Logo Wuustwezel Facebook
Nieuwsberichten
Mag ik zomaar een boom kappen?

Bomen hebben een grote ecologische en landschappelijke waarde. Denk daarom eerst na of je de boom niet kan behouden of eventueel een andere boom kan planten op een betere plaats. Wil je toch op het grondgebied van Wuustwezel een boom rooien of kappen, dan heb je daar steeds - op een paar uitzonderingen na - een stedenbouwkundige vergunning of een kapmachtiging voor nodig.

Lees meer

Werken op de begraafplaatsen

Sinds 1 januari 2015 mogen openbare diensten geen pesticiden meer gebruiken in de strijd tegen onkruid.Om het onderhoud van de begraafplaatsen gebruiksvriendelijker te maken, heeft het gemeentebestuur beslist om de dolomietpaadjes op de begraafplaatsen uit te breken en deze opnieuw in te zaaien met gras.De gemeentelijke diensten zijn momenteel bezig met de begraafplaats achter de kerk in Gooreind. Binnen enkele weken volgt de begraafplaats van Wuustwezel-centrum.

Lees meer

Gemeentebestuur zoekt jobstudenten

Je studeert nog en je wil werken als jobstudent? Dan hebben de gemeentelijke diensten 'Vrije Tijd' en 'Openbare Werken' verschillende aanbiedingen voor je klaar staan in de maanden juli, augustus en september. Heb je interesse? Bezorg ons dan voor 14 maart je kandidatuur.

Lees meer

Win jij de Ambachtsprijs of Leerschoolprijs 2017?

Van 1 februari tot 15 maart kunnen Belgische ambachtslieden en jongeren tot 25 jaar die zich vormen in een ambachtelijk beroep, meedingen voor de nationale Ambachtsprijs of de Leerschoolprijs 2017. Deze wedstrijd zet de rijkdom van de ambachtelijke sector in de kijker, promoot kwaliteitsvolle ambachtslieden bij het grote publiek en wil jongeren warm maken voor een ambachtelijk beroep.

Lees meer

Ecologisch tuinieren, hoe doe je dat?

Wil je leren hoe je een ecologische moestuin opstart? Kom dan zeker naar deze cursus. Oud schepen Marc Van Gils zit niet stil en wil graag de microbe voor ecologisch moestuinieren aan je doorgeven. In deze vierdelige lessenreeks leer je de basis om te starten met moestuinieren. Je krijgt tal van tips over bodem en bemesting en je ontdekt wat biodiversiteit in de moestuin kan ...

Lees meer

OCMW-raad

De OCMW-raad vergadert dinsdag 21 februari 2017 om 20 uur in de vergaderzaal van het Sociaal Huis, Bredabaan 735 te Gooreind.

Deze vergadering is openbaar.

Lees meer


Gemeente Wuustwezel | Gemeentepark 1 | 2990 Wuustwezel | T 03 690 46 00 | F 03 690 46 02 | info@wuustwezel.be