Nieuws van vandaag


Almere - Petitie helpt: gemeente zoekt andere locatie voor patatfabriek

30-04-21

De patatfabriek Frites van Zuyd komt waarschijnlijk niet op bedrijventerrein Hollandsekant in Almere. De gemeente is namelijk van plan om de vergunningsaanvraag te weigeren. Buurtbewoners waren bezorgd en verontwaardigd over de plannen. De gemeente is het met de buurtbewoners eens en vindt ook dat de fabriek eigenlijk niet op die plek past.


Lees meer

Dronten - Opgehoogde Drontermeerdijk weer open voor verkeer

30-04-21

De Drontermeerdijk (N306) tussen Roggebotsluis en Elburg is weer open voor het verkeer. De provincie meldt dat de laatste werkzaamheden vrijdag om 18.00 uur zijn afgerond. De dijk is de afgelopen anderhalf jaar over een lengte van drie kilometer flink opgehoogd en versterkt.


Lees meer

Urk - 'Urker taal moet nog dit jaar in convenant voor Nedersaksische talen'

30-04-21

De Urker taal moet nog dit jaar worden opgenomen in het convenant voor de Nedersaksische talen. Dat zegt wethouder Freek Brouwer van de gemeente Urk. Het convenant om het Nedersaksisch te erkennen, te behouden en te stimuleren, werd in 2018 ondertekend. Urk en Flevoland ontbraken alleen in het document. Volgens Brouwer en Stichting Urker Taol is Urk mogelijk vergeten, omdat het vissersdorp buiten het aangesloten Nedersaksische taalgebied valt. Beiden geven aan dat het gebrek aan een Flevolands taleninstituut ook een oorzaak lijkt te zijn.


Lees meer

Flevoland - A6 komend weekend gedeeltelijk dicht

30-04-21

De A6 tussen Swifterbant en Lelystad-Noord richting Almere is van vrijdagavond 20.00 uur tot maandag 5.00 uur dicht. Rijkswaterstaat voert dan onderhoud uit aan de weg.

Afgelopen weekend was de weg ook al dicht, maar door de meivakantie waren er veel files.


Lees meer

Biddinghuizen - Na twee jaar zoeken plek gevonden voor Tiny Houses

30-04-21

Het heeft twee jaar geduurd, maar er is nu uitsluitsel over de locatie van Tiny Houses in de gemeente Dronten. Op de kruising van de Graafschaplaan en de Wierse in Biddinghuizen zullen de kleine woningen verschijnen.

Tien huisjes mogen de komende jaren op de locatie in Biddinghuizen staan. De initiatiefnemer achter de Tiny Houses, Duco van Dijk, is blij dat het eindelijk zover is. "Het is een mooie open locatie met veel zon en wind", zegt Van Dijk in een persbericht van de gemeente. "Dat is een voordeel als je duurzaam wilt leven én zelfvoorzienend wilt zijn."


Lees meer

Lelystad - Verdachte schietpartij Rivierenlaan blijft vastzitten

30-04-21

Een 41-jarige man die verdacht wordt van het neerschieten van een bewoner van de Rivierenlaan in Lelystad begin dit jaar blijft vastzitten. Wel wordt op verzoek van zijn advocaat het slachtoffer nader gehoord. Dat bleek vrijdag tijdens de strafzaak in de rechtbank in Lelystad.


Lees meer

Dronten - Jonge Drontenaar met passie voor de politiek

30-04-21

Drontenaar Erik Sjoers is afgelopen week benoemd tot burgerraadslid voor de VVD in Dronten.

Burgerraadsleden hebben geen stemrecht, maar mogen wel meedoen met commissievergaderingen. Zij assisteren de gekozen raadsleden.

Politiek wat de klok slaat
Sjoers is 18 jaar en eerstejaarsstudent politicologie aan de VU in Amsterdam. Naast zijn studie is hij voorzitter van JOVD Flevoland.
Het avontuur van Sjoers als nieuw burgerraadslid in Dronten is komend jaar te volgen via Instagram.


Lees meer

Almere - Laatste artiesten Bevrijdingsfestival bekend

30-04-21

Artiesten Shirma Rouse, Lisa Loïs, Hans de Booij, Davina Michelle en Tino Martin treden op tijdens het Bevrijdingsfestival Flevoland. Dit jaar is het festival niet op de Esplanade, maar live vanuit de Kunstlinie in Almere. Omroep Flevoland zendt dit uit.


Lees meer

Almere - Voortvluchtige schutter Stadhuisplein in België aangehouden

30-04-21

Een 26-jarige man die in 2019 betrokken was bij een dodelijke schietpartij in Almere, is donderdag in België aangehouden. Dat meldt de politie. De man, Youssef Ben H., stond op de Nationale Opsporingslijst.

Op 21 december 2019 kreeg de politie rond 16.00 uur een melding, dat er schoten gehoord waren in een woning aan het Stadhuisplein in Almere Stad. Agenten die in de woning aankwamen, troffen een zwaargewonde man aan. Hij bleek te zijn neergeschoten. Ondanks de inzet van verschillende hulpdiensten en het oproepen van een traumaheli, overleed de man ter plaatse.


Lees meer

Noordoostpolder - College wil grens starterslening verhoging naar 220.000 euro

30-04-21

Huizenkopers in de Noordoostpolder kunnen binnenkort waarschijnlijk voor een duurder huis een starterslening krijgen. Het college van B en W wil de grens voor de maximale koopprijs van een huis verhogen tot 220.000 euro. Nu is die nog 180.000 euro.


Lees meer

Noordoostpolder - Antonius Ziekenhuis stopt met verlenen psychiatrische zorg

30-04-21

Het verlenen van psychiatrische zorg vanuit het Antonius Ziekenhuis in Sneek stopt per 1 januari 2022. Dat meldt de Antonius Zorggroep, waar het ziekenhuis onder valt. De zorggroep onderzoekt nog op welke manier de psychiatrische zorg in Zuidwest-Friesland, de Noordoostpolder en Urk voortgezet kan worden.


Lees meer

Almere - Toekomst Almere City boegbeeld Mirani nog ongewis

30-04-21

Damon Mirani weet nog niet of hij ook volgend seizoen bij Almere City FC zal spelen. De centrale verdediger heeft een aflopend contract bij de club, maar wil pas na het seizoen en de eventuele play-offs een beslissing nemen over een langer verblijf in de polder. Almere City heeft de intentie uitgesproken verder te willen met Mirani, die sinds de zomer van 2016 onder contract staat bij de huidige nummer 4 van de Keuken Kampioen Divisie.


Lees meer

Almere - Yarden moet mogelijk korten op uitvaartpolissen

30-04-21

De in Almere gevestigde uitvaartverzekeraar Yarden moet mogelijk polissen van een miljoen klanten versoberen of korten. Het bedrijf heeft te weinig vermogen in kas om te voldoen aan de verplichtingen. Dat staat in een jaardocument van Yarden over 2020.


Lees meer

Almere - Zeker drie verdachten vervolgd in zaak rond dood Berika

30-04-21

Naast de hoofdverdachte van het doodsteken van de 26-jarige Fanuel Berika in augustus 2020 in Almere, worden nog twee personen vervolgd. Over de vervolging van nog eens twee andere verdachten wordt later een beslissing genomen. Dat zei de officier van justitie vrijdag in de rechtbank in Lelystad tijdens de derde tussenzitting in de zaak.


Lees meer

Dronten - Ook betaald parkeren verdwijnt bij Ellerstrand

30-04-21

Het betaald parkeren verdwijnt bij het Ellerstrand. De gemeente Dronten wil dit strand 'teruggeven aan de natuur', omdat er geen beheerder meer voor is.

Alle voorzieningen verdwijnen, en daarmee ook de parkeerautomaten. Dat bevestigt een woordvoerder. Bezoekers van het gebied kunnen gratis parkeren op de naastgelegen dijk.


Lees meer



 
U kunt zich indien gewenst weer afmelden.
Afmelden
Bekijk e-mail in browser



© OmroepFlevoland

Email Marketing Powered by Mailchimp