V-tron wil met innovatieve technieken de wensen en behoeftes van gebruikers met passende oplossingen vervullen. 
͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ 
V-tron wil met innovatieve technieken de wensen en behoeftes van gebruikers met passende oplossingen vervullen.Bekijk de webversie
Header V-tron
Nieuwsbrief juni 2024
SPECIAL TELE-OPERATIE
Belgische minister wil vanaf 2026 tele-bediende voertuigen op haar wegennet
Tele-operatie in de praktijk
Terwijl V-tron in Lommel op de door IMEC in het project Mobilidata georganiseerde testweek (13-16 mei 2024) voor tele-bediend en autonoom rijden haar innovaties toonde, sprak de Belgische minister van Mobiliteit, Lydia Peeters, haar wens uit om vanaf 2026 deze vorm van besturing van voertuigen op het Belgische wegennet toe te staan.

Tijdens de zeer succesvolle testen reden auto's en onze vrachtwagen over het parcours, waarbij in ons geval, de besturing plaatsvond vanuit onze vestiging in Deventer. De test was dus niet alleen op afstand, maar zelfs internationaal geslaagd. In de truck bevond zich wel een 'safety driver', maar die zou alleen ingrijpen als het misliep, hetgeen gelukkig niet nodig was.

De testen in Lommel waren geen standaard rondjes, maar simulaties van snelheden, bochtenwerk, autosnelweg omstandigheden, kleinere wegen en vermijden van obstakels. We hebben dus zeer realistische testen gedaan met zaken die veel in het échte verkeer voorkomen.

Meer informatie: Rakshith Kusumakar
LEES HIER HET ARTIKEL
Het team van de testen in Lommel
foto: team van testweek in Lommel, met VLAIO - Vlaams Departement Economie, Wetenschap en Innovatie - Vlaams Departement Mobiliteit en Openbare Werken - Vlaams Agentschap Wegen en Verkeer - Imec Vlaanderen - Ush - Vay - V-tron
Onze tele-operatie volop in beeld!
Naast de uitgebreide aandacht van de Vlaamse regering, werden onze testen in Lommel in België door alle grote nationale media in beeld gebracht.

Het verslag van de VRT zie u in de video hiernaast, maar onderstaand van links naar rechts ook de video's van TVL, Trends en Nieuwsblad.be.
0:29 / 2:11 Test met telegeleide auto en vrachtwagen op circuit in Lommel
Proefproject met telebediende wagens in Lommel
BEKIJK – Vlaanderen start tests met telebediende auto’s
Is dit de toekomst? Auto rijdt rondjes in Limburg, terwijl bestuurder in Berlijn zit
Tele-operatie gedemonstreerd aan KLM
Op 23 mei jl. demonstreerde V-tron, samen met partners Roboauto en KPN, de werking van een op afstand bestuurde vrachtwagen op het terrein van VOS Transport Group in Deventer aan KLM.

Ook deze demonstratie verliep succesvol vanuit ons kantoor, dat zich eveneens in Deventer bevindt.
KLM demonstratie tele-operatie
Bij de test gebruikten we de technologie van Roboauto waarmee we draadloos kunnen rijden via het reguliere 5G-netwek van KPN.

V-tron heeft tele-operatie uitvoerig getest in het project 5G Blueprint van de Europese Commissie. Hierin hebben we aangetoond dat tele-operatie niet alleen mogelijk is, maar zeker ook een grote bijdrage kan leveren aan het oplossen van personeelsschaarste voor transportbedrijven, logistieke bedrijven, bus-&coachbedrijven en bij werken met gevaarlijke stoffen.
Deze vrachtwagen besturen wij op afstand

Tijdens een testweek in Lommel (zie eerder in deze nieuwsbrief) werd al aangetoond dat tele-operatie internationaal mogelijk is. Een loader die tele-bestuurd kan worden, kan ingezet worden om giftige stoffen op te scheppen en veilig af te voeren, zonder dat de chauffeur een risico loopt. Meerdere (stads)bussen kunnen door één tele-bestuurder klaar- of weggezet worden, door een wasstraat gereden worden of naar een laadpaal gereden worden. Gewonden kunnen door een tele-chauffeur van een slagveld gered worden en ga zo maar door.

Kortom: de mogelijkheden van tele-operatie zijn legio en wij zijn er klaar voor!


Meer informatie: Rakshith Kusumakar

Ook CCAM in films in Hollywood
Ook CCAM in films in Hollywood

In onze nieuwsbrief van november 2023 meldden we u over de eerste stappen die gezet werden in het project 'CCAM in Hollywood'. Nog even kort: in dit project creëren wij, samen met HAN Automotive Research en Jan Wijnakker BV, een toolbox voor op afstand besturing van stuntauto's in films.
 

In Hollywood loopt het project volgens planning. Een masterstudent van de HAN is bezig geweest met het ontwikkelen van het control-algoritme voor het testscenario. Hij is in de afrondende fase van zijn studie en is eind mei afgestudeerd.

Het algoritme dat hij heeft ontworpen, regelt een scenario waarin twee auto's op elkaar afrijden en elkaar net missen. Dit algoritme stuurt de twee auto's, op basis van hun positie en orientatie en regelt gas/rem/stuur-signalen van de autonome auto.

Dit complexe algoritme is een cruciaal onderdeel van het project en zijn succesvolle afstuderen is een belangrijke stap in het proces.

Ondertussen is een derdejaars studententeam hard aan het werk met de ontwikkeling van de Drive-by-Wire-auto voor CCAM in Hollywood.

Dit team maakt aanzienlijke vooruitgang. Ze hebben de ontwerpen afgerond en de keuzes voor de actuatoren gemaakt.
Op dit moment is het team bezig met de inbouw van alle componenten in de auto. De volgende stap zijn de stilstandtesten en daarna staan de eerste rijtesten gepland.

Parallel aan deze ontwikkelingen wordt gewerkt aan de voorbereidingen voor het uiteindelijke stuntscenario. De laatste stappen hierin worden deze maand gezet. Het doel is om medio tot eind juni de eerste volledige tests van het stuntscenario uit te voeren, waarbij zowel het ontwikkelde algoritme als de Drive-by-Wire-auto worden ingezet.
Als deze tests succesvol zijn, is daarmee een grote stap in het project vooruitgezet.


Meer informatie: Arno van der Steen

Kort nieuws:
Onderborden bij Nederlandse verkeersborden
Werkgroep ISA Nederland
Op 15 mei jl. was er weer een editie van de CROW KpVV werkgroep ISA Nederland, waarin landelijk gekeken wordt naar de kennisbehoefte voor de implementatie van ISA.

Onze collega Tess Boltjes presenteerde deze tijdens deze bijeenkomst haar interessante stageonderzoek bij V-tron over het lezen van komborden en onderborden voor ISA.
In onze volgende nieuwsbrief gaan wij hier uitgebreid op in.

Meer informatie: Tess Boltjes
Digitale infrastructuur voor Toekomstbestendige Mobiliteit (DITM)
DITM was ook op Intertraffic '24
Van 16-19 april jl. werd in RAI Amsterdam het project Digitale Infrastructuur voor Toekomstbestendige Mobiliteit (DITM) getoond op het Nederlandse Connekt-paviljoen.

V-tron is onderdeel van DITM met een tweetal use-cases, namelijk tele-operatie van bussen & trucks en verbetren van onze ISA-Fit & C-ITS diensten.

Meer informatie: Wim Vossebelt
Whatsapp-logo
Contact via Whatsapp
V-tron is nu ook bereikbaar via Whatsapp!
Heeft u een vraag, opmerking, idee of ander bericht dat u graag met ons wilt delen? Schrijf ons gerust.

Voor onze klanten: extra snelle ondersteuning voor al onze diensten.
Agenda:
14 Juni 2024
14 juni: Conference Days 2024

Met trots kondigen wij aan dat de CEO van onze yDrive-partner Econogy, Martin van Willigen, spreekt op de Conference Days 2024, georganiseerd door Huss-Verlag GmbH en gemodereerd door Robert Domina.

Titel: 'E-trailer: Energiemachine of te duur'
Datum: 14 juni 2024, 13 - 14 uur

Meer informatie

1 Juli 2024
1 juli: Rapportageplicht CO2
Onze software, Connected Car, kan hiervoor ingezet worden. Per rit kan per object de uitstoot worden bijgehouden, zodat eenvoudig de zakelijke en private uitstoot gerapporteerd kan worden. Ook voor kleinere bedrijven is deze functie handig om maatschappelijk verantwoord te ondernemen en mobiliteit duurzamer te maken.

Meer informatie: Vincent van Beek
13 Juli 2024
13 juli: Swim to Fight Cancer
Onze collega Tess Boltjes zal op 13 juli 2024 deelnemen aan 'Swim to Fight Cancer', een unieke zwemtocht in natuurlijk buitenwater, waarbij deelnemers zoveel mogelijk donaties ophalen voor onderzoek naar kanker.

Uiteraard wensen wij Tess heel veel succes met haar mooie actie om te helpen mensen met deze ziekte te helpen genezen.
Om Tess te sponsoren, kunt u kijken op deze pagina.
Deelname projecten:
5G Blueprint
eVolve
FlexShield
Project DITM
yDrive
Project HUBRIS
SPARC
SmartZone BUFFER

Hoofdkantoor
Zweedsestraat 8A-22 | 7418 BG Deventer |  +31 (0) 570 74 54 30
info@v-tron.eu

Vestigingen NL/DE

Automotive Campus 30 | 5708 JZ Helmond

Rathausufer 22 | 40213 Düsseldorf

Konrad Zuse Platz 8 | 81829 München