V-tron wil met innovatieve technieken de wensen en behoeftes van gebruikers met passende oplossingen vervullen. 
͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ 
V-tron wil met innovatieve technieken de wensen en behoeftes van gebruikers met passende oplossingen vervullen.Bekijk de webversie
Header V-tron
Nieuwsbrief april 2024
Meer vervoer regelen met minder chauffeurs!
Sinds begin 2024 maakt V-tron ook deel uit van het consortium Digitale Infrastructuur voor Toekomstbestendige Mobiliteit (DITM).

Hierin werkt V-tron verschillende use cases voor het publiek uit en maakt deze mogelijk op de openbare weg. Binnen dit Brainport Eindhoven project voegen we de teleoperatie functionaliteit toe voor de bussen van VDL, waarbij de besturing op het rangeerterrein wordt overgenomen door een 'chauffeur-op-kantoor', die vanachter beeldschermen bussen bestuurt.
Rakshith Kusumakar, foto links: "Eén chauffeur kan zo tientallen geautomatiseerde bussen in de gaten houden of besturen door de wasstraat rijden, naar het laadstation rijden en ze weg- of klaarzetten voor gebruik."

Bij DITM richten we ons ook op de verdere ontwikkeling van onze ISA-FIT en C-ITS diensten. Steven Herskamp, foto rechts: "Ons aftermarket ISA-FIT systeem is al beschikbaar op de markt, maar wordt in DITM uitgebreid met nieuwe gegevensbronnen zoals C-ITS communicatie.
ISA-FIT is een intelligent systeem dat voortdurend de snelheid van het voertuig controleert en ervoor zorgt dat bestuurders de snelheidslimieten niet onbedoeld overschrijden.
"

Dit systeem kan achteraf op elk voertuig worden geïnstalleerd. Het gebruikt voornamelijk de detectie van verkeersborden en een meegeleverde nationale digitale snelheidskaart als belangrijkste informatiebronnen om de snelheid te bepalen. In DITM wordt een derde gegevensbron geïntroduceerd. Steven: "Binnen DITM is deze derde gegevensbron uitgerust met Trust over zowel lange- als korte-afstandskanalen."

Meer informatie: Rakshith Kusumakar of Steven Herskamp
Grootschalige inbouw van ISA-FIT in Zweden
Logo Fontys
In het kader van het project HAST (Hastighetssäkrad trafikzon i urban miljö / snelheidsveilige verkeerszone in een stedelijke omgeving) is onze collega Mark Feringa afgereisd naar Enköping in Zweden om bij zo'n 50 auto's ons ISA-FIT in te bouwen.

Deze auto's worden ingezet in een uitgebreide pilot die deze maand van start is gegaan in deze Zweedse stad.

Zoals we in de vorige nieuwsbrief al aangaven, worden 133 voertuigen ingezet om de snelheidslimieten binnen de stadsgrenzen beter te handhaven. Zo'n 50 voertuigen zijn voorzien van een ISA-FIT systeem en 83 voertuigen beschikken af-fabriek al over deze technologie.

De ISA-systemen houden de voertuigen automatisch aan de maximum snelheden en zullen, naar verwachting, ook het andere verkeer in de stad motiveren om zich aan de geldende maximum snelheid te houden.

Meer informatie: Niels Kneppers
LEES MEER OVER ISA-FIT
LEES MEER OVER HAST
Grootschalige inbouw ISA-FIT in Zweden
RWW en GLOSA getoond op Intertraffic
Boekje met uitkomsten 5G Blueprint project

Tijdens de Intertraffic in de RAI Amsterdam van 16-19 april 2024 werd een tweetal demo's van V-tron systemen voor veiliger én comfortabeler verkeer getoond op de stand van Swarco.

Ons Roadside Work Warning (RWW) systeem kan het aantal verkeersongevallen bij werk aan de weg drastisch verminderen. Dit systeem kan op basis van een (korte afstand) signaal van een voertuig van de wegwerkers ingrijpen op de snelheid van de auto's die - na eerst zes (6!!) waarschuwingssignalen gemist te hebben - de rode kruizen negeren en de mensen die aan de weg bezig zijn in gevaar brengen. RWW redt levens!

GLOSA, wat staat voor Groenlicht Snelheid Advies is een comfortsysteem dat bestuurders van bussen, vrachtwagen of personenauto's kan helpen een 'groene golf' voor zichzelf te creëren door op hun dashboard informatie over de juiste snelheid te ontvangen. Naast het genot van de groene verkeerslichten bespaart dit systeem uiteraard veel brandstof, omdat niet telkens afgeremd en opgetrokken hoeft te worden.

Heeft u belangstelling voor één of beide systemen, neem dan contact met ons op.

Meer informatie: Steven Herskamp

Smartzone Buffer, ideale route door de stad
Samen met onze partners Swarco, MapTM, Coding the Curbs, HAN en TU/e is V-tron druk bezig met het project Smartzone Buffer voor DMI-Ecosysteem. Doel van dit systeem is de doorstroming in steden beter én veiliger te maken.

Smartzone Buffer is een dataplatform dat informatie verschaft over wegen en parkeerplekken aan bestuurders van voertuigen. Rakshith Kusumakar: "Door elk voertuig aan de stadpoort te voorzien van een ideale route, met de juiste snelheid en gegarandeerde doorstroming, kunnen we ervoor zorgen dat goederen op tijd geleverd worden en dat gevaarlijke locaties, zoals scholen en drukke fietspaden, op de route gemeden worden."
Vrachtwagens die milieuzones niet in mogen, zullen ook geen route daar doorheen krijgen en straten waar het moelijk manoeuvreren is, worden gemeden. Verandert een gemeente haar beleid, dan past Smartzone Buffer de toegang navenant aan.

Om het platform veilig uit te proberen, starten de praktijkproeven in Rotterdam op het Future Mobility Park. Daarna zal Smartzone Buffer verder worden uitgerold en de steden Apeldoorn, Helmond en Zwolle hebben al laten weten dat zij belangstelling hebben voor de real-live testen om de verdere ontwikkeling mogelijk te maken.

Meer informatie: Arno van der Steen
DMI-Ecosysteem
Kort nieuws:
yDrive
yDrive klaar voor uitgebreide test

Al meerdere keren hebben wij u de voortgang van het project yDrive gemeld. De voorbereidingen voor de intensieve testweek  van het systeem zijn nu in volle gang. Uiteraard verwachten wij van deze testen, waaronder een duurtest, weer mooie resultaten, zodat we samen met de andere partners van het project - Econogy, DLS, THT New Cool, TNO, RAI Vereniging, Provincie Flevoland en Ministerie I&W - deze nieuwe innovatieve ontwikkeling snel op de weg kunnen zetten om brandstof te besparen en uitstoot te verminderen. 


Meer informatie: Niels Kneppers

C-Roads Antwerpen Helmond
Demoweek Antwerpen-Helmond
Eind maart hebben in het kader van het C-Roads-project Antwerpen-Helmond demonstraties van onze systemen ISA-FIT en C-ITS plaatsgevonden.

Het project heeft de ambitie om Coöperatieve Intelligente TransportSystemen (C-ITS) te integreren met intelligente snelheidsassistentie (ISA), toegangsbeperkingen voor voertuigen in steden (UVAR) en (stedelijke) mobiliteitsdiensten. De combinatie van deze diensten moet leiden tot een betere verkeersveiligheid en leefbaarheid.

Meer informatie: Steven Herskamp
yDrive tijdens Automotive Innovation Award
Rapportageplicht CO2 vanaf 1 juli
Onze software, Connected Car, kan hiervoor ingezet worden. Per rit kan per object de uitstoot worden bijgehouden, zodat eenvoudig de zakelijke en private uitstoot gerapporteerd kan worden. Ook voor kleinere bedrijven is deze functie handig om maatschappelijk verantwoord te ondernemen en mobiliteit duurzamer te maken.

Meer informatie: Vincent van Beek
Whatsapp-logo
Contact via Whatsapp
V-tron is nu ook bereikbaar via Whatsapp!
Heeft u een vraag, opmerking, idee of ander bericht dat u graag met ons wilt delen? Schrijf ons gerust.

Voor onze klanten: extra snelle ondersteuning voor al onze diensten.
Agenda:
24 april 2024
Final event SafeCLAI

Op woensdag 24 april 2024 vindt van 12 tot 15 uur het eindevenement plaats van project SafeCLAI met netwerklunch en real live demonstratie.
V-tron is partner in dit belangrijke project om de beveiliging van datastromen van en naar voertuigen te garanderen. Als bedrijf met connectiviteit als belangrijkste drager voor alle producten, diensten en projecten is veiligeheid essentieel.

Meer informatie: Rakshith Kusumakar

24 april 2024
KIVI-congres: automatisch rijden

Onze mobiliteit moet veiliger, schoner en efficiënter om steden leefbaar en bereikbaar te houden. Kan automatisch rijden daar een bijdrage aan leveren?
Dit congres, dat gecombineerd wordt met bovenstaand finan event voor SafeCLAI, wordt georganiseerd door KIVI Regio Gelderland bij Hogeschool Arnhem Nijmegen.

Meld u hier aan voor het KIVI-Congres.

3-6 Juni 2024
EuCNC & 6G Summit 2024

De 2024 EuCNC & 6G Summit bouwt voort op de combinatie van twee succesvolle conferenties op het gebied van telecommunicatie: EuCNC (European Conference on Networks and Communications) en de 6G Summit. De conferentie brengt baanbrekend onderzoek en wereldberoemde industrieën en bedrijven samen.

Meer informatie en call for papers hier.

Deelname projecten:
5G Blueprint
eVolve
FlexShield
Project DITM
yDrive
Project HUBRIS
SPARC
SmartZone BUFFER

Hoofdkantoor
Zweedsestraat 8A-22 | 7418 BG Deventer |  +31 (0) 570 74 54 30
info@v-tron.eu

Vestigingen NL/DE

Automotive Campus 30 | 5708 JZ Helmond

Rathausufer 22 | 40213 Düsseldorf

Konrad Zuse Platz 8 | 81829 München