Geachte heer Do,

Zoals met u afgesproken informeren wij u periodiek over de voor u van belang zijnde ontwikkelingen op fiscaal gebied. Graag maken wij u attent op het volgende.

  • Verlenging kredietgaranties corona tot 1 juli 2021
  • Extra steunmaatregelen i.v.m. lockdown en verplichte winkelsluiting
  • Uitstel aflossing Tozo-lening
  • Tarieven loon- en inkomstenbelasting
  • Wijzigingen loonbelasting 2021
  • Milieulijst 2021 vastgesteld.
  • Energielijst 2021 vastgesteld
  • Wijzigingen inkomstenbelasting 2021
  • AOW-leeftijd ook in 2026 67 jaar
  •  
    Verlenging kredietgaranties corona tot 1 juli 2021 Corona update

    De subsidiemodule Garantie ondernemingsfinanciering uitbraak coronavirus (GO-C) en de subsidiemodule Garantie Klein Krediet Corona (KKC) zijn aangepast. Beide subsidiemodules houden verband met steun aan bedrijven die getroffen zijn door de uitbraak van het coronavirus. Met de GO-C staat de overheid voor een deel garant voor leningen verstrekt aan bedrijven. Beide subsidiemodules waren aanvankelijk opengesteld tot en met 15 december 2020 en kenden een vervaldatum van 1 januari 2021. De openstelling van beide subsidiemodules is verlengd tot en met 30 juni 2021. De vervaldatum van de...

     Lees meer    
     
    Extra steunmaatregelen i.v.m. lockdown en verplichte winkelsluiting Corona update

    In verband met de verzwaring van de lockdown en de verplichte winkelsluiting heeft het kabinet extra steunmaatregelen bekendgemaakt.

    Opslag Voorraad Gesloten Detailhandel

    Voor de detailhandel in de non-foodsector komt als vergoeding voor seizoensgevoelige voorraad een eenmalige opslag op de Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) over het vierde kwartaal van 2020. Deze eenmalige Opslag Voorraad Gesloten Detailhandel (OVGD) is afhankelijk van de hoogte van het omzetverlies van de winkelier. Bij een omzetverlies van 30% bedraagt de OVGD 2,8% van het omzetverlies. Het maximum voor deze subsidie bedraagt...

     Lees meer    
     
    Uitstel aflossing Tozo-lening Corona update

    Een van de onderdelen van de Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo) is de verstrekking van een lening voor bedrijfskapitaal. Volgens de huidige regeling moeten ondernemers per 1 januari 2021 beginnen met aflossen van deze lening. Vanwege de voortdurende coronacrisis zijn veel ondernemers niet in staat om aan hun aflossings- en renteverplichtingen te voldoen. De staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft besloten om de aflossingsverplichting op te schorten tot 1 juli 2021. Dit geldt zowel voor leningen die vóór 1 januari 2021 zijn...

     Lees meer    
     
    Tarieven loon- en inkomstenbelasting Loonbelasting

    De tarieven in box 1 van de inkomstenbelasting en voor de loonbelasting zijn in 2021 als volgt.

    Voor mensen die geboren zijn voor 1 januari 1946 geldt een hogere grens van de tweede schijf van € 35.941.

    Het tarief in de eerste schijf bevat een premiecomponent. Tot de AOW-leeftijd bestaat deze uit 17,9% AOW, 0,1% Anw en 9,65% Wlz. Bij het bereiken van de AOW-leeftijd vervalt de AOW-premie. In 2021 bedraagt de AOW-leeftijd 66 jaar en vier maanden.

    Heffingskortingen

    De algemene heffingskorting bedraagt maximaal € 2.837 en wordt afgebouwd tot nihil bij een inkomen uit werk en woning boven...

     Lees meer    
     
    Wijzigingen loonbelasting 2021 Loonbelasting

    In de loonbelasting zijn per 1 januari 2021 enkele zaken gewijzigd.

    Privégebruik auto

    Werknemers met een auto van de zaak, die zij ook privé mogen gebruiken, worden geconfronteerd met een bijtelling bij hun salaris. De bijtelling is een percentage van de cataloguswaarde van de auto inclusief omzetbelasting. Bepalend voor de hoogte van het percentage van de bijtelling zijn de CO2-uitstoot en de datum van eerste toelating op de weg van de auto. Voor in 2021 nieuw toegelaten auto's zonder CO2-uitstoot geldt een verlaagde bijtelling van 12% over de eerste € 40.000. Voor zover...

     Lees meer    
     
    Milieulijst 2021 vastgesteld. Ondernemingswinst

    De staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat heeft de Milieulijst 2021 vastgesteld. Deze lijst bevat de bedrijfsmiddelen die bij investering in 2021 kwalificeren voor de willekeurige afschrijving op milieu-investeringen (Vamil) en de milieu-investeringsaftrek (MIA).

         
     
    Energielijst 2021 vastgesteld Ondernemingswinst

    De minister van Economische Zaken en Klimaat heeft de Energielijst 2021 vastgesteld. In deze lijst zijn de bedrijfsmiddelen opgenomen die kwalificeren voor de energie-investeringsaftrek (EIA).

         
     
    Wijzigingen inkomstenbelasting 2021 Inkomstenbelasting

    Eigen woning

    Het eigenwoningforfait voor woningen met een WOZ-waarde tussen € 75.000 en € 1.110.000 bedraagt in 2021 0,5% van de WOZ-waarde. Voor het deel van de WOZ-waarde boven € 1.110.000 geldt een verhoogd eigenwoningforfait van 2,35%.

    Als het eigenwoningforfait groter is dan de aftrekbare kosten, zoals de betaalde hypotheekrente, wordt het eigenwoningforfait verminderd met de aftrek wegens geen of een geringe eigenwoningschuld. Deze aftrek was aanvankelijk gelijk aan het verschil tussen het eigenwoningforfait en de aftrekbare kosten. Sinds 2019 wordt deze aftrek geleidelijk...

     Lees meer    
     
    AOW-leeftijd ook in 2026 67 jaar Sociale verzekeringen

    De minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft de AOW-leeftijd en de aanvangsleeftijd voor de AOW-verzekering voor het jaar 2026 bekendgemaakt. Volgens raming van het CBS bedraagt de resterende levensverwachting op 65-jarige leeftijd in 2026 20,82 jaar. De uitkomst van de formule voor de berekening van de AOW-leeftijd is dat deze in 2026 evenals in 2025 67 jaar bedraagt. De aanvangsleeftijd voor de AOW-verzekering blijft 17 jaar.

         
     

    Wij hopen u hiermee naar voldoening te hebben geinformeerd. Heeft u vragen of opmerkingen aarzelt u dan niet om even contact met ons op te nemen.

    Wij besteden grote zorg aan de juistheid van de inhoud, maar wij kunnen geen aansprakelijkheid aanvaarden voor mogelijke onjuistheden in de gegevens.


    Met vriendelijke groet,

    J.(Hans) Versluis RA



    Versluis Accountancy
    Vrouwenmantel 3A
    2871 NJ Schoonhoven
    Tel: 0182-383819
    Fax: 0182-381281
    E-mail: info@versluis-acc.nl
    Klik hier om u af te melden