V-tron wil met innovatieve technieken de wensen en behoeftes van gebruikers met passende oplossingen vervullen.
bekijk deze email in uw browser
Nieuwsbrief oktober 2023
Zeer succesvolle demo C-ITS G5
C-ITS G5-demo op Smart Infra Experience
Samen met onze partners Swarco (zie video hierboven), Heijmans (audiofragment onder), AON en NXP waren wij aanwezig tijdens de Smart Infra Experience in De Bosch om een demonstratie te verzorgen van ons C-ITS G5 noodremsysteem.
Dit systeem kan ervoor zorgen dat chauffeurs die alle waarschuwingen gemist (of genegeerd) hebben op tijd worden stilgezet zodat een ongeval met wegwerkers kan worden voorkomen.
De belangstelling voor de demo was enorm. Onze auto heeft vanaf de opening om 10 uur tot de publiekssluiting om 16.30 uur continu laten zien dat op tijd gestopt wordt.
Meer informatie:
Arno van der Steen
Project met HAN gaat voor Oscar!
Zoals het een goede filmster betaamd, lopen we nu alvast met de borst vooruit, want, samen met HAN Automotive Research, zijn we serieus van plan om onze innovatie in Hollywood in te brengen. En je weet het maar nooit; die Oscar ....

CCAM in Hollywood helpt stuntauto's via tele-operatie hun stunt te doen, dus met de bestuurder op een veilige stoel achter een console ver van het echte gevaar.
Stunts in Hollywood zien er altijd heel gevaarlijk uit en bij de opnames raken soms ook stuntmannen gewond. Dat hoeft in deze tijd natuurlijk helemaal niet meer en daar kunnen wij ons steentje aan bijdragen.

Tijdens één van de demonstraties van het project
5G Blueprintkwam een Nederlandse stuntcoördinator, die in veel films stunts met auto's heeft uitgevoerd, op het lumineuze idee om onze techniek in te bouwen in stuntauto's, zodat de stunts veiliger en soms zelfs nauwkeuriger kunnen worden uitgevoerd. Enerzijds hoeft de chauffeur geen gevaar meer te lopen, anderzijds kunnenCCAM-systemen (Cooperative Connected Automated Mobility) auto's ook met elkaar laten communiceren en daardoor dichter op elkaar af laten komen of juist parallel laten rijden.

In 'CCAM in Hollywood' gaan we met de partners al deze opties bekijken.

Meer informatie:
Rakshith Kusumakar
Bezoek Final Showcase 5G Blueprint
Registreer hier
Ook demo Vodafone zeer succesvol!
Samen met onze partners Vodafone en Roboauto hebben we aangetoond dat de 5G-netwerken van Vodafone samen met de MEC- en V2X-communicatie een solide basis vormen voor twee relevante use cases, remote vehicle control en coöperatief platooning, tegelijkertijd.

Met Remote Vehicle Control kan een enkele operator op afstand verbinding maken met één of meerdere voertuigen en deze tegelijkertijd besturen.

Bij coöperatief platooning rijden voertuigen in een treinachtige formatie, volgen ze elkaar terwijl ze een gewenste onderlinge afstand bewaren bij een bepaalde kruissnelheid. Platooning zorgt voor enorme efficiëntie in het verkeer en vermindert het energieverbruik tijdens het rijden.
 
Dit onderstreept onze gezamenlijke om de veiligheidsfunctionaliteit van het
STEP-platform uit te breiden met detectiewaarschuwingen voor kwetsbare weggebruikers - een bestuurder van een groot voertuig kan bijvoorbeeld worden gewaarschuwd voor nabijgelegen fietsers of voetgangers die uit het zicht zijn.

Meer informatie:
Rakshith Kusumakar
Platooning and tele-operation Vodafone
Hoe imperfect mogen ADAS zijn?
In project ACTI-I (ACceptatie van Technologische Imperfecties van ISA) is via interviews met experts, potentiële gebruikers en proefpersonen, een literatuurstudie en onderzoek naar de accuraatheid van digitale kaarten de impact die technisch falen heeft op de acceptatie vanISA (Intelligente SnelheidsAssistent / Intelligent Speed Assistant)onderzocht.
De belangrijkste conclusie uit ACTI-I is dat de potentie van ISA voor het verhogen van de verkeersveiligheid groot is omdat het systeem, wanneer het goed functioneert, naar verwachting wel degelijk door een groot deel van de bestuurders zal worden gebruikt.
Echter, de technische state-of-the-art is op dit moment nog niet ver genoeg gevorderd om deze potentie ook te verwerkelijken.

Met name de digitale infrastructuren die nodig zijn voor kwalitatief goede data in het systeem zijn niet goed genoeg ontwikkeld en/of op elkaar afgestemd. De bestuurder merkt daar de nadelige en soms zelfs gevaarlijke gevolgen van tijdens het rijden, wat de adoptie van het systeem uiteraard niet ten goede komt.

Op basis van de resultaten van ACTI-I stellen wij daarom dat zowel technologieontwikkelaars als beleidsmakers snel(ler) moeten handelen om met name de digitale infrastructuur op orde te krijgen. De fysieke infrastructuur zal daarbij ook moeten worden ‘geüpdatet’ om de integratie van camerabeelden in het systeem te optimaliseren.

Dit
SiA Kiem-project is uitgevoerd met GeoJunxion, HAN Automotive Research en Yellowchess.
Van ACTI-I is een boekje verschenen in pdf-format en op bestelling in hardcopy. Uw belangstelling voor een boekje kunt u doorgeven aan onderstaand contactpersoon.

Meer informatie:
Steven Herskamp
In HUBRIS zijn de piketpalen gezet!
Tijdens de uitwerking van de verschillende werkpakketten van het projectHUBRIS (HUman-like Behaviour of Robotics In-vehicle Systems) is de scope van het project nader bepaald.

Een volledig menswaardige tegenhanger van het gedrag van een chauffeur zou immers veel te ver gaan en een te complexe opgave blijken. Daarom is focus bepaald.
Project HUBRIS zou onder andere kijken naar het gedrag van ADS (Autonomous Driving Systems) bij het rijden op een snelweg. Voor deze use case is besloten:
  • de menselijke tegenhanger gaat zich richten op anticiperend gedrag;
  • er zal gekeken worden hoe de bestuurder dit gedrag ervaart;
  • het onderzoek richt zich in 1e instantie op gedrag in één rijstrook;
  • andere verkeersdeelnemers kunnen wel van rijstrook verwisselen;
  • gekeken wordt naar interactie tussen auto's (evt. trucks), maar geen motorfietsen;
  • de bestuurder zal in het onderzoek bekeken worden als passagier in de eigen (zelfrijdende) auto;
  • tests zullen zowel virtueel als in het echt plaatsvinden;
  • de use-case(s) voor vrachtwagens worden nog nader bepaald, waarbij:
    • aandacht is voor bochten met lange voertuigen;
    • brandstofverbruik kan verbeteren door soepel rijden;
    • acceptatie wordt verhoogd als systeem comfortabel rijdt;
    • het specifieke rijgedrag van truckchauffeurs een rol speelt.
Middels een brainstorm op 20 september jl. zijn bovenstaande punten nader afgestemd. Tijdens de meeting van 5 oktober jl in Deventer werden de aangescherpte randvoorwaarden goedgekeurd en hebben de werkpakketleiders hun werkpakketten met de nieuwe inzichten verrijkt.

Juist met de aangescherpte focus kan het internationale consortium het project verder uitwerken.

Meer informatie:
Rakshith Kusumakar
Kort nieuws:

SAP-koppeling voor Connected Car

Voor één van onze klanten heeft JIS Nederland een koppeling gerealiseerd met SAP Business One software. Maakt uw organisatie ook gebruik van deze software van SAP, dan kunt u Connected Car dus zeer eenvoudig integreren.
Informatie:
Vincent van Beek

Dynamische feedbackloop Helmond

In regio Helmond is een nieuw project gestart: de ontwikkeling van een Dynamische maximumsnelheden feedbackloop. Dit project is een gezamenlijke inspanning van SmartwayzNL, Andes, Gemeente Helmond en V-tron, met als doel de digitale en fysieke infrastructuur met betrekking tot de geldende maximumsnelheden te verbeteren en te handhaven.
Meer informatie: Steven Herskamp

Actieve opleider voor nieuw talent

In onze actieve zoektocht naar nieuw, innovatief talent voor V-tron en de branche onderhouden wij nauwe relaties met alle Automotive opleidingen in Nederland. Komend halfjaar hebben wij daarom projecten met drie van deze opleiders: Fontys, HAN en IVA.
Ook voor een volgende periode staan wij open voor studenten van elke andere opleiding, mbo, hbo of wo.
Meer informatie:
Arno van der Steen

Afstudeeropdracht IVA-student voor ISA

Twan de Haas, vierdejaars student van IVA Business School in Driebergen is op 1 oktober jl. gestart met een afstudeerproject voor ons nieuwe product ISA-Fit.
Twan zal voor ons een strategisch en tactisch marketingplan gaan opstellen om deze innovatieve oplossing voor duurzamer en veiliger rijden in de markt te zetten. Twan, veel succes!

Fontys projectgroep voor yDrive

Van medio september tot eind januari 2024 zal een groep van vier enthousiaste studenten Future Powertrain vanFontys Hogeschooleen project uitvoeren dat aanvullend is opyDrive.
Jari, Kaz, Kyra en Roel zullen de mogelijkheden onderzoeken om de e-as van de trailer in te zetten om uitstootvrij in een file te rijden aangestuurd door de ADAS van de trekker. Succes met het project!
Wist u dat ...
In gesprekken met de gebruikers van onze fleetmanagement-software voor 'Connected Car', 'Driver Safety' en 'Carsharing' constateren we vaak dat diverse handige functies helaas (nog) niet bekend zijn. Daarom posten we elke maand functionaliteiten in de rubriek "Wist u dat ...", die we nader toelichten.

Stationair detectie

...Connected Car in de gaten kan houden of de motor van een voertuig onnodig blijft lopen terwijl het object niet verplaatst.

Handig om met uw chauffeur in gesprek te gaan over reductie van brandstofverbruik. Aan de hand van een rapportage kunt u excessief gedrag (kosten/slijtage) detecteren.

Paniekknop

...Connected Car voorzien kan worden van de paniekknop die de chauffeur van het voertuig kan gebruiken in noodgeval.

De melding van de paniekknop kan, via email of sms, naar elke willekeurige ontvanger verstuurd worden, zodat zo snel mogelijk hulp ingeschakeld kan worden. De installatie van de paniekknop is zo gedaan en kan uw medewerker dat extra gevoel van veiligheid geven.

Contact via Whatsapp

V-tron is nu ook bereikbaar via Whatsapp!
Heeft u een vraag, opmerking, idee of ander bericht dat u graag met ons wilt delen? Schrijf ons gerust.

Voor onze klanten: extra snelle ondersteuning voor al onze diensten.
Gebruikt u voor onze ritregistratie- of track&trace-systemen nog communicatie-units met 2G of 3G*,
neem dan contact op voor een upgrade naar 4G!
De overstap is eenvoudig en u kunt weer jaren vooruit.

 
* dit geldt sowieso voor units geïnstalleerd vóór 1 januari 2021
Deelname projecten
LinkedIn
LinkedIn
Facebook
Facebook
Instagram
Instagram
Twitter
Twitter
YouTube
YouTube
Website
Website
Email
Email

Hoofdkantoor | Zweedsestraat 8A-22 | 7418 BG Deventer |  +31 (0) 570 74 54 30
Vestigingen NL/DE

Automotive Campus 30 | 5708 JZ Helmond

Rathausufer 22 | 40213 Düsseldorf

Konrad Zuse Platz 8 | 81829 München

Copyright © 2023 V-tron, All rights reserved.
U bent een relatie van V-tron. Wij willen u op de hoogte houden van lopende zaken rondom V-tron.

Our mailing address is:
info@v-tron.eu

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp