlle Steeneveld.


Lees meer

Zeewolde - Ondernemer van het jaar begint bedrijf bij Schokland

24-07-20

'Ondernemer van het Jaar' uit Zeewolde, Arjen Verschure, begint een nieuw bedrijf bij Schokland: het Graanschap. In dat bedrijf werkt Verschure samen met een bakker en een molenaar. Samen gaan ze duurzaam en circulair brood maken.


Lees meer

Almere - Almere City FC wint oefenduel van Jong FC Utrecht

24-07-20

Almere City FC heeft vrijdagmiddag een oefenwedstrijd tegen Jong FC Utrecht gewonnen. In het Yanmar stadion was de thuisploeg uiteindelijk met 1-0 te sterk voor de Domstedelingen.

Aanvaller Ilias Alhaft tekende in de 78e minuut voor de enige treffer van de wedstrijd uit een vrije trap. Almere City FC speelde in de eerste helft met een compleet ander team dan in de tweede helft. Centrale verdediger Kay Heerings, die momenteel op proef is bij Almere, speelde ook mee.

Het was het tweede oefenduel voor Almere City FC tijdens de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Vorige week won de ploeg van Ole Tobiasen de eerste oefenwedstrijd met 0-6 van de amateurs van DWS. Volgende week zaterdag komen de Almeerders weer in actie: dan is Jong Ajax in Almere te gast.


Lees meer

Zeewolde - 'Mega-datacentrum verpest polderlandschap'

24-07-20

Erfgoedvereniging Heemschut Flevoland zegt geschrokken te zijn van de plannen om in Zeewolde een groot datacentrum te bouwen. "Als het doorgaat zijn we in één klap een heel stuk landschap kwijt. En ook de omgeving van dat landschap wordt sterk daardoor beïnvloed", zegt secretaris Ben te Raa.


Lees meer

Lelystad - Fietsenhandel is gekkenhuis: 'Straks is de voorraad op'

24-07-20

Het gaat goed in de fietsenhandel. Zo goed dat de voorraad dreigt op te raken. Dat zegt Dave Stegink, eigenaar van Fietsonline in Lelystad: 'Het is een gekkenhuis'.

Al sinds vorig jaar worden er steeds meer fietsen aangeschaft. Nu door de coronacrisis veel mensen de fiets verkiezen boven het openbaar vervoer, gaat de verkoop door het dak. Stegink: "We zijn er natuurlijk blij mee, anderzijds, het gaat wel heel hard. Ik verwacht dat we aan het einde van het jaar heel veel fietsen niet meer kunnen verkopen."


Lees meer

Almere - Gemeente Almere: pand moet direct dicht

24-07-20

Het levensgevaarlijke gebouw aan de Wisselweg in Almere moet compleet afgesloten worden. De gemeente Almere grijpt in na het zien van beelden die Omroep Flevoland in het pand heeft gemaakt. Volgens een woordvoerder van de gemeente is de projectleider direct gebeld en moet het pand vrijdag nog dicht zijn.


Lees meer

Urk - Man door het lint: ramen ingegooid en auto's zwaar beschadigd

24-07-20

Een 34-jarige man uit Urk heeft vrijdagochtend voor een enorme ravage gezorgd bij een woning aan het Foksdiep op Urk. De man ging daar compleet door het lint. Hij gooide autoruiten en ramen van de woning met bakstenen in. Ook reed hij met een voertuig in op een andere auto die daardoor zwaar beschadigd raakte. De politie heeft de man aangehouden.


Lees meer

Emmeloord - Freerunners krijgen vaste plek met outdoor sportpark

24-07-20

Emmeloord krijgt een outdoor sportpark. Het park moet komen in de wijk Emmelhage. Er komen buitenfitnesstoestellen, maar ook klim- en klauterelementen voor beoefenaars van freerun, een urban sport.

Buurtbewoners bepaalden via een enquête van de gemeente dat het outdoor sportpark er komt. De vragenlijst ging rond, omdat er geld beschikbaar is voor een sportvoorziening voor kinderen en volwassenen in Emmelhage. Die voorziening moet verrijzen bij de geplande Poiesz-supermarkt in de wijk. Het sportpark in de buitenlucht werd verkozen boven een voetbal- en basketbalveld.


Lees meer

Emmeloord - Flevo Boys in eerste ronde KNVB-beker tegen Hollandia

24-07-20

De voetballers van Flevo Boys uit Emmeloord moeten het in de eerste kwalificatieronde van de KNVB-beker opnemen tegen HVV Hollandia uit Hoorn.

De wedstrijd staat gepland op zaterdag 29 augustus om 17:00 uur.

Mocht Flevo Boys winnen, dan speelt de club in de tweede ronde tegen de winnaar van de wedstrijd tussen Harkemase Boys en Hercules.


Lees meer

Lelystad - Ziekenhuis staat geen eigen mondkapjes toe

24-07-20

Het St Jansdal in Lelystad en Harderwijk wil niet dat mensen een eigen mondkapje dragen in het ziekenhuis. Dat bevestigt een woordvoerder van het ziekenhuis.

Bezoekers en patiënten van St Jansdal worden eerst gescreend voor ze naar binnen mogen. Mensen krijgen daarbij de vraag of ze corona-gerelateerde klachten hebben. Wie bijvoorbeeld verkouden is, krijgt dan van het ziekenhuis zelf een mondneusmasker. Wie een eigen mondkapje draagt, moet die afzetten. Is er iemand die het eigen mondkapje niet af wil zetten, wordt er per geval bekeken hoe daarmee omgegaan wordt.


Lees meer

Almere - Plannen voor uitbreiding Joodse gemeenschap naar Lelystad

24-07-20

De Stichting Chabad Flevoland heeft plannen om uit te breiden met een vestiging in Lelystad. De Joodse gemeenschap is nu in Almere gevestigd.

De plannen zijn nog niet concreet, maar rabbijn Moshe Stiefel van Chabad Flevoland hoopt volgend jaar een vestiging te openen in de Flevolandse hoofdstad.


Lees meer

Flevoland - GGD: geen meldingen over eikenprocessierups

23-07-20

De GGD heeft dit jaar geen enkele melding van overlast gekregen over de eikenprocessierups. Vorig jaar waren er nog 15 mensen die contact zochten met de gezondheidsdienst over de rups.

De zes Flevolandse gemeente hebben dit voorjaar extra maatregelen getroffen om de eikenprocessierups te bestrijden. Zo werden er vogelhuisjes opgehangen, vleermuizen gelokt en werden de nesten met biologische middelen bespoten.


Lees meer

Almere - Ruim 600 handtekeningen tegen bomenkap Westerdreef

24-07-20

Er zijn inmiddels ruim zeshonderd handtekeningen ingezameld tegen de bomenkap langs de Westerdreef in Almere Haven. De gemeente wil de populieren vervangen door iepen, omdat de grauwe abelen niet meer goed groeien en daardoor niet meer stevig in de grond staan. De bomen laten takken vallen op het autoverkeer en sommige populieren geven pluisoverlast, zegt de gemeente. Met de petitie pleiten de Havenaren voor een onafhankelijk onderzoek naar de bomenkap.


Lees meer

Almere - Levensgevaarlijk: iedereen kan naar binnen in leegstaand kantoor

24-07-20

Het leegstaande gebouw aan de Wisselweg in Almere Stad wordt gebruikt door zwervers en drugsverslaafden. Ook spelen er kinderen in het gebouw en hangen er pubers rond. Omroep Flevoland constateert dat het levensgevaarlijk is het pand te betreden. Vooral bij de trappen kan je tientallen meters naar beneden vallen omdat relingen ontbreken.


Lees meer



 
U kunt zich indien gewenst weer afmelden.
Afmelden
Bekijk e-mail in browser



© OmroepFlevoland

Email Marketing Powered by Mailchimp