Unieke waarneming: Wilde Europese visotter met jongen

Tot verrassing van de beheerders van Natuurpark Lelystad, verschenen er vanmorgen beelden van een ottermoeder met haar drie jongen op de wildcamera. Nog nooit is dit in Flevoland op beeld vastgelegd.

Unieke waarneming: Wilde Europese visotter met jongen in Natuurpark Lelystad
postbus afbeelding
postbus afbeelding

Restaurant Hajé Natuurpark

Het sfeervolle restaurant in Natuurpark Lelystad heeft inmiddels de deuren geopend voor publiek. De officiële opening is in april, maar de bezoeker van het Natuurpark kan nu al terecht voor een heerlijk kopje koffie, een lunch of een gezellige borrel bij de open haard. Ook met de paasdagen is het restaurant geopend.

Lees meer

Natuurpark Lelystad ontvangt bronzen prijs van ANWB

Tijdens de verkiezing 'Leukste uitje van Flevoland in 2016' heeft het Natuurpark in Lelystad de derde prijs gewonnen. ANWB-leden konden via de website stemmen op hun favoriete uitje. 

Natuurpark Lelystad ontvangt bronzen prijs van ANWB
postbus afbeelding
postbus afbeelding

Top en Top Schoonmaak vriend Flevo-landschap

Het contract om bronzen vriend te worden van Het Flevo-landschap is begin deze maand getekend door vader en zoon Top van het Schoonmaakbedrijf Top en Top Schoonmaak uit Lelystad. Het komende jaar kan Het Flevo-landschap rekenen op (financiële) steun voor het behouden en onderhouden van de Flevolandse natuur! 

Top en Top Schoonmaak vriend Flevo-landschap

Nieuwe activiteiten online

Trekt u er graag op uit met het gezin, bent u een liefhebber van wandelingen en of zoekt u een leuke activiteit voor uw (klein)kinderen? Op onze website staat vanaf vandaag ons activiteiten aanbod. Er zit vast iets leuks voor u tussen. 

Activiteiten
postbus afbeelding
postbus afbeelding

Paasspeurtocht Natuurpark Lelystad

Trek eerste en tweede paasdag er heerlijk op uit met het hele gezin. Geniet van het voorjaar en wandel langs alle prachtige dieren in Natuurpark Lelystad. Sluit uw wandeling af met een bezoek aan het vernieuwde restaurant. 

Paasspeurtocht door Natuurpark Lelystad

Wandeling Pampushout

De Pampushout bij Almere is een echt stadbos. Dichtbij de drukke stad ligt dit bos wat volop in onwikkeling is. Ga 2 april mee tijdens de wandeling en de gids zal u uitleg geven over het gebied en de ontwikkelingen die plaatsvinden. 

Wandeling Pampushout
postbus afbeelding

Wilgenbos op een eeuwenoude zandbank

Het Wilgenreservaat ontstond na de drooglegging van Flevoland toen miljoenen wilgenzaadjes in de vruchtbare klei terecht kwamen. Na de ontkieming ontwikkelde de bomen zich tot reuzen. Ga op 3 april mee door deze ondoordringbare bossen die worden afgewisseld door open velden. 

Wilgenbos op een eeuwenoude zandbank
postbus afbeelding
Is de nieuwsbrief niet goed leesbaar? Bekijk hier de online versie Uitschrijven voor de mailing