Nieuws van vandaag


Marknesse - Alsnog veel knallen in de provincie

31-12-20

Vuurwerk mag dit jaar dan verboden zijn, carbidschieten is dat op veel plaatsen niet. Veel jongeren kwamen donderdag in onder meer Marknesse samen om traditioneel de laatste dag van het jaar knallend door te brengen.

Marknesse is een van de 12 locaties waar dit jaar in Noordoostpolder geschoten mag worden. In andere gemeenten, zoals Lelystad en Almere, werd vanwege corona carbidschieten verboden. Carbidschieter Wessel Weijs is blij dat het in Marknesse wel door mag gaan. "Het is wel wat anders dan andere jaren, er is minder publiek. Maar het schieten zelf is gewoon echt tof."


Lees meer

Zeewolde - Celstraf voor hennep telen in vakantiebungalow

31-12-20

De rechtbank in Lelystad heeft een 32-jarige man uit Albanië donderdag veroordeeld tot 15 maanden cel. Hij werd onder meer schuldig bevonden aan het hebben van een hennepplantage in een gehuurde vakantiebungalow in Zeewolde.

De politie viel in augustus 2019 deze bungalow aan de Bosruiterweg binnen. Op de bovenverdieping werden er twee lege hennepkwekerijen gevonden. Verder lagen er 667 gram coke en diverse spullen om de drugs mee te verpakken zoals rollen tape, weegapparatuur en versnijdingsmiddelen voor coke.


Lees meer

Urk - VisNed: 'Visserij is wisselgeld geworden in het grote Brexitspel'

31-12-20

De visserijbedrijven zijn wisselgeld geworden in het grote Brexitspel, vindt Pim Visser van VisNed. Op de vangstrechten voor tong leveren de vissers zo'n 13% in. Dat is een verlies van 1.750 ton tong per jaar en de vis heeft een waarde van ongeveer twaalf euro per kilo.


Lees meer

Almere - Gemeente Almere sluit ijsbaan vanwege grote drukte

31-12-20

De gemeente Almere en de Almeerse Schaatsvereniging hebben donderdag besloten om het ijsbaantje Schipperplein te sluiten. Het was te druk op en rond de baan, aldus de gemeente.

"Gistermiddag waren er 50-60 mensen op de baan", vertelt Charles van der Horst van de Almeerse Schaatsvereniging. "De volwassenen vormen het probleem. Die gaan met het kind mee het ijs op, die kunnen niet anderhalve meter afstand houden." Het is voor de schaatsvereniging niet te doen om de mensen te verbieden het ijs op te gaan, zeker aangezien het publiekelijk toegankelijk terrein is, aldus Van der Horst.


Lees meer

Flevoland - Waar kun je op nieuwjaarsdag terecht voor boodschappen?

31-12-20

Vier op de tien supermarkten in Flevoland zijn open op nieuwjaarsdag. Maar de verschillen tussen de gemeenten zijn groot. In de gemeenten Noordoostpolder en Urk blijven alle supermarkten gesloten. Daarentegen kunnen Almeerders in bijna alle supermarkten op nieuwjaarsdag terecht.


Lees meer

Lelystad - Gedupeerden toeslagenaffaire van de regen in de drup

31-12-20

Gedupeerden van de toeslagenaffaire hebben niet zoveel aan de 30.000 euro die ze als compensatie krijgen. Ze komen van de regen in de drup, want de schuldeisers staan nu al voor de deur. Dat zegt advocaat Khadija Bozia uit Lelystad. Bozia heeft zo'n 30 gedupeerden onder haar hoede. Ze volgt de ontwikkelingen in de langslepende affaire al jaren.


Lees meer

Lelystad - Flevolanders met Lekkerweg-cheques verrast na moeilijk jaar

31-12-20

Vier Flevolanders hebben donderdag een VVV Lekkerweg-cheque van Omroep Flevoland gekregen. De cheques werden uitgedeeld aan mensen die het dit jaar moeilijk hadden en een extra zetje voor de start van het nieuwe jaar verdienen. De prijswinnaars mogen het bedrag besteden aan uitjes in eigen land.


Lees meer

Ens - Ens krijgt weer een dorpscafé: Het Pleintje

31-12-20

Ens heeft er een nieuwe horecagelegenheid bij: snackbar en café 'Het Pleintje'. De snackbar is al drie weken open, het café wordt op dit moment verbouwd en moet nog gesloten blijven vanwege de tweede lockdown. Eigenaren Hans Heijen en Eric Koomen uit Ens verwachten dat ze hun café in gebruik kunnen nemen zodra de coronamaatregelen weer versoepeld worden.


Lees meer

Urk - Predikanten roepen Urkers op jaarwisseling thuis te vieren

30-12-20

Achttien predikanten van verschillende Urker kerken roepen dorpsbewoners op binnen de kring van het gezin oudjaarsavond te vieren. Dat schrijven ze in een paginagrote brief, gericht aan ouders en jeugd die in de plaatselijke krant het Urkerland is afgedrukt. "Zet de oliebollen maar op tafel, doe de frituurpan aan en heb er iets te drinken bij", zo wordt de inwoners aangeraden. Rond de jaarwisseling zou dan uit de bijbel gelezen moeten worden en om Gods zegen voor het nieuwe jaar worden gevraagd.


Lees meer

Lelystad - Minder stadsbussen vanwege laag aantal passagiers

30-12-20

In Lelystad rijden vanaf vrijdag minder stadsbussen. Volgens vervoerbedrijf Arriva reizen door de coronamaatregelen nog maar weinig mensen met de stadsdienst.

Het bedrijf rijdt daarom vanaf 1 januari volgens de zondagdienstregeling. Omdat op zondag de dienstregeling pas later begint dan op werkdagen, zijn er op werkdagen wel extra vroege ritten aan deze dienstregeling toegevoegd. Arriva zegt dat er op werkdagen vanaf 6 uur 's ochtends voor alle wijken reismogelijkheden zijn.


Lees meer

Almere - Bestelbus schiet over de vangrail en ramt bord

30-12-20

Een bestelbus is woensdagavond in Almere over de vangrail langs de Tussenring geschoten. De bus kwam tot stilstand tegen een verkeersbord dat hierdoor beschadigd raakte.

Het ongeluk gebeurde rond 20:30 uur, vlak bij de aansluiting met de A6. Over de oorzaak is nog niks bekend.


Lees meer

Noordoostpolder - Omwonenden bevraagd over veiligheid Karel Doormanweg

30-12-20

Omwonenden van de Karel Doormanweg in Noordoostpolder hebben een enquête opgesteld over de verkeersveiligheid op deze buitenweg. De enquête is geplaatst in een Facebookgroep voor inwoners van Tollebeek en omgeving.

In de enquête wordt gevraagd hoe vaak mensen gebruik maken van de Karel Doormanweg en met welk vervoersmiddel ze dit doen. Bevraagden mogen ook aangeven of ze denken dat drempels of chicanes de verkeersveiligheid ten goede komen. Ook mogen ze hun mening geven over de hoeveelheid sluipverkeer, het onderhoud van bermen en de snelheid waarmee doorgaans op de weg wordt gereden.


Lees meer

Kraggenburg - Alle Kraggenburgers gaan samen nieuwjaarsborrelen

30-12-20

Omdat er maar weinig kan dit jaar, wordt in Kraggenburg met het hele dorp een nieuwjaarsborrel georganiseerd. Natuurlijk kan dat niet zoals vanouds in het dorpshuis en daarom wordt de borrel dit jaar online via een livestream gedaan. Om toch te kunnen proosten werd woensdag bij alle dorpsbewoners een flesje Prosecco langsgebracht.


Lees meer

Almere - Tobiasen ligt met ambitieus City FC op promotiekoers

30-12-20

De Almeerse voetbalclub City FC onwikkelt zich sneller dan jaren geleden was ingeschat. De plannen waren 20 jaar geleden bij de oprichting van FC Omniworld groots. De club uit Almere wilde zo snel mogelijk doorstoten naar de Eredivisie en er werd door de oprichters zelfs al wat groter gedacht dan dat. Toch kwam het nooit echt van de grond. Sinds de introductie van een vijfjarenplan in 2016 doet Almere City FC structureel mee in de play-offs voor een plek in de Eredivisie, waarbij alleen in 2018 bijna promotie werd bewerkstelligd.


Lees meer



 
U kunt zich indien gewenst weer afmelden.
Afmelden
Bekijk e-mail in browser



© OmroepFlevoland

Email Marketing Powered by Mailchimp
</