V-tron wil met innovatieve technieken de wensen en behoeftes van gebruikers met passende oplossingen vervullen.
bekijk deze email in uw browser
Nieuwsbrief november 2023
DMI-project Smartzone Buffer van start!
De stad van de toekomst zal moeten werken met interventies en niet langer toestaan dat veiligheid, leefbaarheid en klimaat in het geding zijn.

Slim sturen moet in deze stad al aan de ‘poort’ plaatsvinden. Verkeer moet niet langs scholen of plekken waar veel uitstoot is gaan. Vrachtwagens moeten geweerd worden uit zones met onvoldoende gelegenheid voor veilig rijden/manoeuvreren.
SMARTZONE BUFFER creëert deze functie en ondersteunt de opzet van een slimme, veilige en leefbare stad. De aanstaande verdichting van binnensteden en een toenemende behoefte aan nieuwe woningen, zullen ook in de toekomst steeds meer druk geven op de stad en haar inwoners.

SMARTZONE BUFFER is een dataplatform dat informatie geeft over het gebruik van wegen en parkeerplekken. Via een continue loop van informatie kunnen de stromen in de stad worden bijgesteld.

SMARTZONE BUFFER maakt gebruik van open standaarden (Europees en/of binnen Talking Traffic ontwikkeld) voor zowel de interne als externe koppelvlakken of ontwikkelt deze.

SMARTZONE BUFFER biedt gebruikers een cafetariamodel waarbij een of meerdere diensten kan worden afgenomen, inclusief eventuele nieuw toe te voegen diensten.

SMARTZONE BUFFER kan op basis van vooraf gedefinieerde KPI’s inzicht geven in de impact van de digitale diensten. Er zal hiermee ook een continue evaluatie en analyse plaatsvinden van de werking van SMARTZONE BUFFER hetgeen de basis vormt voor verder optimalisatie, verbetering en ontwikkeling van nieuwe diensten.

SMARTZONE BUFFER bouwen we eerst op het Future Mobility Park, een gecontroleerde test en leeromgeving in Rotterdam.

SMARTZONE BUFFER is een project in het kader van Dutch Metropolitan Innovations Ecosysteem (DMI).

Meer informatie: Wim Vossebelt
Afbeelding: Partners in project SMARTZONE BUFFER
Final Showcase 5G Blueprint Project!
Op 21 november a.s.vindt in het Industrieel Museum Zeeland in Sas van Gent het afsluitende evenement van het project 5G Blueprint plaats. Deelname aan dit evenement is open voor iedereen die geïnteresseerd is in deze innovatie.

De 5G-Blueprint partners delen graag de resultaten van dit onderzoek met u tijdens een afsluitend showcase event. Tijdens de Final Showcase zal V-tron betrokken zijn bij de demonstraties.
Registreer hier
De Oscar komt steeds dichterbij ...
Het project 'CCAM in Hollywood', dat wij uitvoeren samen met Jan Wijnakker BV en HAN Automotive Research, trok ook op social media veel aandacht en we willen u dus zeker de voortgang hiervan niet onthouden.

Inmiddels zijn we goed van start gegaan. De eerste fase is het modelleren van het stuntscenario. Een master-student van
HAN Automotive doet daar nu zijn thesis over.
Deze student heeft het model (zie onderstaande afbeelding) al in grote lijnen vormgegeven, maar het vereist nog wel wat aanpassingen en validatie.

Ook de eerste versie van de controller lijkt een succes. In de simulatie is al te zien dat we op basis van positie en snelheid de voertuigen rakelings langs elkaar heen kunnen laten scheuren zonder botsingen en met goede precisie.

Uiteraard is het allemaal nog vroeg dag en is alles nu nog gebaseerd op modelleren, maar het beloofd veel goeds voor de toekomst. Dan gaan we het toepassen op echte voertuigen.

Meer informatie:
Rakshith Kusumakar
Innovatieve Dynamische Feedbackloop in Helmond gelanceerd!
In de regio Helmond is vorige maand de ontwikkeling van een Dynamische Feedbackloop voor maximumsnelheden van start gegaan.

Dit project - van
SmartwayzNL, Andes, de Gemeente Helmond en V-tron - heeft als doel de digitale en fysieke infrastructuur voor de geldende maximumsnelheden te verbeteren en te handhaven.

Een automatische feedbackloop wordt ingezet om de informatie over maximumsnelheden te verbeteren én actueel te houden. Dit biedt voordelen voor voertuigen met geavanceerde rijhulpsystemen, zoals ISA, waardoor toekomstige rijervaringen in Helmond aangenamer worden.

Twee gemeentelijke voertuigen, uitgerust met de standaard ISA-technologie van V-tron, verzamelen voortdurend gegevens over de geldende maximumsnelheden in de regio. Deze gegevens worden automatisch verzameld, zonder extra inzet van Gemeente Helmond-personeel.

Animatie Dynamische Feedbackloop Gemeente Helmond
Andes speelt een belangrijke rol in de verwerking van deze gegevens. Andes identificeert afwijkende informatie en doet voorstellen aan Helmond voor eventuele aanpassingen. Hierdoor kan de gemeente de fysieke infrastructuur optimaliseren en ook digitale informatie over maximumsnelheden aanpassen door wijzigingen voor te stellen aan het Nationaal Dataportaal Wegverkeer (NDW).

Dit project is een belangrijke stap naar een efficiënter, veiliger en comfortabeler wegennet in Helmond. Het toont de kracht van samenwerking en innovatieve technologieën, met voordelen voor de stad en haar inwoners. We kijken uit naar de resultaten van dit project en de verbeteringen die het zal brengen.

Meer informatie: Steven Herskamp
V-tron partner in werkpakket 2 van DITM
V-tron is per 1 november 2023 gestart als partner in werkpakket 2 (WP2) van het DITM-projectvan Brainport Eindhoven.

Het doel van WP2 is om door middel van automatisering en tele-operatie een geavanceerde use-case te ontwikkelen die vooraf kan gaan aan volledig autonome voertuigen.
De huidige beschikbare technologie geeft mogelijkheden om bepaalde rijtaken in het voertuig te automatiseren, maar heeft beperkingen waar een bestuurder de controle moet overnemen. Dit komt vooral door externe factoren zoals onverwachte obstakels en een onveilige omgeving waarin het voertuig een kritieke beslissing moet nemen. Tele-besturing vervangt een bestuurder door een tele-operator, die het voertuig op afstand kan besturen.
Door automatisering te combineren met telebesturing en een ‘Tele-Automated’ voertuig te ontwikkelen, wordt het maximale uit de beschikbare technologie gehaald en de business case versterkt. Met Tele-Automation wordt het voertuig geautomatiseerd om normale rijtaken uit te voeren met de mogelijkheid om het voertuig op afstand over te nemen wanneer dat nodig is. Deze combinatie kan leiden tot een veiligere operatie in een dynamische omgeving, waar de invloed van de omgeving onvoorspelbaar is.

Meer informatie: Rakshith Kusumakar
Afbeelding: Partners in DITM, Werkpakket 2
Kort nieuws:

Trust-domein gaat voor innovatie-award!

Samen met onze partners in de lobby voor veiliger verkeer bij wegwerkzaamheden - Heijmans, Swarco, NXP en AON - hebben wij het trust-domein voor C-ITS G5 ingediend voor de Automotive Innovation Award.
Nog jaarlijks gebeuren teveel ongelukken door automobilisten die rode kruizen negeren (of missen). Met short range communicatie kan ingegrepen worden in voertuigen om de rijtaak over te nemen en ongelukken te voorkomen.
Lees meer.

Meer informatie:
Arno van der Steen

ISA-FIT levert drie producten in één!

Ons product ISA-FIT is niet alleen een handige tool voorbestuurdersom veiliger, zuiniger, met minder schade of bekeuringen aan het verkeer deel te nemen. Het is ook een informatietool voorwagenparkbeheerdersen een onmisbare databron voorwegbeheerdersom wegen veiliger te maken.

Meer informatie:
www.isa-fit.eu
Wist u dat ...
In gesprekken met de gebruikers van onze fleetmanagement-software voor 'Connected Car', 'Driver Safety' en 'Carsharing' constateren we vaak dat diverse handige functies helaas (nog) niet bekend zijn. Daarom posten we elke maand functionaliteiten in de rubriek "Wist u dat ...", die we nader toelichten.

ID-reader / RFiD-reader

...Connected Car geactiveerd kan worden met de door ons bijgeleverde tags, maar ook met tags of identiteitskaarten die in uw bedrijf voor andere doelen worden gebruikt, zoals het openen van deuren of het inloggen op systemen.

Onze speciale software leest alleen de noodzakelijke karakters van de (RF)iD-sleutel voor individuele rapportages. Een aparte tag voor het voertuig is op deze manier dan niet meer nodig.

Groeperen

...Connected Car kan voertuigen naar soort, functie, gebruik of elke andere keuze groeperen en dan met een kleur in Live View overzichtelijk weergegeven.

Handig als u bijvoorbeeld personen-, bestel- en vrachtwagens in uw wagenpark heeft. Niet elk voertuig is dan voor elk transport in te zetten, maar u kunt toch snel het dichtstbijzijnde geschikte voertuig naar een klant toe sturen.

SAP-koppeling voor Connected Car

Voor één van onze klanten heeft JIS Nederland een koppeling gerealiseerd met SAP Business One software. Maakt uw organisatie ook gebruik van deze software van SAP, dan kunt u Connected Car dus zeer eenvoudig integreren.
Informatie:
Vincent van Beek

Contact via Whatsapp

V-tron is nu ook bereikbaar via Whatsapp!
Heeft u een vraag, opmerking, idee of ander bericht dat u graag met ons wilt delen? Schrijf ons gerust.

Voor onze klanten: extra snelle ondersteuning voor al onze diensten.
Gebruikt u voor onze ritregistratie- of track&trace-systemen nog communicatie-units met 2G of 3G*,
neem dan contact op voor een upgrade naar 4G!
De overstap is eenvoudig en u kunt weer jaren vooruit.

 
* dit geldt sowieso voor units geïnstalleerd vóór 1 januari 2021
Deelname projecten
LinkedIn
LinkedIn
Facebook
Facebook
Instagram
Instagram
Twitter
Twitter
YouTube
YouTube
Website
Website
Email
Email

Hoofdkantoor | Zweedsestraat 8A-22 | 7418 BG Deventer |  +31 (0) 570 74 54 30
Vestigingen NL/DE

Automotive Campus 30 | 5708 JZ Helmond

Rathausufer 22 | 40213 Düsseldorf

Konrad Zuse Platz 8 | 81829 München

Copyright © 2023 V-tron, All rights reserved.
U bent een relatie van V-tron. Wij willen u op de hoogte houden van lopende zaken rondom V-tron.

Our mailing address is:
info@v-tron.eu

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp