Nieuws van vandaag


Almere - HORECA036App! omzeilt 'provisieverslindende' bestelsites

30-07-21

Inwoners van Almere die eten willen bestellen kunnen dat tegenwoordig ook doen via de HORECA036App! In die applicatie zijn alleen de Almeerse horecabedrijven te vinden. De ontwikkelaar probeert op die manier te zorgen dat de tussenkomst van 'provisieverslindende' bestelsites omzeild wordt.


Lees meer

Almere - Nederlands Studenten Orkest in quarantaine voor optreden in Topsporthal

30-07-21

Het Nederlands Studenten Orkest (NSO) zit nu in quarantaine in Zeist als voorbereiding op een aantal optredens in de Topsporthal in Almere. Van 6 augustus tot en met 15 augustus geeft het NSO daar acht concerten, waarbij Der Ring des Nibelungen van Richard Wagner wordt uitgevoerd.


Lees meer

Almere - Almeerder opgepakt voor roof van Pokémonkaarten

30-07-21

Een Almeerder van 29 is aangehouden omdat hij in december kostbare Pokémonkaarten gestolen zou hebben van een man uit Kampen. De spelkaarten zouden een waarde hebben van 50.000 euro. Volgens de politie waren ook een man uit Lelystad en een vrouw uit Hillegom betrokken bij de roof.


Lees meer

Flevoland - Serie Boerderijnamen: Het verhaal achter 'Maneschijn'

29-07-21

Bijna elke boerderij in Flevoland heeft een naam. En die namen zijn niet voor niks gekozen; daar is bewust over nagedacht. Ze vertellen iets over de boeren die vanuit heel Nederland naar de nieuw ontgonnen polder kwamen om hier een nieuw leven op te bouwen.


Lees meer

Dronten - Serie VLOD-archief: Alaaf! Prins carnaval en Majoor Kees

29-07-21

Jarenlang was de experimentele lokale omroep VLOD een begrip in Dronten. Vele honderden uren aan beeld zijn gemaakt in de jaren '70, '80 en '90. De videobanden zijn afgestoft en door het Het Flevolands Archief gedigitaliseerd. Deze week een een greep uit de vele leuke, grappige en bijzondere verhalen van bijna 25 jaar lokale omroep in Dronten.


Lees meer

Flevoland - Varende familie uit Sneek is bekend, speurtocht naar naam van wrak gaat door

30-07-21

Wat is toch de echte naam van scheepswrak OL84, dat in 1959 in Oostelijk Flevoland is gevonden? Het is een zoektocht waar Joran Smale van Batavialand al lang mee bezig is, maar nog altijd zonder resultaat. Inmiddels is al wel duidelijk dat de Sneker familie De Jong op het schip gevaren moet hebben. Dat is ontdekt door ingegraveerde initialen in een viertal gevonden oorijzers uit te pluizen. Ook een versierde tabaksdoos gaf aanwijzingen.


Lees meer

Zeewolde - Twee Zeewoldenaren opgepakt voor afpersing

30-07-21

De politie heeft twee Zeewoldenaren aangehouden voor afpersing. Het gaat om een man van 23 en een 18-jarige inwoner van Zeewolde.

Het tweetal is donderdagochtend opgepakt en wordt vrijdag voorgeleid bij de rechter-commissaris. Die bepaalt of de twee langer vast blijven zitten.


Lees meer

Almere - FlevOlympia: Hockeyer De Geus met Oranje naar kwartfinale

30-07-21

Jonas de Geus uit Almere heeft met het Nederlands hockeyteam bij de Olympische Spelen in Japan de laatste poulewedstrijd verloren. Duitsland was met 3-1 te sterk voor de ploeg van bondscoach Max Caldas. Nederland heeft zich ondanks deze nederlaag wel geplaatst voor de kwartfinale die zondag wordt gespeeld. De tegenstander is dan Australië.


Lees meer

Dronten - Spijkstrand gaat 's nachts dicht om overlast te voorkomen

30-07-21

Het Spijkstrand bij de Elburgerbrug wordt 's nachts gesloten voor het publiek. Dat heeft het college van burgemeester en wethouders van Dronten besloten 'om overlast te voorkomen'.

Jongeren zorgen op zomerse avonden geregeld voor overlast op het Spijkstrand. Vorige maand was er tijdens één weekeinde eerst een grote vechtpartij en beëindigde de politie de volgende avond een feest. De exploitant van het nabijgelegen café-restaurant klaagt geregeld over met name de troep die achterblijft.


Lees meer

Rutten - 'Beperkte elektriciteit bij MFA was ver voor opening bekend'

30-07-21

Dat de multifunctionele accommodatie in Rutten een aantal jaar beperkt elektriciteit kan krijgen, is sinds mei 2020 al bekend bij de gemeente Noordoostpolder. Dat meldt een woordvoerder van netbeheerder Liander na vragen van Omroep Flevoland.

Tijdens de aanvraag voor de aansluiting van de MFA op het elektriciteitsnetwerk zegt Liander aan de gemeente te hebben laten weten dat de capaciteit de eerstvolgende drie jaar beperkt zou zijn. Ongeveer een half jaar na de aanvraag voor elektra werd MFA Het Klavier in Rutten geopend. Sinds de opening in november staat er een dieselaggregaat te draaien.


Lees meer

Lelystad - Auto brandt volledig uit langs A6

30-07-21

Een auto is vrijdagmiddag volledig uitgebrand langs de A6 ter hoogte van de Vaartplas in Lelystad. Volgens de politie zijn er geen gewonden gevallen.

Door de brand stond op de snelweg file in de richting van Almere naar Lelystad. Op het hoogtepunt leverde dat veertig minuten vertraging op.


Lees meer

Zeewolde - Dodelijk ongeval op boot kwam door ankertouw

30-07-21

De 18-jarige man die in juni om het leven kwam door een bootongeluk op het water bij Zeewolde, is overboord getrokken door het ankertouw. Dat meldt de politie na zes weken onderzoek.

De man had met een groep vrienden een boot gehuurd voor een tocht over de randmeren. Toen het anker overboord werd gegooid bleek het slachtoffer klem te zitten in het touw. Het touw kwam in de draaiende schroef terecht en trok de man overboord. Volgens de politie kwam het slachtoffer daarna met zijn arm vast te zitten in de schroef van het schip.


Lees meer

Lelystad - Taakstraf voor Urker broers die PowNed-journalist en cameraman mishandelden

30-07-21

De twee Urker broers Jelle en Lammert P. krijgen respectievelijk 120 en 150 uur taakstraf voor het mishandelen van een PowNed-journalist en cameraman dit voorjaar. Dat besliste de politierechter in Lelystad vrijdag. Bovenop de taakstraf moet de jongste broer Lammert P. ook een schadevergoeding van 250 euro betalen aan de cameraman die hij mishandelde.


Lees meer

Lelystad - Onduidelijkheid over dood van verminkte kat Snoepje: "Dit lijkt echt wel aangedaan"

30-07-21

Kater Snoepje van de familie Korsen uit de Lelystadse wijk De Landerijen is afgelopen woensdag dood aangetroffen. De staart van het dier lijkt eraf gerukt. Wat er precies is gebeurd, is niet duidelijk. Maar de jongste dochter is ontroostbaar en volgens buurtbewoners zouden vaker katten op mysterieuze wijze om het leven zijn gekomen.


Lees meer

Emmeloord - Noordzijde naar 30 km/u en mogelijk 'Shared Space' bij Jumbo

30-07-21

De maximumsnelheid op de Noordzijde in het centrum van Emmeloord gaat omlaag naar 30 km per uur. Dat heeft het college van B en W besloten. De Noordzijde is de weg die langs een groot deel van het centrum loopt. Hij ontsluit onder andere het parkeerterrein Paardenmarkt.


Lees meer



 
U kunt zich indien gewenst weer afmelden.
Afmelden
Bekijk e-mail in browser



© OmroepFlevoland

Email Marketing Powered by Mailchimp