V-tron wil met innovatieve technieken de wensen en behoeftes van gebruikers met passende oplossingen vervullen. 
͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ 
V-tron wil met innovatieve technieken de wensen en behoeftes van gebruikers met passende oplossingen vervullen.Bekijk de webversie
Header V-tron
Nieuwsbrief februari 2024
Succesvolle ISA-demodag in Helmond
ISA-fit
Tijdens de ISA-demodag van 6 februari jl. kregen wij, samen met onze projectpartners Smartwayz.NL, gemeente Helmond en Andes, de gelegenheid een uitgebreide presentatie te verzorgen voor beleidsmedewerkers in de mobiliteit van meerdere koploper-wegbeheerders.

Naast een uitgebreide uitleg omtrent de werking van de dynamische feedbackloop en ISA-fit voor wegbeheerders, was er gelegenheid een rit te maken met onze ISA-testwagens en te netwerken.
 

Om het succes van ISA te vergroten, is het belangrijk dat wegbeheerders de fysieke infrastructuur, zoals de plaatsing en onderhoud van snelheidslimietborden waarborgen. Ook moeten de waargenomen wegomstandigheden matchen met de geldende snelheidslimiet.

Daarnaast is het belangrijk dat wegbeheerders actie ondernemen om de digitale infrastructuur nauwkeurig en up-to-date te houden zoals staat opgenomen in de Data Top 15, zodat ISA-systemen en toekomstige geautomatiseerde of autonome voertuigen er gebruik van kunnen maken.

V-tron heeft in samenwerking met de projectpartners een innovatieve dynamische feedbackloop ontwikkeld. Hierdoor is het voor de wegbeheerder mogelijk om zowel de fysieke als digitale infrastructuur op een efficiënte manier actueel te houden, gebruikmakend van de bestaande voertuigen van wegbeheerders, zonder extra scanritten of manuren van bestuurders.


V-tron is klaar om samen met wegbeheerders het succes van ISA en het veilige en efficiënte gebruik van onze wegen te waarborgen. Laten we samenwerken om de implementatie van ISA tot een succes te maken.

Meer informatie: Steven Herskamp

Fontys-groep levert mooi onderzoek af!
Logo Fontys
In het afgelopen halfjaar, voor vierdejaars studenten het zogenaamde zevende semester, heeft een groep van vier studenten van Fontys Hogeschool in Eindhoven een project uitgevoerd dat aansluit op het project yDrive.

De studenten onderzochten de mogelijkheid om de geëlektrificeerde as (e-as) te gebruiken als separate aandrijving van de truck/trailercombinatie in de file.
Door, net als bij een file-assistent van een personenauto, de ADAS te gebruiken om in de file het afremmen en optrekken te regelen, zonder dat de motor van de trekker in actie hoeft te komen, kan in theorie veel brandstof én uitstoot bespaard worden.

Helaas moet wel gezegd worden 'in theorie', want uit het zeer gedegen onderzoek van de studenten blijkt dat de beoogde besparingen door wetgeving, techniek en elektronica nog niet mogelijk zijn. De wet laat aandrijving door een trailer (nog) niet toe, de stop/start van de trekker schakelt teveel systemen uit om voortbeweging mogelijk te maken en de communicatie van ADAS naar de trailer is via de huidige verbindingen (nog) niet mogelijk.

Al deze huidige blokkades zijn uitdagingen voor de toekomst die zeker nader onderzoek vragen. 

Wij bedanken Kyra van Horssen, Roel Driessens, Jari van de Wal en Kaz van Rijsewijk voor hun onderzoek en wensen hun veel succes met afstuderen.

Ook de begeleiding van Fontys Automotive, Tjalling Veldhuizen en Maik van de Molengraft, bedankt voor jullie tijd en input.

Meer informatie: Arno van der Steen
Partners van project yDrive
Rapportageplicht CO2 in minder dan halfjaar
Rapportageplicht
Volgens de website van RVO: "Heeft uw organisatie 100 of meer werknemers? Dan bent u vanaf 1 juli 2024 verplicht te rapporteren over het zakelijke verkeer en het woon-werkverkeer van uw werknemers. Dit is de rapportageverplichting werkgebonden personenmobiliteit (WPM)."

V-tron biedt u de oplossing!

Onze software, Connected Car, kan hiervoor ingezet worden. Per rit kan per object de uitstoot worden bijgehouden, zodat eenvoudig de zakelijke en private uitstoot gerapporteerd kan worden. Ook voor kleinere bedrijven is deze functie handig om maatschappelijk verantwoord te ondernemen en mobiliteit duurzamer te maken.

Bent u al klant bij ons, vraag dan de extra uitleg. Nog geen klant, maar wel geïnteresseerd, neem dan contact met ons op.

Meer informatie: Vincent van Beek
Kort nieuws:
yDrive tijdens Automotive Innovation Award
yDrive was trotse finalist
Op maandagavond 5 februari jl. vond de uitreiking van de Automotive Innovation Award 2024 plaats.

Het yDrive-project stond trots als finalist in de categorie Duurzaamheid. Hoewel yDrive de Award niet in de wacht sleepte, was het een hele eer om bij de drie finalisten te zitten.

Felicitaties aan LeydenJar voor het winnen van de Sustainability Award!
yDrive tijdens Automotive Innovation Award
Centraal gelegen DMI-Centre
Het Dutch Metropolitan Innovations (DMI)-ecosysteem voorziet de domeinen van mobiliteit, openbare ruimte en woningbouw van nieuwe instrumenten vanuit de digitale wereld. DMI is mede mogelijk gemaakt door het Nationaal Groeifonds.

Het DMI Centre biedt het DMI-netwerk, waarvan V-tron deel uit maakt, een fysieke plek, centraal gelegen in het land, waar publieke en private partners elkaar kunnen ontmoeten. 
DMI Centre, Barchman Wuytierslaan 10, Amersfoort ligt recht tegenover het Centraal Station.
Afschalen van 2G en 3G netwerken
4G wordt de standaard!
Gebruikt u voor onze ritregistratie- of track&trace-systemen nog communicatie-units met 2G of 3G*, neem dan contact op voor een upgrade naar 4G!

De overstap is eenvoudig en u kunt weer jaren vooruit.

Lees hier meer over de afschaling van 2G en 3G.
* dit geldt sowieso voor units geïnstalleerd vóór 1 januari 2021
Logo eVolve project
Uitwisseling van medewerkers

In het kader van het EU CORDIS project EVOLVE zal onze collega David Jimenez in mei 2024 een maand werkzaam zijn op de University of Northumbria.
In augustus 2024 zal een medewerker van deze universiteit een maand aan het project werken bij V-tron in Deventer.

EVOLVE wil multidisciplinaire en intersectorale initiatieven creëren die helpen bij uitdagingen in onderzoek en ontwikkeling voor de volgende generatie EV's, zoals
1. naadloos opladen en connectiviteit,
2. slimme netwerken en
3. milieubewuste, veerkrachtige en veilige EV's.
EVOLVE biedt een platform voor nauwe samenwerking tussen academische en industriële partners, waardoor elk de unieke ervaring krijgt om nieuwe kennis te creëren, knowhow te delen en vaardigheden te ontwikkelen.

RFiD-reader in auto
RFiD meldt eenvoudig aan!

Voor onze producten Connected Car en Driver Safety melden bestuurders van een auto zich aan, zodat de verzamelde gegevens ook gecombineerd worden met de betrokken chauffeur.

Dat kan via een tag aan de sleutelbos, maar tegenwoordig ook via een RFiD-lezer. Dat laatste is makkelijk als u binnen uw organisatie al pasjes hanteert.

Belangstelling? Neem contact op.

Whatsapp-logo
Contact via Whatsapp
V-tron is nu ook bereikbaar via Whatsapp!
Heeft u een vraag, opmerking, idee of ander bericht dat u graag met ons wilt delen? Schrijf ons gerust.

Voor onze klanten: extra snelle ondersteuning voor al onze diensten.
Agenda:
29 februari 2024
Towards Autonomous Driving

Op donderdag 29 februari 2024 organiseert RAI Automotive Industry NL van 12.30 tot 16 uur op de Automotive Campus in Helmond een workshop over autonoom rijden.

Deze workshop is gratis toegankelijk voor iedereen die geïnteresseerd is in dit onderwerp.

Meer informatie of aanmelden.

28 maart 2024
Save-the-Date: Verkeersveiligheid

Graag informeren wij u namens Heijmans, NXP, Swarco en V-tron over een bijeenkomst bij Connekt over verkeersveiligheid bij wegwerkzaamheden op donderdag 28 maart aanstaande vanaf 12:00 uur. Zet de datum alvast in uw agenda. Nadere bijzonderheden volgen. Meldt u aan.

De technische oplossing(en) om ongelukken bij werk aan de weg te voorkomen liggen al jaren vrijwel ongebruikt op de plank liggen. Daar willen we het over hebben!

16-19 april 2024
V2X-demo op Intertraffic 2024

Tijdens de internationale beurs Intertraffic in de RAI in Amsterdam zal V-tron, samen met partners Heijmans, NXP, Swarco en Aon, een demonstratie tonen van hort range communicatie (V2X) ter voorkoming van ongevallen bij wegwerkzaamheden door rode kruis negatie.
Registreer u vast hier.

Meer informatie: Arno van der Steen

Deelname projecten:
5G Blueprint
eVolve
FlexShield
Project DITM
yDrive
Project HUBRIS
SPARC
SmartZone BUFFER

Hoofdkantoor
Zweedsestraat 8A-22 | 7418 BG Deventer |  +31 (0) 570 74 54 30
info@v-tron.eu

Vestigingen NL/DE

Automotive Campus 30 | 5708 JZ Helmond

Rathausufer 22 | 40213 Düsseldorf

Konrad Zuse Platz 8 | 81829 München