Fiets - nieuwsbrief week 6 - 2018
Fiets

Het perfecte zadel?

Review: Selle Italia Flite Team Edition

In deze video review vertelt Fiets-redacteur Edwin dat hij al 20 jaar geleden op zijn eerste Selle Italia Flite zadel reed. Dat is zelfs nog te kort, hij heeft het even nagezocht... Het is al sinds 1991 (!). Nu test hij het Flite-zadel waar ook Mathieu van der Poel mee rondrijdt, de Team Edition. Dit is een zadel met ID-match, een methode die goede Selle Italia dealers gebruiken om jou aan het juiste zadel te helpen. Check ook vooral de Lead-Out van deze maand, daarmee maak je namelijk kans om een Selle Italia zadel op maat te winnen!

Fiets

Race Around the Netherlands

Rondje voor bikkels

Heb je de eerste week van mei nog geen plannen en ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging? Dan is de Race Around the Netherlands echt iets voor jou. De start vindt plaats op 1 mei om 08.00 uur ’s ochtends bij fietscafé De Proloog in Amerongen en het is de bedoeling dat je daar voor 8 mei, 18.00 uur ook weer finisht. Je hebt dan in totaal 1630 kilometers en 5000 hoogtemeters afgelegd.

Fiets

Trek je spaarpot maar open

Zadels van Rapha

Huh, da’s toch een kledingmerk? Ja, maar ze hadden ook al helmen, brillen en schoenen. En vanaf april dus ook eigen zadels. Rapha is al twee jaar bezig met dit ‘zadelproject’. Rapha kennende zal het geen knullig, zwaar geval zijn van drie tientjes. Het gewicht en de prijs blijven dus nog even in het ongewisse. Wij zijn in ieder geval alvast begonnen met sparen...

Fiets

Verlichting zonder batterij of wrijving

Magnic lampen

Ze verdienen geen schoonheidsprijs, maar innovatief zijn ze wel, deze lampjes van Magnic. Met de sterke Neodymium magneten naast je velg, en door het draaien van je wiel ontstaat er een elektrische stroom waar je een lamp mee kunt laten branden. Zolang jij harder dan 8 km/u rijdt, zorgen de felle leds in de lampjes dat je goed zichtbaar bent op de weg.

Fiets

Om je vingers bij af te likken

Stijlgids 2018

De mooiste fietsen, schoenen, helmen, banden en wielen die er maar te krijgen zijn: je vindt ze allemaal (prachtig uitgestald / op een rij) in deze Stijlgids, die je ontvangt bij Fiets nummer 2. Gemaakt met onze Engelse Procycling collega’s: samen visten we de krenten voor je uit de pap. Vergaap je - net als ons - aan al dat moois!

Fiets

3x Volcano Climb

NK Zwift - 24 februari

Houd die agenda vrij zaterdag 24 februari, want dan kun je namelijk deelnemen aan het Nederlands kampioenschap Zwift. Zwift koos de 15 landen met de meeste deelnemers om nationale Zwift kampioenschappen te organiseren. Nederland hoort daar bij, dus kun je - virtueel maar toch echt - Nederlands kampioen worden door heel hard rondjes te fietsen op een vulkaan.

Fiets

Tips & tricks

Trainen voor je eerste lange fietsrit

Wil je komend seizoen voor het eerst meedoen aan een tocht of cyclo van meer dan 150 kilometer? Wij geven je 23 tips hoe je zo’n lange tocht te lijf gaat. Zelfs ervaren kilometervreters kunnen hier vast nog wat van opsteken.

Fiets

Een streepje voor

Van Bon Test: Festka Spectre Disc

De naam Festka zal niet direct massaal belletjes doen rinkelen. Behalve dan bij Léon van Bon. Hij kende het Tsjechische merk nog uit de tijd dat hij tijdens Zesdaagses de planken uit de baan reed. Als een kind zo blij was-ie, dat hij voor Fiets de Festka Spectre Disc mocht testen.

Fiets

Wat ga jij doen in 2018?

Avonturiers gezocht!

Fiets en Vifit Sport zijn op zoek naar ambassadeurs die het komende seizoen op zoek gaan naar avontuur. Ga jij een wereldreis maken of doe je voor het eerst mee aan een wielerwedstrijd? Wij zijn op zoek naar jou! Wil je meer informatie? Kijk dan snel op Fietsadventure.nl.

Volg Fiets ook op
Fiets - Facebook Fiets - Twitter
Copyright © 2018 New Skool Media. Alle rechten voorbehouden.
Wil je deze nieuwsbrief niet langer ontvangen? Meld je dan hieronder af.
Afmelden
spacer