Nieuws van vandaag


Lelystad - Twee gewonden bij steekincident

31-05-19

Bij een steekincident in de Ketelmeerstraat in Lelystad zijn vrijdagmiddag twee mannen gewond geraakt.

Om kwart over drie 's middags kreeg de politie een melding van een vechtpartij tussen twee Lelystedelingen. Later bleek dat er met een mes is gestoken.


Lees meer

Lelystad - Gemeente in gesprek met Batavia Stad over verkeersdrukte

31-05-19

De gemeente Lelystad gaat met Batavia Stad en de provincie in gesprek om te kijken hoe de verkeersoverlast rondom het outletcentrum kan worden beperkt. Afgelopen Hemelvaartsdag was het zo druk dat bewoners van de Houtribhoogte en Parkhaven hun wijk amper uit konden. Op de dijk tussen Enkhuizen en Lelystad stond er een file van wel anderhalf uur.


Lees meer

Urk - Einde pulskor:"Het is emotie en protectionisme van Frankrijk"

31-05-19

Na jaren van pulsvissen is voor een aantal Urker vissers een einde gekomen aan deze vismethode. Het Europees Parlement besloot in april dat pulskorvisserij definitief verboden wordt. Dat is een vismethode die gebruik maakt van stroomstootjes om platvis van de zeebodem op te schrikken. De eerste groep vissers moet op 1 juni stoppen.


Lees meer

Almere - Geen zeearendjongen in Oostvaardersplassen

31-05-19

Dit jaar zijn er geen zeearendjongen in de Oostvaardersplassen. Dat zegt Werkgroep Zeearend Nederland. De afgelopen twaalf jaar werden er wel jongen geboren.

Volgens de voorzitter van de werkgroep is het niet duidelijk of het lege nest te maken heeft met het afschot in het gebied. Natuurverenigingen waren hier eerder bang voor, omdat ze vreesden dat het schieten voor chaos zou zorgen.


Lees meer

Almere - Verdachte dodelijke mishandeling twee weken langer vast

31-05-19

De 37-jarige man die verdacht wordt van de zware mishandeling van de 38-jarige Almeerder Patrick Erkamps wordt twee weken langer vastgehouden. De man werd dinsdagavond in Almere Poort aangehouden op verdenking van moord of doodslag.


Lees meer

Almere - Verdachten moord Esther Paul niet vervolgd

31-05-19

Twee mannen die begin dit jaar zijn opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij de moord op Esther Paul uit Almere worden niet vervolgd. Er is onvoldoende bewijs. Dat bevestigt het OM na berichtgeving door de Telegraaf en Het Parool.

Het zwaar toegetakelde lichaam van de 43-jarige Esther Paul werd in april 2017 gevonden in het Veluwemeer bij Biddinghuizen. Paul was de ex-vriendin van de veroordeelde drugscrimineel Frank G.


Lees meer

Flevoland - Laagvliegende straaljagers laten mensen schrikken

31-05-19

Laagvliegende F-16's boven Flevoland hebben inwoners vrijdagmorgen doen schrikken.

Bij Omroep Flevoland komen op de sociale media honderden reacties binnen van Flevolanders die de F-16's hebben gehoord en zich afvragen wat er aan de hand is.


Lees meer

Flevoland - "Zang op Hemelvaart maakt doorstart"

31-05-19

Afgelopen donderdag zou voor de laatste keer Zang op Hemelvaart zijn gehouden, maar een aantal Urkers wil een doorstart maken met het evenement.

Jacob Hoekstra van Mannenzang op Urk vond het jammer toen hij hoorde dat het evenement voor de laatste keer georganiseerd werd. "We hebben met het mannenkoor de hoofden bij elkaar gestoken en besloten dat wij het dan gaan organiseren. Het zou jammer zijn als het anders verloren zou gaan."


Lees meer

Noordoostpolder - Boswachter heeft na pensioen eindelijk tijd voor de natuur

31-05-19

Opmerkelijk genoeg kwam boswachter Jan Akkerman uit Noordoostpolder de laatste jaren steeds minder in de natuur en zat hij steeds meer op kantoor. "Nu ik met prepensioen ga heb ik weer tijd om te genieten in de bossen!", vertelt Akkerman. Hij is de afgelopen 35 jaar een belangrijke beheerder geweest van de Flevolandse natuur. Zo is Akkerman verantwoordelijk voor het Waterloopbos en het Vogeleiland in Noordoostpolder.


Lees meer

Almere - Geld inzamelen voor zwaargewonde vriend

31-05-19

De 26-jarige Titciana Patti uit Almere is een actie begonnen om geld in te zamelen voor haar zwaargewonde vriend Quincy Trezer in Spanje.

Trezer was op vakantie in Malaga en kreeg daar een zwaar verkeersongeluk. Patti: "Mijn vriend had een motorscooter gehuurd. Vlak daarna is hij door een auto aangereden. Hij heeft gebroken ribben, inwendige bloedingen en een gebroken arm op meerdere plekken."


Lees meer

Almere - Vertraging pakketten PostNL door storingen

31-05-19

Inwoners van Almere Haven en Almere Poort moeten zo'n drie dagen extra wachten op pakketjes die via PostNL worden bezorgd. Volgens een woordvoerder van het bedrijf heeft één van de sorteermachines sinds afgelopen zaterdag meerdere storingen. Op social media klagen veel inwoners.


Lees meer

Almere - Gemeente verwacht financiële tegenvaller

31-05-19

De gemeente Almere verwacht een flinke financiële tegenvaller. Daarvoor waarschuwt het college van burgemeester en wethouders. Oorzaak zijn de bedragen die Almere krijgt van het Rijk. De hoeveelheid geld die gemeenten van Den Haag krijgen wordt bekendgemaakt in de zogeheten Meicirculaire. Deze wordt vandaag - vrijdag 31 mei - gepubliceerd.


Lees meer

Almere - Terrassen tijdens zomermaanden langer open

31-05-19

Deze zomer kun je in Almere op veel terrassen een uur langer buiten zitten. De sluitingstijd in het centrum wordt verruimd van 01:00 uur naar 02:00 uur 's nachts. Dat gebeurt op verzoek van horecaondernemers. Het gaat om een pilot die loopt tot begin oktober en de latere sluitingstijd geldt alleen op vrijdag en zaterdag.


Lees meer

Almere - 'Toeristenbelasting ondoordacht voorstel'

31-05-19

Het Toeristisch Platform Almere noemt het voorstel van het Almeerse college om toeristenbelasting te gaan heffen 'ondoordacht'. Dit schrijft de voorzitter van het platform aan de Almeerse gemeenteraad.


Lees meer

Urk - Leegstaande schuur Domineesweg volledig uitgebrand

31-05-19

Een leegstaande boerderijschuur aan de Domineesweg op Urk is in de nacht van donderdag op vrijdag door brand volledig verwoest. De brand werd voor het eerst gezien rond 01:45 uur. Toen de brandweer even later arriveerde sloegen de vlammen uit het pand.


Lees meer



 
U kunt zich indien gewenst weer afmelden.
Afmelden
Bekijk e-mail in browser



© OmroepFlevoland

Email Marketing Powered by Mailchimp