Recent vroegen wij één van onze geselecteerde inbouwstations in Afrika om voor onze klantCRSde bestaande units in hun vloot van ruim 500 auto's voor Connected Car te vervangen door nieuwe units.
De aanleiding hiervoor was de verbeterde hard- en software. Hiermee wordt ook de aanstaande overgang van 2G naar 4G mogelijk gemaakt. De bestaande units werkten nog naar volle tevredenheid.
Toch waren wij wel enigszins verbaasd toen wij van onze partner een foto doorgestuurd kregen van de status van sommige units. Het klimaat in Afrika, de droogte, de hitte en het zand, hadden hun tol geëist. De batterij was soms zo uitgezet dat de unit ontzet was.
Dat onze systemen robuust waren en goed hun werk blijven doen onder alle omstandigheden hadden we in de praktijk al ervaren, maar dat ze zó sterk waren dat het ook blijft werken in deze situaties, is voor ons ook een positieve verrassing. Van de Noordkaap tot aan Centraal Afrika; met onze systemen kunt u uw voertuigen altijd volgen!
8 - 9 november 2022 | The City Centre, 80 Basinghall St, London EC2V 5AG
Uiteraard waren onze medewerkers aanwezig bij de slotconferentie van ReVeAL in Londen. Als partner in dit project hebben wij samen met de stad Helmond verschillende praktijkonderzoek gedaan naar de impact op de stad Helmond van een grotere uitrol van ISA. Daarnaast heeft ook een uitgebreide fysieke en digitale analyse van de infrastructuur plaatsgevonden waarmee Helmond aan de slag kan om ISA succesvol te implementeren in de stad.
Het door de EU gefinancierde O&I-project CIVITAS ReVeAL heeft tot doel stedelijke toegangsregels voor voertuigen (UVAR's) en bijbehorende beleidsmaatregelen en technologieën toe te voegen aan de standaardaanpak van stedelijke mobiliteitstransitie in heel Europa.
De overkoepelende missie van het project is steden in staat te stellen de stedelijke ruimte en het gebruik van het vervoersnetwerk te optimaliseren, niet alleen om emissies en geluidsoverlast te verminderen, maar ook om de toegankelijkheid, duurzaamheid en leefbaarheid voor elk lid van de samenleving te verbeteren.
Het slotevenement van ReVeAL was een goede gelegenheid om de balans op te maken van het werk en de resultaten van de afgelopen drie jaar - met name de ReVeAL-instrumenten zoals de UVAR-Box. De conferentie was ook dé gelegenheid voor UVAR-deskundigen en mobiliteitsplanners om de baanbrekende ReVeAL-steden Helmond (NL), Jeruzalem (IL), Londen (UK), Padua (IT), Vitoria-Gasteiz (ES) en Bielefeld (DE) te ontmoeten en te netwerken voor de toekomst van UVAR.
HAN4L is een studententeam op de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Het team beoogt de persoonlijke, professionele en technische vaardigheden van studenten te ontwikkelen. Dit doen zij met één doel voor ogen, namelijk deelnemen aan de 4L Trophy Rally en bijdragen aan een goed doel.
HAN4L is een onderdeel van de HAN maar tegelijkertijd een onafhankelijke non-profit organisatie. Als studentenproject, gerund door 2e, 3e en 4e jaars studenten, wordt ze ondersteund door de kennis van docenten en experts van de Hogeschool, maar ook door het bedrijfsleven.
Het Team heeft 3 doelstellingen:
Ontwikkeling van studenten
Bijdragen aan de maatschappij
Avontuurlijke ervaring opdoen
Jaarlijks rijdt het team sinds 2019 met één of meer Renault 4L's van Arnhem naar Marokko. Eén van de auto's heeft al eerder meegedaan in 2020 en 2022 - 2021 viel uit door Corona - en heeft de afstand van bijna 10.000 km dus al tweemaal afgelegd. Komend jaar dus voor de 3e keer. Net als V-tron kunt u het team steunen.
De aangeboden ondersteuning van V-tron bestaat uit een tweetal track&trace-systemen die de thuisblijvers en andere geïnteresseerden in staat stellen de rit van het team online van minuut tot minuut te volgen.
ISA retrofitsystemen ingebouwd voor praktijkproef ISA
V-tron is één van de partners in de Praktijkproef ISA, waarin testrijders ongeveer een half jaar gaan rijden met Intelligent Speed Assistant (ISA). Doel van de praktijkproef is onderzoeken wat ISA kan betekenen voor het weggedrag en de verkeersveiligheid. Daarnaast wordt ook inzicht verkregen in de huidige status van de fysieke en digitale infrastructuur die benodigd is om ISA goed te laten functioneren.
Hierdoor worden de betrokken wegbeheerders geholpen om het wegennet gereed te maken voor alle ISA-systemen die de komende jaren op de wegen zullen verschijnen.
De eerste pilotvoertuigen zijn inmiddels voorzien van het aftermarket ISA systeem van V-tron. Voordelen van ISA:
Rijtaak ondersteuning: ISA kan worden gezien als ondersteunend aan de rijtaak en als een stapje op weg naar de zelfrijdende auto. ISA geeft nu al meer rust voor de bestuurder.
Veiligheid: (te) hard rijden is een van de belangrijkste ongevalsoorzaken én de afloop van een ongeval met hogere snelheid is ook ernstiger.
Leefbaarheid: harder rijden geeft vooral in een stedelijke omgeving veel hinder en wordt ook als ‘bedreigend’ ervaren (subjectief onveilig).
Milieu: snel rijden is (veel) vervuilender. Bijvoorbeeld bij 130 in plaats van 120 km/u wordt 13% méér CO2 uitgestoten. Europees onderzoek geeft aan dat met ISA tot 8% CO2 wordt bespaard.
Doorstroming: harmonisering van snelheden en het kiezen van een optimale snelheid, bijvoorbeeld bij invoegsituaties.
Onze zeer robuuste systemen (zie eerder artikel) werden de afgelopen jaren door onze klanten in Afrika al ingezet in 18 landen op het continent. Nu komen daar Liberia en Ghana bij. Voor o.a. onze klant CRS biedt dat de mogelijkheid om haar diensten verder uit te breiden en armoede en kwetsbaarheid in de deze landen terug te dringen.
Nieuwe CAO-functionaliteit beschikbaar
Binnen onze software van Connected Car hebben we een nieuwe functionaliteit opgenomen. U kunt nu ook vastleggen of medewerkers die in een auto aanwezig zijn de rol hebben van bestuurder of passagier. Handig om in te zetten bij een rapportage en natuurlijk ook voor de reiskostenvergoeding.
Nieuwe testvoertuigen beschikbaar
Het uitvoeren van testen met ADAS en telematics kan vrij moeilijk zonder voertuigen. Ook voor het uitvoeren van projecten voor automated docking (o.a. VISTA / 5G Blueprint) of een elektrisch aangedreven trailer (yDrive) zijn toch echt testvoertuigen nodig. V-tron heeft daarom sinds kort hiervoor de 3e Toyota CH-R beschikbaar en een platte trailer is eveneens onderweg.
Vernieuwde website ook in Engels en Duits
Eerder al konden we u melden dat www.v-tron.nlgeheel vernieuwd is voor een betere toegankelijkheid en meer ruimte voor producten, diensten en projecten.
We now also offer our site in English. Wir bieten unsere Website jetzt auch auf Deutsch an.
Autobranche met €59 miljard grootste R&D investeerder van EU!
Van alle branches steekt de autobranche, met aanverwante bedrijven en toeleveranciers zoals V-tron, jaarlijks het meeste geld in onderzoek en ontwikkeling, namelijk € 59 miljard! Dat bedrag is eenderde van alle R&D-uitgaven in de EU.